chevron_left Mobilní telefony

Často hledané

Často hledané

Parametry zrušit filtry Země doručení
Typ nabídky
Stav zboží Cena (Kč)
Lokalita
Do vzdálenosti km
Parametry nabídky
Vlastnosti Konstrukce Vnitřní paměť Počet objektivů zadního fotoaparátu
Značka
Úhlopříčka displeje Doba dodání (od obdržení platby)
Operační systém Vystavené před
Končící za méně než

Mobilní telefony

Populární nabídky
Kategorie
V mém okolí

Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.

Našli jsme vám celkem 5 399 nabídek O výsledcích
Seřadit podle:Relevance, nejlepší shodakeyboard_arrow_down
Relevance:
done nejlepší shoda
Cena:
done nejlevnější
done nejdražší
Cena včetně přepravy:
done nejlevnější
done nejdražší
Počet kupujících:
done nejméně
done nejvíce
Čas:
done právě končící
done nejnovější
favorite Hlídat podobné nabídky
Našli jsme vám celkem 5 399 nabídek O výsledcích
Seznam doporučených nabídek
Populární nabídky
123456 chevron_right chevron_right

Na Aukru koupíte nejnovější mobilní telefony od různých prodejců i starší modely Apple iPhoneSamsung nebo Xiaomi v bezvadném stavu. Nové i použité nabíječky a náhradní díly. Bez tohoto malého zařízení si už neumíme představit život, každý máme na něj ovšem jiné požadavky. Někomu stačí pouze k volání a posílání SMS, někdo jej využívá místo počítače a očekává mnoho funkcí. Nabídka mobilních telefonů je téměř nekonečná a mnohdy je velmi těžké se v ní orientovat. Poradíme vám, jak vybrat ideální telefon přesně pro vás.

Chytrý telefon

Jedná se o nejširší skupinu mobilních telefonů a její cenové rozpětí je opravdu velké. Pro lepší orientaci si je můžeme rozdělit do tří skupin:

  • Základní – Tyto telefony jsou vhodné pro nenáročné uživatele, kteří telefon využívají především ke komunikaci a nevyžadují žádné speciální funkce. Telefony lze pořídit již za pár stovek a využívají operační systém Android. Fotoaparát bývá spíše k určen k občasnému použití.
  • Střední třída – Tato skupina telefonů uspokojí nejširší okruh uživatelů. Telefony jsou vybaveny mnoha funkcemi a je zde kladen důraz na dlouhou výdrž baterie a kvalitní fotoaparát. Co se týče operačního systému, tak si můžete vybrat ze dvou – Android nebo iOS.
  • High-end – Tyto telefony jsou určeny pro opravdové milovníky technologií, nebo lidi, kteří telefon často využívají k práci a mnohdy jim nahrazuje počítač. Často se jedná o vlajkové lodě jednotlivých značek, které jim věnují maximální péči. Jedná se o spojení toho nejlepšího, co lze do telefonu dostat. Těšit se tak můžete na vysoce kvalitní fotoaparát, výkonný procesor a displej s ultra-vysokým rozlišením.
Samsung S22 Ultra
Evolve telefon pro seniory

Tlačítkový telefon

Klasické telefony s tlačítky jsou dnes raritou, přesto se najdou uživatelé, kteří upřednostňují tento typ telefonů. Jejich výhodou je velmi nízká cena a snadné ovládání. U uživatelů jsou tlačítkové telefony oblíbené též pro vysokou odolnost a dlouhou výdrž baterie. Od tohoto typu telefonu nečekejte žádné speciální funkce. Jde však o telefon, na který se můžete spolehnout v jakékoliv situaci.


Telefon pro seniory

I když mnoho seniorů jde s dobou a využívá moderní dotykové telefony, existuje na trhu speciální skupina telefonů, která je seniorům určena. Hlavním znakem je velká klávesnice, která usnadňuje psaní. Telefony také mají upravené prostředí, které urychluje orientaci v telefonu. Některé modely jsou vybaveny SOS tlačítkem, které po zmáčknutí zavolá, nebo rozešle zprávy vybraným kontaktům.


Odolné telefony

Někteří uživatelé vystavují své telefony náročným podmínkám, které by obyčejný mobil nepřežil. Pro tuto skupinu uživatelů jsou určeny telefony, které jsou odolné vůči pádu, prachu a vodě. Na výběr máte z tlačítkových telefonů, nebo dotykových. Dávno už neplatí, že odolný telefon není vybaven žádnými funkcemi. Některé modely se řadí ke střední třídě, nebo dokonce high-end.

