chevron_left Bankovky Asie

Parametry zrušit filtry Země doručení
Typ nabídky
Cena (Kč)
Lokalita
Do vzdálenosti km
Parametry nabídky
Rok vydání Stupeň zachovalosti UNC
Perforace
Perforace
Doba dodání (od obdržení platby)
Vystavené před
Končící za méně než

Bankovky Asie

Populární nabídky
V mém okolí

Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.

Našli jsme vám celkem 4 731 nabídek O výsledcích
Seřadit podle:Relevance, nejlepší shodakeyboard_arrow_down
Relevance:
done nejlepší shoda
Cena:
done nejlevnější
done nejdražší
Cena včetně přepravy:
done nejlevnější
done nejdražší
Počet kupujících:
done nejméně
done nejvíce
Čas:
done právě končící
done nejnovější
favorite Hlídat podobné nabídky
Našli jsme vám celkem 4 731 nabídek O výsledcích
Seznam doporučených nabídek
Seznam nabídek
Populární nabídky
123456 chevron_right chevron_right

V asijských zemích dominuje ve sbírání především Čína, Japonsko a Severní Korea. Poslední jmenovaná země, ač se na první pohled může zdát jako politicky izolovaná, má velmi dobře dostupné bankovky, a to jak platné, tak i sady určené přímo pro sběratele, jako prostředek k získávání potřebných valut.

500 dong VIETNAM 1988 UNC p101

Motivy bankovek

Asijské bankovky jsou velmi příznivě cenově dostupné a radost si lze udělat již s několika málo korunami v kapse. Sběratelé si tyto bankovky zařazují do sbírek jako zajímavost anebo kvůli líbivým motivům. Bankovkám Indie dominuje již mnoho let duchovní vůdce Ghándhí a bankovkám Nepálu zase hory a zvířata. Motiv na bankovce Vietnamu je stejný již od roku 1980, v různých obměnách se však objevoval již od roku 1951 – vietnamský prezident a vůdce boje za národní osvobození Ho Či Min. Na bankovkách Číny zase najdeme od roku 1999 Mao Ce-tunga, který  patří mezi nejkrutější diktátory naší historie. První čínská, a vlastně vůbec první bankovka na světě, pochází z let 1368–1399 v hodnotě 1 kuan. Tak či tak lze z asijských bankovek za malé peníze vytvořit pěknou sbírku. Náročnější sběratelé si také přijdou na své při kompletaci bankovek u států jako Japonsko, nebo Jižní Korea.

Tento popis pro vás připravil odborník na bankovky – Robert Kurucz

"Když před 17 lety jako milovník historie začínal sbírat, v té době si neuvědomoval, kam jej sběratelství zavede – na veletrhy, do zahraničí k mezinárodním prodejcům a sběratelům z celého světa, k zakládání sběratelských stránek a diskuzí, pořádání přednášek i obchodování. Nyní je rád, když může pomáhat v rozšiřování sbírek jak u začínajících, tak i pokročilých zájemců především o bankovky v té nejlepší kvalitě. Na Aukru obchoduje již 15 let, a proto své zkušenosti rád využije k tomu, aby se zde mohla rozvíjet vysoká kvalita služeb pro sběratele."

Robert Kurucz
Zobrazit méně keyboard_arrow_up