Tlakové hrnce
Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.
Rádi vaříte guláš nebo svíčkovou pro vaši rodinu a nebaví vás být v kuchyni několik hodin? V tom případě jsou pro vás ideální volbou tlakové hrnce, které zvládnou připravit například hovězí guláš nebo svíčkovou přibližně za 20 až 60 minut. První tlakový hrnec sestrojil francouz Denis Papin v roce 1679. Prozradíme vám funkce a výhody tlakových hrnců. Podívejte se naši aktuální nabídku.
Tlakový hrnec neboli papiňák
Kromě rychlého vaření vám moderní tlakové hrnce mohou nabídnout možnost dvojího vaření pro zeleninu a zvlášť pro maso. Hlavní výhodou papiňáků je uchování chuti, živin a vitamínů v jídle. Pokud balení obsahuje pařáček, můžete v hrnci vařit pomocí páry nebo zavařovat oblíbené pokrmy či zeleninu a ovoce.
Elektrický tlakový hrnec
Elektrické tlakové hrnce nabízí mnoho přednastavených programů a užitečných funkcí, jako například odložený start nebo časovač. Na rozdíl od klasických tlakových hrnců z nich neuniká pára, a proto je nemusíte hlídat. Elektrický papiňák má navíc displej, který vám umožní jednoduché ovládání hrnce.
Jak velký zvolit tlakový hrnec?
Při výběru velikosti tlakového hrnce se zaměřte na to, pro kolik lidí budete vařit pokrmy. Hrnce do pěti litrů jsou ideální volbou pro dvě osoby. Větší hrnce, které mohou mít až 15 litrů, jsou vhodné pro čtyřčlenné a vícečlenné rodiny. Hrnce od 8 litrů jsou ideální pro menší jídelny a tábory.