chevron_left Kojenecké lahvičky

Parametry zrušit filtry Země doručení
Typ nabídky
Stav zboží
Cena (Kč)
Lokalita
Do vzdálenosti km
Parametry nabídky
Doba dodání (od obdržení platby)
Vystavené před
Končící za méně než

Kojenecké lahvičky

V mém okolí

Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.

Našli jsme vám celkem 29 nabídek O výsledcích
Seřadit podle:Relevance, nejlepší shodakeyboard_arrow_down
Relevance:
done nejlepší shoda
Cena:
done nejlevnější
done nejdražší
Cena včetně přepravy:
done nejlevnější
done nejdražší
Počet kupujících:
done nejméně
done nejvíce
Čas:
done právě končící
done nejnovější
favorite Hlídat podobné nabídky
Našli jsme vám celkem 29 nabídek O výsledcích
Seznam nabídek
1 nabídek na stránce
1

V jídelníčku dítěte by mělo mít mléko zastoupení do jeho tří let, proto by vám ve výbavičce neměla chybět kojenecká lahvička. Tu využijete, ať už je dítě na mateřském nebo umělém mléce. Nevíte si rady, jaká lahvička je vhodná pro vaše dítě a jak ho z ní krmit? My na Aukru vám rádi poradíme.

kojenecká lahvička

Antikolikové lahve

Určitě jste někdy slyšeli o tom, že dítě trápí prdíky, nebo jste dokonce tento problém zažili na vlastní kůži. Každý rodič nám dá jistě za pravdu, že se nejedná o nic příjemného. Miminka obzvláště během krmení z lahvičky nasávají zbytečný vzduch, který se jim následně hromadí v bříšku. Antikolikové lahve jsou opatřeny mechanismem, který zabraňuje tvorbě přebytečného vzduchu v lahvičce. 


Lahve pro kojené děti

Rodiče kojených dětí se nejčastěji bojí miminku nabídnout lahvičku, aby se neodnaučilo sát z prsa. Pro sání z prsa je totiž zapotřebí vyvinout větší sílu, než při pití z klasické lahvičky. Lahvičky pro kojené děti mají savičku, která jim umožňuje sát stejným způsobem jako od maminky. Lahvičku využijete ve chvíli, kdy dítěti nestačí vaše mlíčko, potřebujete ho dát na hlídání, nebo chcete ukončit kojení a přejít na umělé mléko.  


Lahve se širokým hrdlem

Lahvičky se širokým hrdlem jsou nižší než klasické lahve. Díky tomu jsou skladnější a zároveň je zachován potřebný objem. Do těchto lahviček se i lépe sype umělé mléko v prášku. 

Jak vybrat kojeneckou lahvičku?

Kojenecké lahvičky jsou praktickým pomocníkem, který by neměl chybět ve vaší výbavičce. Výše jsme si popsali druhy kojeneckých lahviček. Dalším kritériem pro výběr lahvičky je materiál, ze kterého je lahvička zhotovena.  


Materiál

Kojenecká lahvička musí být samozřejmě vyrobena z bezpečných materiálů. Nejčastěji se setkáte s lahvičkami z těchto materiálů.

  • Sklo – Jedná se o nejbezpečnější variantu lahvičky z hlediska použitého materiálu. Ze skla nedochází k uvolňování škodlivých látek a lahvičky se navíc pyšní dlouhou životností. Za nevýhodu lze považovat vyšší riziko rozbití při pádu z větší výšky. 
  • Plast Nejlevnější a nejlehčí lahvičky u kterých je potřeba věnovat pozornost složení. Ve složení by se neměla objevit látka BFA, která je zdraví škodlivá. Plastové lahvičky se většinou velmi rychle opotřebují a obarví od mléka a čaje.
  • Silikon Nejrozšířenější materiál používaný na kojenecké lahvičky se vyznačuje vyšší cenou a dlouhou výdrží. 
  • Nerez Nerezové lahvičky patří k nejdražším na trhu. Lahvička dokáže udržet teplotu nápoje a je prakticky nezničitelná.

Jakou lahvičku zvolit při kojení?

Maminky, které své miminko kojí, se bojí nabídnout lahvičku, aby se dítě neodnaučilo sát. Pro kojená miminka jsou vytvořeny speciální lahvičky, které mají savičku připomínající bradavku. Při krmení z těchto lahviček musí miminko vyvinout stejnou sílu sání, jako by se krmilo z prsa maminky. Tyto lahvičky oceníte ve chvíli, kdy nebudete mít dostatek mléka, nebo budete potřebovat dát dítě na hlídání. 



Jakou lahvičku zvolit na umělou výživu?

Při krmení miminka umělou výživou není potřeba věnovat výběru lahvičky takovou pozornost. Důležitým faktorem bude to, co od lahvičky očekáváte. Z jakého materiálu má lahvička být? Chcete lahvičku využívat po celou dobu, nebo budete postupně dokupovat další? 

lahvička na umělou výživu

Jak vyčistit kojeneckou lahvičku?

Imunita dětí je velice slabá, proto je důležité udržovat lahvičky a všechny pomůcky v co největší čistotě. Nikdo po vás nechce zcela sterilní prostředí, ale nádobí bývá náchylné na tvorbu bakterií. Po každém použití lahvičku opláchněte horkou vodou, na záhyby použijte kartáč. Na konci dne je vhodné lahvičku a veškeré nádobí sterilizovat. Použít můžete sterilizátor, který udělá práci za vás. Při sterilizaci v hrnci je nutné nechat vodu projít varem 3-5 minut. Nádobí nechte následně uschnout na čisté podložce nebo odkapávači, který zakryjte vyžehlenou utěrkou.   



Jak správně krmit z lahve?

Stejně jako u kojení je při krmení z lahvičky důležitá celková pohoda vás a miminka. Miminko dokáže vycítit, když jste ve stresu a může lahvičku odmítat. Najděte si proto klidné místo, kde se vám bude příjemně sedět. Během krmení můžete s dítětem navázat blízký a intimní vztah. Dítě by při krmení nikdy nemělo ležet, hlavička musí být výš než zbytek těla. Lahvičku vložte do úst dítěte tak, aby byla kolmo k jeho obličeji. Při správném sání musí docházet k tvorbě vzduchových bublinek. U krmení z lahve je důležité dělat pauzy na odříhnutí, jelikož miminko při něm naloká vzduch a může se cítit syté. Po odříhnutí miminku znovu nabídněte lahvičku. Větší děti již zvládají krmení z lahvičky sami, opět platí, že by jejich hlavička měla být výš než zbytek těla. Dítě s lahvičkou nikdy nenechávejte bez dozoru, mohlo by dojít k udušení mlékem.

Zobrazit méně keyboard_arrow_up