🌱 JARO JE TADY! Vše pro vaši zahradu >> 🌱

chevron_left Jídelní stoly

Parametry zrušit filtry Země doručení
Typ nabídky
Stav zboží
Cena (Kč)
Lokalita
Do vzdálenosti km
Parametry nabídky
Barva
Styl Funkce
Dekor
Povrch
Materiál
Doba dodání (od obdržení platby)
Vystavené před
Končící za méně než

Jídelní stoly

V mém okolí

Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.

Našli jsme vám celkem 390 nabídek O výsledcích
Seřadit podle:Relevance, nejlepší shodakeyboard_arrow_down
Relevance:
done nejlepší shoda
Cena:
done nejlevnější
done nejdražší
Cena včetně přepravy:
done nejlevnější
done nejdražší
Počet kupujících:
done nejméně
done nejvíce
Čas:
done právě končící
done nejnovější
favorite Hlídat podobné nabídky
Našli jsme vám celkem 390 nabídek O výsledcích
Seznam doporučených nabídek
Seznam nabídek
Populární nabídky
123456 chevron_right chevron_right

Jídelní stůl neslouží pouze jako místo, kde si vychutnáváme jídlo. U jídelního stolu se odehrává často velká část rodinného života – dělání domácích úkolů, tvoření s dětmi, hraní stolních her, práce na home office, oslavy a mnoho dalšího. Výběr jídelního stolu je proto důležitý. My vám na Aukru přinášíme pár základních typů, kterými byste se měli při koupi jídelního stolu řídit.

Klasický jídelní stůl

Jedná se o nejoblíbenější typ stolu, proto je jejich nabídka největší a můžete si vybrat z mnoha materiálů, provedení, designů a velikostí. Při koupi klasického jídelního stolu je důležité myslet na to, že ho nelze zvětšit, ani zmenšit. Proto myslete na to, kolik míst k sezení využijete nejčastěji a zda vám vybraný stůl nebude překážet. Nezapomeňte i na vhodně zvolené jídelní židle, které by měly k danému stolu ladit.

Rozkládací jídelní stůl

Mění se vám často počet lidí, kteří se sejdou u stolu? Ideálním řešením je rozkládací jídelní stůl, který oceníte i v malých prostorech. Při výběru věnujte pozornost rozkládacímu systému, který by měl být jednoduchý, abyste ho zvládli za všech okolností. Pokud si nejste jisti, zda vám bude daný rozkládací systém vyhovovat, koukněte se na videa, která ho představí blíže.

Kulatý jídelní stůl

Mnoho lidí volí kulatý jídelní stůl pro svou praktičnost a absenci hádek o to, kdo bude sedět v čele stolu. Kulaté stoly se skvěle vyjímají v prostoru a lze z nich učinit dominantní designový prvek. U kulatého stolu jsou si lidé blíže, proto je důležité vybrat ty správné jídelní židle. Malý kulatý stůl se hodí do menšího bytu, kterému zanechá vzdušnost a poskytne dostatek místa k sezení.

Jak vybrat jídelní stůl?

Umístění jídelního stolu

Dobře si promyslete, kam chcete jídelní stůl umístit. Okolo jídelního stolu byste měli mít dostatek prostoru, abyste se k němu mohli pohodlně usadit. Pokud si neumíte stůl v místnosti představit, naznačte si ho pomocí lepící pásky. Při koupi jídelního stolu byste měli mít již vybrané jídelní židle, jelikož i ty ovlivní celkové umístění. V neposlední řadě myslete na osvětlení, pokud už máte v místnosti připravený lustr, měl by být nad středem stolu.

Rozměry jídelního stolu

Při výběru jídelního stolu je důležité myslet nejen na velikost místnosti, ale i na to, aby se vám u stolu příjemně sedělo. Každý, kdo u stolu sedí, by měl mít okolo sebe dostatečný prostor. V průměru se hovoří o 70 cm šířky z desky stolu a o 45 cm z hloubky. Tyto parametry se budou lišit u rodiny, kdy členové mohou být blíže u sebe a v případě hostiny, kdy budou u stolu sedět lidi, kteří se příliš neznají.

Materiál

Jídelní stoly nalezneme nejčastěji s laminovanou nebo dýhovanou stolovou deskou. Tyto stoly jsou cenově dostupné, odolné a snadné na údržbu. Stoly z masivu jsou oblíbené pro vůni dřeva a jeho kresbu. Jejich cena bývá ovšem vysoká. Na trhu nalezneme i jídelní stoly s deskou ze skla, která vypadá moderně a hodí se k modernímu vybavení a do malých prostor. Údržba je však náročná a připravte se na věčné leštění otisků.

Pokud si nechcete lámat hlavu s tím, jak zkombinovat jídelní stůl a židle, koukněte do sekce jídelní sety.

Zobrazit méně keyboard_arrow_up