Vaše internetové připojení je zpět. Aby vše fungovalo správně, klikněte pro přenačtení stránky.
Nejste připojeni k internetu. Zkontrolujte své připojení a zkuste to prosím znovu.

chevron_left Mletá káva

Parametry zrušit filtry Země doručení
Typ nabídky
Cena (Kč)
Lokalita
Do vzdálenosti km
Parametry nabídky
Doba dodání (od obdržení platby)
Vystavené před
Končící za méně než

Mletá káva

V mém okolí

Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.

Našli jsme vám celkem 17 nabídek O výsledcích
Seřadit podle:Relevance, nejlepší shodakeyboard_arrow_down
Relevance:
done nejlepší shoda
Cena:
done nejlevnější
done nejdražší
Cena včetně přepravy:
done nejlevnější
done nejdražší
Počet kupujících:
done nejméně
done nejvíce
Čas:
done právě končící
done nejnovější
favorite Hlídat podobné nabídky
Našli jsme vám celkem 17 nabídek O výsledcích
Seznam doporučených nabídek
1 nabídek na stránce
Seznam nabídek
1

Kvalitu a chuť kávy ovlivňuje několik faktorů. Tím hlavním je samozřejmě kvalita kávových zrn, kterou lze však velmi snadno degradovat jejich špatným namletím. Níže se dozvíte, jaké stupně hrubosti kávy rozeznáváme a na jaký typ přípravy se hodí.

mletá kávazrnková mletá káva

Hrubost mletí kávy

Extra hrubé mletí

Kousky mletých zrn kávy jsou větší než 1 mm. Takto namletá káva se používá při způsobech přípravy, kdy se káva nechává louhovat ve vodě několik hodin.  


Velmi hrubé mletí

Využíváte k přípravě kávy french press? Pak byste měli zvolit velmi hrubě mletou kávu, která svou konzistencí připomíná cukr krystal. Díky ní si vychutnáte lahodný nápoj bez nechtěných usazenin.


Hrubé mletí

Opět vám konzistencí káva bude připomínat cukr – tentokrát krupici. Využívá se při přípravě kávy například ve vacuum potu, kde je žádané, aby zrníčka neprošla přes filtr


Střední mletí

Po středně namleté kávě sáhněte tehdy, pokud se chystáte připravovat kávu v moka konvičce. Konzistencí lze přirovnat k hrubé mouce.


Jemné mletí

Klasické espresso se připravuje z jemně namleté kávy. Příliš hrubé mletí by způsobilo mdlou chuť kávy, naopak příliš jemné by vytvořilo chuť hořkou.


Extra jemné mletí

Chcete si kávu připravit v tradiční džezvě? Zvolte extra jemně mletou kávu.

Co se stane, když kávu špatně namelu?

Říkáte si, proč se zabývat tím, jak je káva namletá? Při mletí kávových zrn dochází k narušení jejich struktury a k uvolnění aromatických olejů. Ty se starají o chuť a vůni kávy. Čím jemnější kávu zvolíte, tím méně času je potřeba k její extrakci. Každá metoda přípravy nabízí jinou dobu louhování. Pokud zvolíte příliš hrubou kávu, její chuť bude nevýrazná. Naopak příliš jemná káva bude nepříjemně hořká a silná.

Zobrazit méně keyboard_arrow_up