chevron_left Cyklistika

Často hledané

Často hledané

Parametry zrušit filtry Země doručení
Typ nabídky
Stav zboží Cena (Kč)
Lokalita
Do vzdálenosti km
Parametry nabídky
Doba dodání (od obdržení platby)
Vystavené před
Končící za méně než

Cyklistika

Populární nabídky
Kategorie
V mém okolí

Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.

Našli jsme vám celkem 5 803 nabídek O výsledcích
Seřadit podle:Relevance, nejlepší shodakeyboard_arrow_down
Relevance:
done nejlepší shoda
Cena:
done nejlevnější
done nejdražší
Cena včetně přepravy:
done nejlevnější
done nejdražší
Počet kupujících:
done nejméně
done nejvíce
Čas:
done právě končící
done nejnovější
favorite Hlídat podobné nabídky
Našli jsme vám celkem 5 803 nabídek O výsledcích
Seznam doporučených nabídek
Populární nabídky
123456 chevron_right chevron_right

Popularita cyklistiky je na vzestupu, obzvláště její rekreační a dopravní odvětví. Mnoho lidí, kteří žijí ve městě, nebo dojíždějí za prací do velkých měst, volí možnost dopravit se na kole, jelikož se nemusí stresovat v nekonečných kolonách. Zapomínat nesmíme ani na sportovní a turistickou cyklistiku. Ať už na kole jezdíte z jakéhokoliv důvodu, u nás na Aukru najdete vše potřebné.

Jízdní kola

K provozování cyklistiky vám samozřejmě nemůže chybět jízdní kolo. Těch je na trhu celá škála a jejich cenové rozpětí je opravdu široké. Základní dělení je na pánská a dámská kola. Zde se opravdu nejedná pouze o marketingový tah, ale je zde celkový rozdíl v rámu, řídítkách, vidlici a sedle a vše je přizpůsobeno fyziologické stavbě daného pohlaví. Dále se kola dělí podle toho, do jakého terénu se s nimi chceme vydat.

  • Silniční kola – Pokud jezdíte primárně ve městě, sáhněte po silničním kole.
  • Krosová kola – Ve smíšeném terénu vám skvěle bude sloužit krosové kolo.
  • Horská kola – Naopak do hor a velmi náročného terénu volte horské kolo.
  • BMX a FREESTYLE kola – Na kole lze provádět i různé triky jako například na skateboardu, k tomu účelu jsou určena BMX kola a FREESTYLE kola, na těch nedoporučujeme jezdit delší vzdálenosti.
  • Elektrokola – Pokud si chcete cyklistiku ulehčit a jde vám hlavně o krásný prožitek z jízdy, můžete zvolit elektrokolo, kde si určujete, jak moc vám bude motor pomáhat.
Jízdní kolo
Cyklistické kraťasy

Oblečení na kolo

Kvalitní oblečení dokáže jízdu na kole velmi zpříjemnit a jeho výběr byste určitě neměli podcenit. Na kolo je vhodné zvolit i speciální spodní prádlo – funkční termoprádlo. To během jízdy pomáhá odvádět pot a snížit riziko prochladnutí. Dalším důležitým kouskem oblečení jsou cyklistické kalhoty, které jsou vybaveny speciální cyklovložkou. Ta ochrání vaše sedací partie proti otlačení. Na vrchní část těla můžete zvolit klasické tričko nebo cyklistický dres, který vám opět pomůže s odváděním potu a na kole bývá celkově pohodlnější. Pro lepší držení řídítek si opatřete cyklistické rukavice, které snižují riziko, že vám po řídítkách sklouzne ruka, nebo si způsobíte mozoly.

Helmy na kolo

I když se to nemusí zdát, při jízdě na kole dosahujeme mnohdy vysoké rychlosti a pád z kola může mít v tomto případě fatální následky. Na kolo byste nikdy neměli vyrazit bez ochranné přilby, která dokáže zachránit váš život. Na výběr máte několik typů přileb, které se dělí dle použití:

  • silniční přilby,
  • MTB přilby,
  • downhill přilby
  • a městské přilby.

Přilbu je ideální vybírat osobně, jelikož vám musí na hlavě být příjemná a zároveň dobře sedět – nesmí být malá ani velká. Pokud se vám ale nechce běhat po obchodech, stačí si v pohodlí domova změřit svůj obvod hlavy, nebo přeměřit starou přilbu, a porovnat s uvedenou velikostí v nabídce. Nejběžnější rozptyl je 53 až 62 cm. Velikost prilby je také možné nastavit a na míru upravit jednou rukou.

Cyklistická helma
Cyklistické boty

Cyklistické boty

Výběr správné obuvi je u cyklistiky zásadní. Správná obuv vám musí být pohodlná a zároveň musí dojít k souznění boty a pedálu. Při výběru myslete na to, že se vám noha během jízdy prokrví a lehce nabude na objemu. Zvolit můžete klasické tenisky, pokud ovšem chcete dosáhnout co nejlepšího přilnutí, sáhněte po cyklistických tretrách. Většina z nich má na podrážce speciální zámky, pomocí kterých se tretry připnou k pedálům. Na trhu naleznete ovšem i tretry bez tohoto systému, ve kterých se dá potom normálně chodit.

Nářadí na kolo

Stejně jako auto i kolo potřebuje pravidelnou údržbu. Tu můžete obstarat sami doma, ale my doporučujeme kolo svěřit odborníkovi. Ten kolo prohlédne, seřídí a případně opraví nalezené závady. Nějaký ten defekt vás může ovšem potkat i na cestách, proto je vhodné mít s sebou cestovní sadu nářadí. K této sadě byste si neměli zapomenout přibalit pumpičku a sadu na lepení duší.

Cyklistické nářadí
Cyklistické světlo

Cyklo doplňky

Na kole by vám neměly chybět odrazky, které patří k povinné výbavě kola. Pokud jezdíte často za tmy, nezapomeňte se vybavit světlem. Na přední části byste měli mít bílé světlo, které vám pomůže s viditelností. Na zadní stranu upevněte tzv. blikačku, která upozorní řidiče, že jste na silnici. Zapomenout byste neměli ani na zámek, který ochrání kolo před případným zlodějem. Kolo můžete dále vybavit různými nosiči, brašnami a košíky. Vzdálenost, rychlost a další údaje můžete měřit cyklocomputery.

Náhradní díly na kolo

Občas je potřeba na kole něco opravit, nebo vylepšit. Na výběr máte z několika druhů komponentů, díky kterým bude vaše kolo zase jako nové. Mezi nejčastěji měněné části patří duše a pláště, které se opotřebují, nebo dojde k jejich propíchnutí. Měnit lze na kole téměř všechny části, proto si můžete vytvořit zcela unikátní kolo.

Cyklistické sedlo
Zobrazit méně keyboard_arrow_up