chevron_left Sterilizátory, odsávačky

Parametry zrušit filtry Země doručení
Typ nabídky
Stav zboží
Cena (Kč)
Lokalita
Do vzdálenosti km
Parametry nabídky
Doba dodání (od obdržení platby)
Vystavené před
Končící za méně než

Sterilizátory, odsávačky

V mém okolí

Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.

Našli jsme vám celkem 133 nabídek O výsledcích
Seřadit podle:Relevance, nejlepší shodakeyboard_arrow_down
Relevance:
done nejlepší shoda
Cena:
done nejlevnější
done nejdražší
Cena včetně přepravy:
done nejlevnější
done nejdražší
Počet kupujících:
done nejméně
done nejvíce
Čas:
done právě končící
done nejnovější
favorite Hlídat podobné nabídky
Našli jsme vám celkem 133 nabídek O výsledcích
Seznam doporučených nabídek
Seznam nabídek
Populární nabídky
123 chevron_right chevron_right

V prvních měsících života miminko papá pouze mléko, a to buď mateřské nebo umělé. V obou případech by vám v domácnosti neměl chybět sterilizátor lahví, kde lze sterilizovat nejen lahvičky, ale i dudlíky a jiné pomůcky. Kojicím maminkám by neměla doma chybět ani odsávačka mateřského mléka, která pomáhá s jeho tvorbou a uleví vám od nalitých prsou. Pojďme se společně podívat, jak vybrat tato šikovná zařízení.

Sterilizátor lahví do mikrovlnné trouby

Jak už název napovídá, k provozu tohoto sterilizátoru budete potřebovat mikrovlnou troubu. Při výběru je tedy nutné brát zřetel na velikost vaší mikrovlnné trouby. Proces sterilizace trvá 8-10 minut. Jedná se o levnější a skladnější variantu sterilizátoru.

sterilizator lahvi

Parní sterilizátor lahví

K provozu tohoto typu sterilizátoru vám stačí přístup k elektrické zásuvce. Do sterilizátoru lze umístit 4-6 lahví a další pomůcky ke krmení. Přístroj bývá vybaven dodatečnými funkcemi a proces trvá cca čtvrt hodiny. 

Jak vybrat sterilizátor lahví?

Pojďme se společně podívat na to, co byste při výběru sterilizátoru lahví neměli opomenout. 


Velikost

Velikost sterilizátoru vždy přizpůsobte typu sterilizátoru. Sterilizátor do mikrovlnné trouby by měl odpovídat nejen velikosti vaší trouby. Pokud vlastníte mikrovlnou troubu větších rozměrů, může se vám stát, že na cestách budete mít problémy s umístěním sterilizátoru. Některé sterilizátory nabízí možnost nastavení velikosti podle toho, kolik lahví a příslušenství do nich chcete umístit. 


Materiál

Materiál sterilizátoru musí být zdravotně nezávadný a snadno udržitelný. U plastových sterilizátorů se můžete setkat s označením BPA Free, což značí, že při výrobě nebyl použit zdraví škodlivý uhlovodík


Funkce

Sterilizátory mohou disponovat několika funkcemi, které zpříjemní užívání zařízení. Displej vás informuje o tom, jaký cyklus jste si vybrali a jak dlouho bude trvat. Díky automatickému vypnutí nemusíte u přístroje čekat.

Manuální odsávačka mléka

Hodí se na občasné odsávání mateřského mléka. Jejich používání je fyzicky a časově náročné. Pro odsátí mléka musíte použít jednu nebo dokonce obě ruce. Výhodou je nižší pořizovací cena.

Elektrická odsávačka mléka

Elektrické odsávání ocení maminky, které mají vysokou tvorbu mateřského mléka a potřebují prsům ulevit několikrát denně. Vhodná je i pro maminky, které potřebují zvýšit laktaci. U elektrických odsávaček si můžete zvolit intenzitu. 

odsávačka mléka

Jak vybrat odsávačku mléka?

Při výběru odsávačky mléka se musíte nejdříve rozhodnout, zda chcete odsávačku manuální či elektrickou. 


Způsob odsávání

Odsávačky mléka využívají tři způsoby odsávání.

  • Jednofázové Využijí ho maminky, které nemají problém s tvorbou mléka.
  • Dvoufázové – Pomáhá maminkám s rozkojením, jelikož napodobuje sání miminka.
  • Třífázové – Opět hojně využijí maminky s nízkou tvorbou mléka. Odsávačky navíc dokáží prso masírovat a ulevit tak od bolesti.


Tlak a rychlost sání

Kvalitní odsávačky mléka nabízí možnost nastavit si intenzitu vakua a rychlost sání. Každá žena má prsa jinak citlivá a co jedna skoro necítí, může druhou bolet. Možnost nastavení oceníte i ve chvíli, kdy vám například popraskají bradavky.


Objem

Udává objem mléka, jaký pojme lahvička, která je součástí odsávačky.


Příslušenství

Většina odsávaček se prodává s příslušenstvím, může se ovšem stát, že budete potřebovat koupit náhradní. V takovém případě si nezapomeňte zkontrolovat, že je příslušenství kompatibilní. S jakým příslušenstvím se můžete setkat?

  • Prsní nástavce Každá žena má jiná prsa a bude tak potřebovat jinou velikost prsních nástavců. Špatné zvolení prsního nástavce může mít za následek neefektivní odsávání, nebo dokonce poranění bradavky. Zakoupit můžete odsávačku, která disponuje více velikostmi prsních nástavců, nebo je dodatečně dokoupit. 
  • Lahvičky Větší počet lahviček oceníte ve chvíli, kdy se rozhodnete mléko uchovávat v mrazničce. Vybírejte vždy takové lahvičky, které jsou kompatibilní s vaší odsávačkou. Pro uchovávání mléka můžete zvolit i speciální sáčky. 
  • Dudlíky na lahvičku – Savičky na lahvičky vám zjednoduší krmení miminka odsátým mlékem. Savičky musí být vždy kompatibilní s lahvičkou. 
elektrická odsávačka mléka

Jak správně odsávat mléko?

Při odsávání mléka je důležitá vaše celková pohoda, proto si najděte místo, kde se budete cítit dobře a mléko odsávejte tehdy, když vás nebude nic rušit. Pohodlně se usaďte a mějte u sebe všechny věci, které budete potřebovat, abyste nemusela vstávat. Při odsávání je vhodné koukat na miminko, nebo na něj alespoň myslet. Bradavku vsuňte do tunelu prsního nástavce o správné velikosti. Začněte s odsáváním na stimulační fázi, u elektrických odsávaček si mnohdy můžete zvolit program, který takto automaticky začne odsávat. Při odsávání byste neměla cítit žádný nepříjemný pocit, nebo dokonce bolest. Kvalitnější odsávačky automaticky přepínají mezi stimulační a odsávací fází, což nejlépe napodobuje sání miminka. U jiných modelů mezi fázemi musíte přepínat manuálně. Četnost odsávání vždy přizpůsobte tomu, zda chcete podpořit laktaci, nebo pouze ulevit nalitým prsům.

Zobrazit méně keyboard_arrow_up