Chytré telefony a operační systémy

Na dnešním trhu nalezneme zejména dva operační systémy – Android a iOS. Android je rozšířen téměř ve všech smartphonech, oproti tomu iOS využívá pouze značka Apple. Dostupných je též pár modelů s operačním systémem Windows. Tlačítkové telefony bývají většinou bez OS.


iOS vs. Android

Souboj těchto dvou operačních systémů v posledních letech graduje a vytváří se kolem fankluby. My necháme na vás, jaký systém vám více vyhovuje, ale pojďme se podívat na základní rozdíly mezi nimi.


Android

Největší výhodou tohoto operačního systému je, že je velmi rozšířený a cenové rozpětí telefonů, které využívají tento operační systém, je velmi široké. Vybrat si tak můžete z levných modelů, nebo sáhnout po vlajkové lodi dané značky. Tato vlastnost je zároveň největším nepřítelem tohoto OS. Google neurčuje výrobcům jakou verzi Android mají použít, proto můžeme najít telefony se starší verzí OS, stejný problém je i s dostupností aktualizací. Další výhodou je, že na Android lze stáhnout nespočet aplikací, které můžete pořídit skrze oficiální obchod Google Play Store, nebo i z jiných neoficiálních zdrojů. Pokud se ovšem rozhodnete stahovat aplikaci mimo oficiální obchod, dejte si pozor na případné viry.


iOS

Tento operační systém je vyvíjen pouze pro malé množství telefonů, tudíž je mu věnována potřebná péče. Apple si dává záležet na pravidelných aktualizacích, aby i starší modely běžely plynule. Za největší nevýhodu považujeme uzavřenost systému a možnost stahování aplikací pouze skrze oficiální App Store.

iPhone 13
Paměťová karta Xiaomi

Výkon a operační paměť telefonů

To, jak dobře poběží váš telefon, určují hlavní dva parametry – procesor a operační paměť. Procesor si můžete představit jako mozek, který má za úkol zpracovat všechny podněty. Dnes jsou již standardní čtyřjádrové procesory, ale stále více se aplikuje osmijádrový procesor. Dalším důležitým parametrem u procesorů je frekvence. Ta určuje, kolik instrukcí dokáže procesor vykonat za jednu vteřinu. Jednoduše řečeno – čím vyšší frekvence, tím výkonnější procesor. Operační paměť naleznete v parametrech nejčastěji pod zkratkou RAM. Ta slouží procesorům k ukládání dočasných souborů – např. zrovna otevřené aplikace v telefonu. Standardní jsou operační paměti o velikosti 2 GB a více, pokud jste náročný uživatel, sáhněte po telefonu s operační pamětí 6 GB a více.


Uživatelská paměť telefonu

Dnešní telefony mají v sobě integrovanou uživatelskou paměť, která slouží k ukládání aplikací, fotografií, videí apod. Velikost paměti je vždy udávaná v GB a je důležité myslet na to, že paměť, kterou budete mít ve skutečnosti k dispozici, je menší, než paměť udávaná. Děje se tak, protože na uživatelskou paměť se ukládá systém a jeho následné aktualizace. Většina chytrých telefonů ovšem nabízí možnost rozšířit uživatelskou paměť pomocí paměťových karet. Ty se vyrábějí v různých velikostech, proto si vždy ověřte, jakou maximální kapacitu podporuje váš telefon.

Kapacita baterie

Mnoho z nás vzpomíná na tlačítkové telefony, které stačilo nabít jednou za týden a člověk se nemusel strachovat, že mu uprostřed dne dojde baterie. Ačkoliv se to nemusí zdát, dnešní chytré telefony mají několikanásobně větší kapacitu baterie, ale všechny vymoženosti si vybírají svou daň. Kapacita baterie je udávána v miliampér hodinách (mAh), ale vyšší kapacita nutně neznamená delší výdrž telefonu. Je důležité brát v potaz velikost a kvalitu displeje, náročnost procesorů apod.


Další funkce a vychytávky mobilních telefonů

U chytrých telefonů se můžeme setkat s mnoha funkcemi, které nám nahradí několik zařízení najednou. Samozřejmostí se stává kvalitní fotoaparát, který v sobě skrývá funkce jako makro, noční scéna, panorama apod. Pozadu nezůstávají ani funkce videa, kde si můžete pořídit například zpomalený záběr vodopádu. Určitě vám neunikl trend měření počtu kroků, které jste za celý den nachodili, nebo možnost probuzení dle fáze spánku, ve které se nacházíte. Pracovně vytížení uživatelé ocení, že již nemusí mít u sebe služební a soukromý telefon a díky funkci Dual SIM mohou mít dvě čísla v jednom telefonu.

iPhone 13
Zobrazit méně keyboard_arrow_up