Vaše internetové připojení je zpět. Aby vše fungovalo správně, klikněte pro přenačtení stránky.
Nejste připojeni k internetu. Zkontrolujte své připojení a zkuste to prosím znovu.

chevron_left Cestovní postýlky, ohrádky, zábrany

Parametry zrušit filtry Země doručení
Typ nabídky
Stav zboží
Cena (Kč)
Lokalita
Do vzdálenosti km
Parametry nabídky
Doba dodání (od obdržení platby)
Barva Vystavené před
Končící za méně než

Cestovní postýlky, ohrádky, zábrany

V mém okolí

Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.

Našli jsme vám celkem 113 nabídek O výsledcích
Seřadit podle:Relevance, nejlepší shodakeyboard_arrow_down
Relevance:
done nejlepší shoda
Cena:
done nejlevnější
done nejdražší
Cena včetně přepravy:
done nejlevnější
done nejdražší
Počet kupujících:
done nejméně
done nejvíce
Čas:
done právě končící
done nejnovější
favorite Hlídat podobné nabídky
Našli jsme vám celkem 113 nabídek O výsledcích
Seznam doporučených nabídek
12 chevron_right chevron_right nabídek na stránce
Seznam nabídek
Populární nabídky
12 chevron_right chevron_right

V této kategorii najdete vše, co vám pomůže nejen na cestách, ale i doma. Poskytnout dítěti bezpečné místo na hraní a spánek je důležité pro jeho zdravý vývoj. Tyto vychytávky vám navíc umožní se od dítěte na chvíli vzdálit a udělat vše potřebné, či si jen na chvilku oddechnout.

cestovní postýlka

Jak vybrat cestovní postýlku

Cestovní postýlku uplatníte nejen na cestách, ale i doma na zahradě, na terase či na návštěvě. Dítěti poskytne pohodlné a bezpečné místo pro spokojený spánek. Větší cestovní postýlky můžete využívat až do 3 let věku dítěte. Při výběru se zaměřte na pevnost konstrukce a rozkládací systém. Postýlka musí zvládnout řádění i většího dítěte a zároveň by měla jít snadno složit. Pokud plánujete cestovat jinak než autem, bude pro vás důležitá i hmotnost postýlky. Látková část postýlky by měla být snadno čistitelná. Cestovní postýlka může být vybavena příslušenstvím, jako je přebalovací pult, ochranná síťka proti hmyzu, stříška či různé hračky.

Dřevěná ohrádka

Dřevěná ohrádka patří mezi oblíbené a spolehlivé varianty. Nejčastěji se setkáte se čtvercovou podstavou se svislými příčkami. Dno ohrádky můžete pro větší děti nechat prázdné, nebo ho vyložit matrací. Dřevěná ohrádka je stabilní a odolná. Za nevýhody lze považovat horší manipulaci a riziko, že se dítě při pádu více bouchne.

dřevěná ohrádka
látková ohrádka

Látková ohrádka

Látkovou ohrádku ocení rodiče, kteří si ji chtějí brát s sebou na cesty. Kovovou konstrukci snadno složíte i rozložíte. Při pádu nehrozí, že by se dítě zranilo. Ohrádka není vhodná pro děti, které se učí stoupat, jelikož by mohlo dojít k převrácení. U látkové ohrádky musíte počítat s náročnější údržbou.

Kovová ohrádka

Vlastnostmi je velice podobná ohrádce ze dřeva. K dostání je ve čtvercové a mnohoúhelníkové variantě. Ohrádku můžete doplnit matrací a různými mantinely pro zmírnění případného pádu.

kovová ohrádka
plastová ohrádka

Plastová ohrádka

Plastovou ohrádku uplatníte doma i venku. Pro svou nízkou hmotnost se s ní snadno manipuluje, dítě ji však může snadno převrátit. Lámat hlavu si nemusíte ani s údržbou ohrádky.

