Náhled tisku

Tato zpráva nebude vytisknuta.


Tisk

  • Položka nebyla zakoupena
  • skončeno (Pondělí, 10 října, 20:50:00)

Cena Kup teď

2 988,00 Kč
Prodej uzavřen

Náklady za přepravu
Balík Do ruky Přeprava ZDARMA

Všechny možnosti

Místo: Praha

Prodejce dellinger-sro (10)
Nože v nabídkách vystavených prodejcem
Zobrazit všechny nabídky prodejce
Položit Prodejci otázku
Údaje o společnosti
Stav zboží: Nové Doba dodání (od obdržení platby): 1-2 dny

Damaškový nůž Santoku 7" Tiny Wave Samurai Dellinger

 

Překrásný nůž s působivým designem a nejvyšší kvalitou, který je určen nejen milovníkům asijské kuchyně. Slovo ( SANTOKU ) znamená tři základní ctnosti. Tyto nože si jedinečně poradí s krájením tenkých plátků, drcením a sekáním zeleniny, ovoce, masa, ryb. Ostrost čepele zajistí minimální únik tekutiny a vaše pokrmy budou plné šťávy a vitamínů. Rukojeť ve tvaru písmene D nabízí jak krásu, tak i maximální komfort a ovladatelnost.

 

Rukojeť délka: 130 mm

Čepel délka: 170 mm

Celková délka: 300 mm

Váha:

 

Japonský damaškový nůž z nerezové 33 vrstvé damašské oceli broušený z obou stran s ocelovým jádrem vg10. Čepel je ručně kovaná s povrchovou úpravou TINY WAVE, která kombinuje nadčasovou estetiku a nepřekonatelnou dlouhotrvající ostrost. Rukojeť je vyrobena z materiálu G-10 ( vrstvená skleněná vlákna sycená epoxidovou pryskyřicí ). Materiál G-10 je velmi dobře odolný proti vodě ,vlhku a je zcela bez zápachu. Můžete si být jisti, že materiál nebude korodovat, oxidovat, nebo se v průběhu času stane měkčím a křehčím. Tento materiál nepotřebuje prakticky žádnou údržbu na rozdíl od tradičních materiálů jako je dřevo. Kvalitní damaškový nůž by se nikdy neměl umývat v myčce na nádobí !

Damaškový nůž je dodáván v dárkové krabici

 

 

 

Něco málo o damaškové oceli

Umění kování damašské oceli je známo více než 2500 let. Původně se tato ocel nazývala wootz. Tato ocel byla vynalezena v Indii a Srí lance. Své nynější jméno získala díky hlavnímu městu Sýrie Damašku. V tomto městě se soustředila kovářská elita tehdejší doby. Zkušení kovářští mistři pracovali na výrobě tajné wootz oceli, která byla určena většinou pro zbrojní průmysl. Tato technika výroby oceli, byla však ztracena v 17. století a do dnešního dne není zcela známa. Nože a meče s mimořádnou ostrostí a krásnou povrchovou úpravou získaly věhlas díky bojům mezi evropskými a východními armádami. Meče z damašské oceli sekali těla evropských bojovníků čistě a v půli. Při pohledu na tyto zbraně nejeden bojovník vzal nohy na ramena ještě před bojem. Damašková ocel se proslavila po celém světě nejen díky legendám a vyprávění, ale i díky úžasné ostrosti a elegantním vzorům.

Naše damašková ocel má 33 vrstev z každé strany nože. S ocelovým jádrem VG-10 je to v součtu 67 vrstev oceli na jedno ostří. V dnešní době se název damašková ocel používá pro ostří s viditelnou kresbou. Čepel je tvořena z oceli, železa, chromu, vanadu a dalších přísad, které se překládají a lisují.

Použití nožů

Nože z damaškové oceli používejte pouze pro řezání. Nože jsou velmi ostré a pevné, ale není možné je používat jako páku, nebo sekáček. Nelze řezat materiály jako je kov, sklo nebo porcelán. Nejlepší použití je v kombinaci s podkladem z antibakteriálního dřeva ( bambusu ).

 

Údržba

Nože mají nepřekonatelnou ostrost, kterou je nutné zachovat co možná nejdéle při dodržení základních pravidel. Ušlechtilý damaškový nůž potřebuje zvláštní péči. Pokud se mu ji bude dostávat, odvděčí se svému majiteli svou spolehlivostí a dlouhou životností.

  1. nikdy neumývat v myčce na nádobí, nebo plném dřezu ostatního nádobí
  2. oplachovat pod proudem teplé vody a následně otřít utěrkou
  3. neskladovat s ostatním kuchyňským náčiním pohromadě ( nejlépe uložit samostatně )
  4. brousit nůž pouze u profesionálů, nebo za použití plochého brousku s pár kapkami vody, nebo oleje – může však dojít k poškození kresby damaškové oceli.
Verze pro tisk