Vaše internetové připojení je zpět. Aby vše fungovalo správně, klikněte pro přenačtení stránky.
Nejste připojeni k internetu. Zkontrolujte své připojení a zkuste to prosím znovu.

chevron_left Polovodiče

Parametry zrušit filtry Země doručení
Typ nabídky
Stav zboží
Cena (Kč)
Lokalita
Do vzdálenosti km
Parametry nabídky
Výrobce
Doba dodání (od obdržení platby)
Vystavené před
Končící za méně než

Polovodiče

Kategorie
V mém okolí

Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.

Našli jsme vám celkem 805 nabídek O výsledcích
Seřadit podle:Relevance, nejlepší shodakeyboard_arrow_down
Relevance:
done nejlepší shoda
Cena:
done nejlevnější
done nejdražší
Cena včetně přepravy:
done nejlevnější
done nejdražší
Počet kupujících:
done nejméně
done nejvíce
Čas:
done právě končící
done nejnovější
favorite Hlídat podobné nabídky
Našli jsme vám celkem 805 nabídek O výsledcích
Seznam nabídek
Populární nabídky
123456 chevron_right chevron_right

První polovodičové vlastnosti odhalil Thomas Seebeck již v roce 1821. Na začátku 20. století byly již polovodiče používany do elektrických zařízení. Prozradíme vám jednotlivé typy polovodičů a jejich vlastnosti. Podívejte se na naši aktuální nabídku polovodičů.

Polovodičová dioda a usměrňovací bloky

Polovodičové diody mají za úkol vést proud v elektrickém obvodě pouze jedním směrem. Rozdělují se podle druhů na tunelové, zenerovy, Varikap, LED a fotodiody. Usměrňovací můstky mají uvnitř čtyři a více diod. Nejčastěji se používají pro převod střídavého na stejnosměrný proud. Usměrňovací můstky vynalezl Karl Pollak.

Diody
LED dioda

LED diody a displeje

Vynálezcem LED diod byl Nick Holonyak Jr., který vyvinul první LED diodu v roce 1962. LED diody při průchodu proudu touto součástkou vyzařují světlo a vy si můžete zvolit, jakou barvou budou svítit. V současnosti se používají i v žárovkách. Displeje mohou zobrazovat různé číslice nebo znaky pomocí LED, OLED nebo tekutých krystalových segmentů, do kterých jsou displeje rozděleny. Tyto segmenty jsou pomocí obvodu nebo programování vypnuty nebo zapnuty.

Tranzistory a spínací prvky

Tranzistorový efekt byl objeven v roce 1947 v USA. Tranzistory jsou aktivní součástky, které jsou třívrstvé a nejčastěji se používají jako zesilovače, invertory a spínače. V dnešní době je naleznete v procesoru nebo paměti v počítačích. Spínací prvky se používají v elektrických obvodech, ve kterých ovlivňují tok elektrického proudu. Jednoduše poté můžete zvolit, zda danou částí obvodu chcete, aby procházel proud.

Tranzistor

Co je to polovodič?

Polovodiče jsou pevné látky, které mohou být vodivé za určitých podmínek. Při změně získají polovodiče tepelnou, elektrickou nebo světelnou energii. Rozdělují se podle typu hlavního nositele náboje na polovodiče typu N a polovodiče typu P. Většina krystalických látek, křemík, selen, germanium, sulfid olovnatý a sloučeniny arsenid galia jsou polovodiče, a proto se využívají v elektronických součástkách.

Zobrazit méně keyboard_arrow_up