Jak vybrat dětskou ohrádku?

Představili jsme si jednotlivě typy ohrádek. Jak ale poznat, která je pro vás ta nejvhodnější? Pojďme si společně projít body, které vám s výběrem pomohou.

  • Hmotnost – Na cestách oceníte lehké ohrádky, se kterými se snadno manipuluje. Jsou však méně stabilní a je u nich vyšší riziko převrácení. Stabilní ohrádky s hmotností nad 15 kg na cesty příliš vhodné nejsou. Při absenci koleček je zhoršená manipulace po bytě. 
  • Výška – Ohrádka tvoří bezpečné místo pro dítě, proto je nutné vybrat takovou, kterou dítě nepřeleze. U miminek si s výškou příliš hlavu lámat nemusíte, u větších se však jedná o důležitý parametr. Minimální výška by měla být 80 cm, ideální je však výška 110 cm.
  • Velikost – Ohrádku samozřejmě vybírejte i s ohledem na velikost místnosti, kam ji chcete umístit. Na trhu naleznete malé ohrádky o rozměrech 100 × 100 cm. Pokud nejste velikostí místnosti omezení, můžete dítěti dopřát velkou ohrádku o rozměrech 150 × 150 cm. 
  • Bezpečnost – To, aby byla ohrádka bezpečná, je obzvláště důležité, jelikož v ní dítě bývá samotné a mnohdy i bez dozoru. A na co se z hlediska bezpečnosti zaměřit?
  • Mezery mezi příčkami musí být v rozmezí 5–7 cm. 
  • Žádné ostré rohy.
  • Kolečka musí mít možnost aretace.
  • Ohrádka musí splňovat bezpečnostní normu EN 12227.
  • Rozkládací mechanismus musí mít možnost zablokování, aby nedošlo k nechtěnému složení.
zábrana do dvěří

Typy dětských zábran

Když děti začnou lézt a chodit, teprve objevují, co je bezpečné a co ne. Zábrany slouží jako skvělý pomocník před nebezpečím, které na děti číhá. A z jakých zábran si můžete vybrat?

  • Na schody – Schody představují v domácnosti obrovské nebezpečí. Zábrana musí být dostatečně vysoká, aby ji dítě nepřelezlo. Otevírací systém dítě nesmí otevřít, ale zároveň musí jít snadno otevřít dospělému. Nejspolehlivější variantou je zábrana, kterou lze přišroubovat ke zdi. Přítlakovou zábranu doporučujeme spíše do spodní části schodů. 
  • Na postel – Děti v posteli během spánku hodně cestují a může se snadno stát, že spadnou z postele. Nainstalováním zábrany na postel toto riziko výrazně snížíte. Zábrana může chránit část lůžka i celou postel.
  • Ke krbu Oheň v krbu je fascinující podívanou utvářející navíc teplo domova. Pro děti však představuje obrovské riziko, které může mít trvalé následky. Zábrana ochrání dítě před pádem i v období, kdy se v krbu netopí. Vzdálenost mezi krbem a zábranou by měla být alespoň 50 cm. 
  • Na dveře a okna – Občas je potřeba dítěti zamezit ve vstupu do vedlejší místnosti. S tím vám pomůže zábrana do dveří. Ty mají většinou nastavitelnou šířku. Zapomenout byste neměli ani na okna, balkonové dveře a dveře na terasu.

Jak vybrat dětskou zábranu?

U zábran je nejdůležitější vybrat si typ zábrany a ujistit se, že je bezpečná a bude plnit svou funkci. Upevňovací mechanismus musí být pevný a zvládnout tlak vyvíjený dítětem. Konstrukce nesmí lákat ke hraní a nenabízet možnost přelezení. Použité materiály a laky musí být zdravotně nezávadné. Důležité je zkontrolovat celou konstrukci a ujistit se, že se dítě o zábranu nezraní.

Zobrazit méně keyboard_arrow_up