Vaše internetové připojení je zpět. Aby vše fungovalo správně, klikněte pro přenačtení stránky.
Nejste připojeni k internetu. Zkontrolujte své připojení a zkuste to prosím znovu.

chevron_left Běžky

Parametry zrušit filtry Země doručení
Typ nabídky
Stav zboží
Cena (Kč)
Lokalita
Do vzdálenosti km
Parametry nabídky
Délka běžek Značka Určení
Zaměření běžek
Doba dodání (od obdržení platby)
Vystavené před
Končící za méně než

Běžky

V mém okolí

Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.

Našli jsme vám celkem 113 nabídek O výsledcích
Seřadit podle:Relevance, nejlepší shodakeyboard_arrow_down
Relevance:
done nejlepší shoda
Cena:
done nejlevnější
done nejdražší
Cena včetně přepravy:
done nejlevnější
done nejdražší
Počet kupujících:
done nejméně
done nejvíce
Čas:
done právě končící
done nejnovější
favorite Hlídat podobné nabídky
Našli jsme vám celkem 113 nabídek O výsledcích
Seznam nabídek
12 chevron_right chevron_right nabídek na stránce
12 chevron_right chevron_right

Lákají vás zimní sporty, ale snowboarding ani sjezdové lyžování není nic pro vás? Jestli milujete procházky, při kterých se můžete těšit z krás okolní přírody, zkuste běžecké lyžování. V naší nabídce najdete veškeré vybavení pro začínající i pokročilé běžkaře, od samostatných běžek a vázání přes boty a hůlky až po běžkařské sety a další vybavení.

Jak vybrat dámské běžky a jaké zvolit běžky pánské

Pokud jste v běhu na lyžích úplným nováčkem, poohlédněte se po turistických běžkách, které jsou poměrně široké (minimálně 47 mm), měkké, stabilní a s odolnou skluznicí. Pokročilejší běžkaři mohou vybírat ze sportovních běžek. Jsou tvrdší něž turistické běžecké lyže, užší, lehčí a rychlejší. Řadíte se mezi profesionály nebo běžkování už dokonale ovládáte a místo kochání se krajinou běžeckou stopou raději rychle prosvištíte? Pořiďte si extra úzké, velmi tvrdé a super rychlé závodní běžky s maximální šířkou 45 mm. S ohledem na vaši techniku běžkování, která může být buď klasická či „bruslařská“, vybírejte běžky podle délky, šířky i zakřivení špičky běžek. Klasický styl běhu na lyžích si žádá běžky, které budou o 20 až 30 cm delší než vy. Zároveň by měly mít velmi velkou špičku a v místě pod vázáním by měly být výrazně klenuté. Při bruslení na běžkách je důležité, aby byly delší než vy pouze o 5 až 10 cm, měly rozšířenou špičku a byly pouze mírně klenuté. Existují i takzvané kombi běžky (kombinované běžky). Ty by měly být o 10 až 15 cm delší než vy a lze je využít na oba styly běžkování. Dalším faktorem, na který byste se při výběru běžek měli zaměřit, je vaše hmotnost. Čím těžší jste, tím delší běžky volte a naopak. Podle materiálu můžete vybírat z levnějších běžek s dřevěným jádrem, zatímco střední třída běžek má jádro z kompozitu. Nejdražší běžky mívají jádro z odolného a lehkého karbonu. Běžky seženete jak samostatně, tak v sadě.

běžkový set

Běžky se šupinami, běžky s mohérovým pásem a další skluznice

Podle skluznic lze běžky rozdělit na čtyři druhy. Běžecké lyže s hladkými skluznicemi jsou ideální pro běžkaře všech úrovní, ale je potřeba je voskovat. Skin běžky, které možná znáte jako běžky s tulením pásem, mají ve skluznici integrovaný pás. Ten usnadňuje jak stoupání, tak sjezd. Třetím typem jsou běžky s protismykem. Někdy jsou nazývány běžkami se šupinami a potěší všechny, kdo chtějí ušetřit čas, protože se jejich skluznice nemusejí voskovat. Běžky s mohérem jsou pak vylepšenou verzí běžeckých lyží se šupinami, a proto si je často vybírají profesionálové.

NNN vázání na běžky

Běžky s vázáním a jejich druhy

Při výběru vázání na běžky můžete volit mezi několika typy. Prvním z nich je NNN vázání neboli prolink či turnamic, které je nejčastějším druhem vázání, s jakým se v dnešní době setkáte. Poznáte ho podle dvou postranních vodicích lišt. SNS vázání Profil má pouze jednu širokou střední lištu. Vázaní SNS Pilot je obdobné jako vázání SNS Profil, ale bota se k němu místo jednou hrazdičkou připevňuje dvěma hrazdičkami. Méně obvyklými typy vázání jsou NNN-BC vázání nebo starší systém vázání N75.

Backcountry běžky

Rádi zdoláváte náročný zasněžený terén mimo vyjeté stopy? Pak jsou pro vás vhodnou volbou vysoce odolné a stabilní BC běžky s ocelovými hranami. Patří k širším běžkám a stejně jako kombinované běžky by vás měly převyšovat o 10 až 15 cm.

Kolečkové běžky

Pokud patříte k lidem, kteří si chtějí užít běh na lyžích i v létě nebo se připravujete na náročnou zimní sezonu, určitě investujte do krátkých běžek na kolečkách. Můžete s nimi jezdit po silnici a lze k nim připevnit ty samé boty na běžky, které používáte v zimě. Brždění u některých kolečkových běžek obstarávají brzdy, u jiných se musíte spoléhat na plužení či otočky.

kolečkové běžky

Dětské běžky

Když vybíráte běžky pro děti, postupujte u ratolestí do 5 let zcela opačně než při volbě běžek pro dospěláka a kupte jim běžky, které jsou kratší než výška jejich postavy. Děti do 10 let by měly mít běžky přibližně o 15 cm delší než jsou ony samy a u potomků nad 10 let už lze vybírat podle stejných kritérií jako u dospělých osob. Kromě samostatných běžek a dalších doplňků můžete svému dítěti samozřejmě pořídit i dětské běžky v setu.

Doplňky pro běžecké lyžování

Zakoupili jste si místo celé běžkařské sady samostatné běžky? Pak si k nim pořiďte další nezbytné vybavení jako boty na běžkování, hůlky na běžecké lyžování, vosky, vaky na běžky a ostatní běžkařské příslušenství.


Chcete se pustit také do ostatních zimních radovánek jako bruslení, sáňkování a bobování nebo jen sháníte dostatečně teplé a nepromokavé oblečení či chrániče? Navštivte kategorii Vybavení na zimní sporty.

Zobrazit méně keyboard_arrow_up