chevron_left Kočárky

Často hledané

Často hledané

Parametry zrušit filtry Země doručení
Typ nabídky
Stav zboží Cena (Kč)
Lokalita
Do vzdálenosti km
Parametry nabídky
Možnost nastavit si maximální hmotnost
Typ kočárku
Vlastnosti Příslušenství Značka
Možnost zvolit si délku hluboké korby
Typ kol
Počet kol
Doba dodání (od obdržení platby)
Barva Vystavené před
Končící za méně než

Kočárky

Kategorie
V mém okolí

Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.

Našli jsme vám celkem 572 nabídek O výsledcích
Seřadit podle:Relevance, nejlepší shodakeyboard_arrow_down
Relevance:
done nejlepší shoda
Cena:
done nejlevnější
done nejdražší
Cena včetně přepravy:
done nejlevnější
done nejdražší
Počet kupujících:
done nejméně
done nejvíce
Čas:
done právě končící
done nejnovější
favorite Hlídat podobné nabídky
Našli jsme vám celkem 572 nabídek O výsledcích
Seznam doporučených nabídek
Populární nabídky
123456 chevron_right chevron_right

Výběr kočárku pro dítě je pro rodiče nelehkým úkolem, jelikož dnešní trh nabízí nespočet variant. Ty se od sebe liší nejen cenou, ale i celkovým provedením. Kočárek by měl splnit hned několik funkcí. Dítěti by měl poskytnout prostor, ve kterém se bude cítit pohodlně a zároveň nabídnout možnost zkoumat svět. Pojďme se společně podívat, jaké typy kočárků dnešní trh nabízí a na jaké body se při výběru zaměřit.

Golfové kočárky

Kočárky, které můžete znát pod pojmem "golfky", jsou vhodné pro větší děti, které už chtějí prozkoumávat svět na vlastních nohách, ale stále potřebují část cesty povozit v kočárku. Vhodné jsou také do města a na krátké přesuny. Dítko by v tomto kočárku nemělo trávit mnoho času, jelikož se jedná o kočárky s jednoduchou konstrukcí. Velkou výhodou je snadné rozložení a složení kočárku a fakt, že vám kočárek nezabere mnoho místa v kufru auta.

golfový kočárek bugaboo
hluboký kočárek

Hluboké kočárky

Hluboký kočárek vám udělá službu od narození miminka do jeho osmého měsíce života. Dítko v něm může pouze ležet, přesto zde má dostatek prostoru na hraní s hračkami. Kočárek bývá velmi dobře odpružen, vyrazit tak můžete i do terénu. Za velkou nevýhodu lze považovat mohutnost celé konstrukce, kočárek vám tedy zabere v kufru auta podstatnou část.

Sportovní kočárky

Po hlubokém kočárku přichází na řadu kočárek sportovní, který nabízí dětem rozhled a možnost zkoumat svět. Tento typ kočárku oceníte jak na procházky po městě, tak i při náročnějších výletech. Opěrku kočárku můžete polohovat a uzpůsobit tomu, zda chce dítě spinkat, nebo se rozhlížet po okolí.

sportovní kočárek
trojkombinace

Kombinované kočárky

Na výběr máte z dvojkombinace, která se skládá z hlubokého a sportovního kočárku, a trojkombinace, která je navíc vybavena autosedačkou. Tu můžete znát pod pojmem “vajíčko”. Všechny tyto části můžete umístit na podvozek. Kombinovaný kočárek přináší praktickou variantu, která vám navíc ušetří pár korun.

Příslušenství ke kočárku

Příslušenství ke kočárku může být jeho součástí nebo si jej můžete dokoupit. Nejčastější variantou je kombinace těchto dvou možností, kdy ke kočárku je přibaleno základní příslušenství a ostatní si můžete pořídit dodatečně. Mezi příslušenství, které by vám rozhodně nemělo chybět patří přebalovací taška, zimní fusak, rukávník, organizér, pláštěnka a ochrana proti hmyzu.

přebalovací taška ke kočárku

Jak vybrat kočárek?

Výběr kočárku je pro mnoho rodičů tvrdým oříškem, jelikož se na trhu nachází nespočet variant. Ty se od sebe liší nejen designem, ale i celkovou konstrukcí a provedením. My jsme si pro vás připravili pár bodů, na které je dobré se při výběru kočárku zaměřit a mohou vám ulehčit rozhodování. 



Hmotnost

Manipulace s kočárkem je sama o sobě velmi náročná, často ji navíc budete muset vykonávat s dítětem uvnitř. S lehčím kočárkem bude pro vás tento úkon jednodušší. Pozor ovšem dejte na to, aby nižší hmotnost nešla ruku v ruce s horší kvalitou použitých materiálů. 



Kolečka

U kočárku máte na výběr ze tří hlavních druhů koleček – plastová, nafukovací a pěnová. Každý typ se hodí do jiného terénu. Plastová kolečka volte tehdy, pokud se plánujete s kočárkem pohybovat pouze po rovném městském terénu. Nafukovací kolečka jsou vhodná do terénu, na sportování a na delší vzdálenosti. Pěnová kolečka se hodí na vycházky do parku a přírody. Pozornost věnujte i ukotvení koleček. V terénu oceníte fixní kolečka, otočná kolečka vám pomohou vyhýbat se překážkám ve městě. Ideální variantou je, když kočárek umožňuje kolečka uzamknout a zase odemknout. Vy si tak můžete ukotvení koleček uzpůsobit aktuální potřebě. 



Materiál

Všechny použité materiály, které jsou na výrobu kočárku použity, jsou zdravotně nezávadné. Svrchní materiál by měl být snadno omyvatelný a nepromokavý. Vnitřní materiály jsou na dotek příjemné a také snadno omyvatelné. Zárukou zdravotní nezávadnosti je certifikát Öko-Tex



Bezpečnostní prvky

Při výběru kočárku nezapomeňte myslet na bezpečí dítěte. U sportovních kočárku se zaměřte na pásy, které by měly být pětibodové. Tyto pásy v případě nárazu nejlépe rozloží sílu. Dalším důležitým prvkem je madlo, to je protiskluzové, aby nehrozilo, že vám kočárek vyklouzne z ruky. Nezapomeňte se ujistit, že je kočárek vybaven reflexními prvky, které jsou důležité za tmy i nepříznivého počasí



Pohodlí

U kočárku je důležité, aby poskytl dítěti dostatek pohodlí a díky tomu se z něj stalo jeho oblíbené místo. Kvalitní odpružení pomůže utlumit nerovnosti terénu, které nebudou rušit vaše dítko. Při výběru myslete i na vaše pohodlí. Vozením kočárku strávíte mnoho času. Madlo by mělo nabízet možnost nastavení polohy tak, abyste si jej mohli přizpůsobit své výšce. Veškeré ovládací prvky kočárku včetně brzd jsou snadno dostupné. 

Kdy koupit kočárek?

Názory na to, kdy je vhodná doba koupit kočárek, se velmi liší. Nejčastěji maminky kupují kočárek po velkém ultrazvuku, který se provádí ve 20. týdnu těhotenství. Mnoho nastávajících maminek se navíc řídí pověrou, která radí, aby před narozením miminka nebyla v domácnosti žádná výbavička. Toto můžete vyřešit tak, že kočárek ponecháte u někoho jiného. Některé obchody nabízejí službu, kdy kočárek zaplatíte a vyzvednete si ho až po porodu. Je však pouze na vás, jakou radou se budete řídit a pokud se vám naskytne výhodná koupě kočárku, jistě neváhejte.

Zobrazit méně keyboard_arrow_up