🌱 JARO JE TADY! Vše pro vaši zahradu >> 🌱

chevron_left Jídelní sety, rohové lavice

Parametry zrušit filtry Země doručení
Typ nabídky
Stav zboží
Cena (Kč)
Lokalita
Do vzdálenosti km
Parametry nabídky
Barva
Styl
Dekor
Materiál
Doba dodání (od obdržení platby)
Vystavené před
Končící za méně než

Jídelní sety, rohové lavice

V mém okolí

Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.

Našli jsme vám celkem 303 nabídek O výsledcích
Seřadit podle:Relevance, nejlepší shodakeyboard_arrow_down
Relevance:
done nejlepší shoda
Cena:
done nejlevnější
done nejdražší
Cena včetně přepravy:
done nejlevnější
done nejdražší
Počet kupujících:
done nejméně
done nejvíce
Čas:
done právě končící
done nejnovější
favorite Hlídat podobné nabídky
Našli jsme vám celkem 303 nabídek O výsledcích
Seznam doporučených nabídek
Seznam nabídek
Populární nabídky
123456 chevron_right chevron_right

Jídelna je místo, kde se potkáváme s celou rodinou a často i s mnoha přáteli. Neslouží pouze jako místo, kde se konzumuje jídlo, ale odehrává se zde toho mnohem více. Nezáleží na tom, jestli máte jídelnu jako samostatnou místnost, nebo je součástí obývacího pokoje či kuchyně. Vždy byste si měli dát záležet na výběru toho pravého jídelního setu, který bude vyhovovat vašim potřebám.

Jídelní set vám ušetří starosti

Velkou výhodou jídelního setu je, že nemusíte řešit, zda se vám jídelní židle hodí k vybranému jídelnímu stolu. Jídelní sestavy jsou již zvoleny tak, aby k sobě tyto dva prvky ladily. Někdy vše bývá v jedné barvě, ale lze nalézt i sety, které si hrají s kontrastní barvou nebo materiálem. Při koupi jídelního setu často ušetříte i pár korun, jelikož cena bývá výhodnější než při koupi jídelního stolu a židlí samostatně. Nejprodávanější soupravou je jídelní set pro 4 osoby, ale zakoupit lze i posezení pro více osob.

Rohová lavice – návrat hvězdy minulých let

Když se řekne rohová lavice, každý z nás si vybaví jídelnu našich babiček. Na nějakou dobu se vytratili, stejně jako velké obývací stěny. Nyní ovšem zažívají velký návrat a můžeme je najít v mnoha provedení. Díky tomu je můžete umístit do super moderního interiéru, nebo třeba do vesnicky zařízené roubenky. Velkou výhodou rohových lavic je úložný prostor, kam můžete umístit například prostírání a bezpečnost. Každý rodič zná nepříjemné chvíle, kdy se dítě houpe na židli. To u rohové lavice nehrozí. Další výhodou je možnost usazení více osob než na židle. Rohová lavice do kuchyně je opět velkým trendem.

Jak vybrat tu pravou jídelní sestavu?

Umístění

Nejzásadnější otázkou, kterou byste si měli při výběru jídelní sestavy položit, je, kam chcete jídelní sestavu umístit? Velikost místnosti ovlivní vaše možnosti. Do menších prostor volte sestavu s rozkládacím stolem, který můžete v případě větší návštěvy rozložit, ale nebude vám překážet po zbytek času. Do malých prostor se též hodí rohová lavice, kam si může sednout více lidí. Při větším prostoru si můžete dovolit honosnější jídelní set, který bude působit útulně a zaplní prázdné místo. Pokud máte jídelnu spojenou s obývacím pokojem, můžete opět sáhnout po rohové lavici, která tato dvě místa opticky oddělí.

Tvar a velikost

Tvar a velikost jídelní sestavy byste měli přizpůsobit nejen velikosti místnosti, ale i obvyklému počtu strávníků. Při výběru nezapomínejte, že na stole nebudete mít při jídle pouze talíře, skleničky a příbory, ale i různá dochucovadla a nádoby s pitím. Zároveň by se mělo všem u stolu pohodlně sedět. Do menších jídelen volte stůl čtvercového tvaru a pokud potřebujete občas hostit více strávníků, můžete sáhnout po rozkládacím stolu. Do větších jídelen si můžete dovolit stoly obdélníkové, kulaté nebo oválné.

Materiál

Volba materiálu je při koupi jídelního setu velmi důležitá. Jídelní set by vám měl sloužit dobře a dlouho. Zároveň by měl ladit ke zbytku vašeho interiéru. Nejvíce využívaným materiálem je lamino, které je cenově dostupné a mnoho toho vydrží. Dražší variantou je dřevo, které je velmi odolné, ale oproti laminu je náročnější na údržbu. Stoly z tropických dřevin je potřeba jednou za čas naolejovat. Pokud jste vyznavači moderního a luxusního stylu, pak určitě volte sklo a kov. Myslete ovšem na to, že tyto materiály nic neodpouští a vy budete otroky věčného leštění.

Zobrazit méně keyboard_arrow_up