Parametry zrušit filtry Typ nabídky
Cena (Kč)
Lokalita
Do vzdálenosti km
Parametry nabídky
Vystavené před
Končící za méně než

Pasivní elektro součástky

V mém okolí

Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.

Našli jsme vám celkem 0 nabídek O výsledcích
Seřadit podle:Relevance, nejlepší shodakeyboard_arrow_down
Relevance:
done nejlepší shoda
Cena:
done nejlevnější
done nejdražší
Cena včetně přepravy:
done nejlevnější
done nejdražší
Počet kupujících:
done nejméně
done nejvíce
Čas:
done právě končící
done nejnovější
Našli jsme vám celkem 0 nabídek O výsledcích

Pasivními součástkami prochází pouze signál a nechovají se jako zdroj. Naleznete je ve všech elektrických obvodech. Podívejte se na naši aktuální nabídku a vyberte i součástky, které právě potřebujete.

Akustické měniče

Pokud potřebujete, aby vydával váš obvod zvuk jsou pro vás správnou volbou akustické měniče. Měniče se skládají z membrány a pohonné části, do které vede elektrický signál. Zvláštním typem měničů jsou sluchátka.

Kondenzátory

Kondenzátory se vyznačují ukládáním elektrické energie, kromě této vlastnosti mají indukčnost a odpor. Můžeme je rozdělit na deskové, proměnné, keramické, slídové, fóliové a elektrolytické. Naleznete je například ve fotografickém blesku, počítačových pamětech, defibrilátoru a autoprůmyslu.

Konektory

Spojení slaboproudých elektrických vodičů a kabelů vám zajistí konektory, díky kterým nemusíte na případné rozpojení použít nářadí. Konektory se především liší výstupkem nebo zářezem pro nezaměnitelnost připojení kabelů.

Pojistky a jističe

Pro důležitý elektrický obvod je potřeba využít pojistky nebo jističe, které ochrání obvod před zkratem nebo přetížením a následným poškozením obvodu. Jističe můžete využít pro stejnosměrné i střídavé napětí, pro střídavý proud jsou mnohem běžnější i menší. Pojistky mají válcovitý tvar.

Propojovací kabely

Na trhu existuje spoustu druhů propojovacích kabelů, které slouží pro přenos signálu nebo dat z elektrického obvodu například do jiného zařízení. Kabely se vyrábí z mědi nebo hliníku.

Relé

Pro spínání signálu využijete relé. Výhodami jsou vysoký počet spínacích cyklů, malý odpor pro váš elektrický obvod, jednoduše relé nahradíte. Nejčastěji se setkáte s elektromagnetickým relé.

Rezistory a potenciometry

Pokud v elektrickém obvodu potřebujete snížit elektrický proud je ideální variantou zařazení rezistoru. Rezistory se rozdělují podle velikosti odporu, konstrukce a zatížení. Rezistory ve kterých lze měnit velikost odporu se jmenují reostaty, potenciometry nebo trimry.

Spínače

Pro spojení nebo rozpojení elektrického obvodu využijete spínače. Existuje spoustu druhů spínačů, v domácnosti se spínači setkáte například u vypínačů osvětlení.

Transformátory

Stroj, který vám umožní převést elektrickou energii z jednoho obvodu do druhého se nazývá transformátor. Využívá se i pro změnu nízkého střídavého napětí na vysoké a zpět. Transformátory naleznete: energetické, distribuční, napájecí, bezpečnostní, rozptylové, regulační a měřící.

Zobrazit méně keyboard_arrow_up