chevron_left Starožitné truhly a kufry

Často hledané

Často hledané

Parametry zrušit filtry Země doručení
Typ nabídky
Cena (Kč)
Lokalita
Do vzdálenosti km
Parametry nabídky
Období Období
Doba dodání (od obdržení platby)
Vystavené před
Končící za méně než

Starožitné truhly a kufry

V mém okolí

Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.

Našli jsme vám celkem 181 nabídek O výsledcích
Seřadit podle:Relevance, nejlepší shodakeyboard_arrow_down
Relevance:
done nejlepší shoda
Cena:
done nejlevnější
done nejdražší
Cena včetně přepravy:
done nejlevnější
done nejdražší
Počet kupujících:
done nejméně
done nejvíce
Čas:
done právě končící
done nejnovější
favorite Hlídat podobné nabídky
Našli jsme vám celkem 181 nabídek O výsledcích
Seznam doporučených nabídek
Seznam nabídek
1234 chevron_right chevron_right

Historie truhly sahá do dávné minulosti. Už ve starověkém Egyptě byla velmi oblíbená, především na uchování drahých a cenných věcí. Truhla však nesloužila jen jako schránka pro poklad, ale stala se z ní neodmyslitelná a velice praktická součást domácnosti, a to až do konce 19. století. Lidé v ní skladovali nejen šatstvo, ale i obilí nebo mouku. V dnešní době není popularita truhly extra valná, což je rozhodně škoda, protože truhla je jedním z kusů nábytku, který přinese do vašeho domova styl

Malovaná dřevěná truhla jako designový doplněk 

Když se řekne malovaná truhla, vybavíte si jako první pohádku? Ano, s tím rozhodně musíme souhlasit. Malované truhly jsou pohádkové, nesou dědictví lidové tvořivosti, tradici a zútulní každý domov. Starožitnou truhlu hravě zakomponujete do ložnice, kde poslouží jako prádelník anebo jako stylový doplněk do obýváku. Truhly jsou převážně vyrobené ze dřeva, které je hladké, malované nebo i bohatě vyřezávané, ale mohou být doplněny i o kovové detaily. Stačí si vybrat z široké nabídky na Aukru.  


Historický starý kufr

S rozvojem cestování na konci 19. století bylo potřeba zajistit pohodlnější variantu než do té doby používanou truhlu. Ta byla velice nepraktická a jen stěží s ní cestovatel mohl sám manipulovat, protože byla velká a těžká. A tak se na počátku 20. století začal prosazovat klasický cestovní kufr, který měl tvar úzkého kvádru, jeho rám byl vyroben ze dřeva nebo kovu a byl potažený pevnou látkou nebo kůží a vyztužený v rozích. Pasažér ho mohl pohodlně držet za madlo. V dnešní době jsou staré kufry vyhledávanou rekvizitou pro dobové filmy. Své obdivovatele mají ale i mezi sběrateli.

Zobrazit méně keyboard_arrow_up