chevron_left Notebook bazar

Často hledané

Často hledané

Parametry zrušit filtry Země doručení
Typ nabídky
Stav zboží Cena (Kč)
Lokalita
Do vzdálenosti km
Parametry nabídky
Typ pevného disku
Úhlopříčka displeje Doba dodání (od obdržení platby)
Značka Velikost operační paměti Kapacita disku Procesor
Frekvence procesoru Rozlišení displeje
Operační systém Výbava Vystavené před
Končící za méně než

Notebook bazar

Populární nabídky
Značka
V mém okolí

Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.

Našli jsme vám celkem 1 744 nabídek O výsledcích
Seřadit podle:Relevance, nejlepší shodakeyboard_arrow_down
Relevance:
done nejlepší shoda
Cena:
done nejlevnější
done nejdražší
Cena včetně přepravy:
done nejlevnější
done nejdražší
Počet kupujících:
done nejméně
done nejvíce
Čas:
done právě končící
done nejnovější
favorite Hlídat podobné nabídky
Našli jsme vám celkem 1 744 nabídek O výsledcích
Seznam doporučených nabídek
Populární nabídky
123456 chevron_right chevron_right

Pokud hledáte pomocníka pro práci i zábavu, jsou ideálním řešením notebooky. Jsou vhodné pro každodenní používání jak v kanceláři, tak v domácnosti nebo na cestách. Notebooky se těší velké oblibě, zejména kvůli možnosti snadného přenášení a možnosti je mít stále u sebe. Lze je využít ke studiu, pro práci nebo k odreagování po náročném dni. Právě převažující činnost by měla určit, jaký notebook je pro vás ten pravý. Kancelářské notebooky se sice pyšní nižší cenou, ale určitě si na nich neužijete nejnovější herní pecku nebo nevytvoříte graficky náročnou animaci. U nás na Aukru najdete nespočet notebooků, stačí si jen vybrat.

Notebooky a jejich typy

Každý typ notebooku má svoje výhody a hodí se pro něco jiného. Proto je důležité nevybírat pouze podle ceny, ale i dalších parametrů. Naleznete:

  • Herní notebook –⁠ Nejdůležitějším parametrem u herních notebooků je grafická karta, doporučujeme vybírat výkonnější (s označením procesoru Intel Core i7 a vyšší). Pokud budete hrát na notebooku starší hry, je důležité pořídit notebook s CD/DVD mechanikou. 
  • Pracovní notebook – Pracovní notebooky vynikají kvalitním zpracováním, dostatečným výkonem pro náročné programy a delší výdrží baterie. Pokud často cestujete s notebookem doporučujeme výběr notebooku s úhlopříčkou do 14”. ⁠
  • Dotykový notebook –⁠ Kromě klasického použití můžete notebook ovládat dotykem obrazovky. Jednou z variant dotykových notebooků jsou zařízení 2 v 1, které můžete používat i jako tablet.
  • Mini notebook –⁠ Pokud jste neustále na cestách, jsou ideálním pomocníkem mini notebooky, vynikají malými rozměry a nízkou hmotností.
  • Ultrabook –⁠ Je to označní pro notebook, který má tenké tělo a nízkou hmotnost.
  • Netbook –⁠ Hlavní charakteristikou netbooku je menší rozměr, hmotnost a nižší spotřeba energie oproti klasickému notebooku.
lenovo ideapad

Herní notebooky

Herní notebooky často poznáte na první pohled. Vyznačují se výrazným designem a podsvícením. Notebooky se liší od počítačů zejména tím, že většinou nenabízí možnost upgradovat jednotlivé komponenty, proto je důležité vybrat takový, který vám bude plně vyhovovat. U herních notebooků je velmi důležitá grafická karta, která by měla být dedikovaná. Chcete si zahrát starší herní titul na CD/DVD? Nezapomeňte se podívat, zda je vámi vybraný notebook vybaven mechanikou, dnes je to spíše rarita.  

Pracovní notebooky

Nabídka pracovních notebooků je velmi široká, najdete v ní obyčejné kancelářské notebooky i nadupané stroje pro grafiky. S tím se pojí i velké cenové rozpětí. Výběr notebooku tedy vždy přizpůsobte svým potřebám. Grafici by se měli zaměřit na grafickou kartu, SSD disk a RAM paměť. Musíte často cestovat? Nezapomeňte se podívat, kolik notebook váží, abyste nenosili zbytečnou váhu.

Zařízení 2 v 1

Tato zařízení v sobě kombinují výhody notebooku a tabletu. Dotykovou obrazovku lze otočit o 360 stupňů, vy si tak můžete zařízení pohodlně postavit a sledovat filmy. Při práci opět obrazovku otočíte a můžete plně využívat klávesnici. Tato zařízení jsou velmi oblíbená u studentů a uživatelů, kteří často cestují.

hp pro book

Výrobci notebooků

Mezi nejznámější výrobce notebooků patří společnosti Dell, Asus, Acer, HP, Lenovo a Apple, který prodává své notebooky pod označením MacBook.

dokovací stanice fitfort

Příslušenství k notebooku

Pro notebooky existuje celá řada příslušenství. Pokud například často cestujete s notebookem, doporučujeme koupit obal, batoh nebo brašnu na notebook. Jestli potřebujete k notebooku připojit více zařízení, kromě klávesnice a myši je ideální variantou pořídit dokovací stanici. Proti přehřátí vašeho notebooku vám pomůže chladící podložka.

Jak vybrat notebook

Nabídka notebooků je velmi široká, jak se v ní ovšem vyznat? Pojďme se společně podívat na parametry, které by neměly uniknout vaší pozornosti a pomohou vám vybrat to ideální zařízení.


Procesor

Procesor je mozek počítače a určuje, jak rychle se budou zpracovávat jednotlivé úkony. U procesorů vás bude zajímat počet jader. Pro běžné používání notebooku stačí jádra dvě, náročnější uživatelé by se měli poohlédnout po noteboocích se čtyřmi jádry a více. Setkat se též můžete s funkcí Hyper-threading, která dokáže počet jader virtuálně zdvojnásobit. Dalším důležitým údajem je frekvence, která se udává v GHz.


Operační paměť

Operační paměť, též označována jako RAM paměť, slouží k ukládání dočasných souborů a určuje, kolik toho zvládne notebook vykonat v jednu chvíli. Minimální velikost paměti by měla být 4 GB, pro náročnější uživatele je vhodná paměť 8 GB a více


Grafická karta

V noteboocích se setkáte se dvěma typy grafických karet – integrovaná a dedikovaná. Integrovaná grafická karta je součástí procesoru a nedosahuje takového výkonu jako karta dedikovaná. Její výhodou je však nižší spotřeba energie a nižší provozní teplota. 


Pevný disk

Pevný disk slouží k ukládání všech uživatelských dat. V nabídce najdete disk HDD, který je náchylný na poškození a nedosahuje takové rychlosti jako disk SSD. Tento disk je oblíbený pro svou rychlost a odolnost. Nevýhodou je nižší kapacita a vyšší pořizovací cena.


Displej

Většina modelů je vybavena displejem s rozlišením HD a Full HD. Toto rozlišení stačí širokému okruhu uživatelů. Pokud hledáte notebook vhodný ke hraní či grafické práci, je vhodnější zvolit displej s rozlišením 4K. Zde se ujistěte, že je notebook vybaven dostatečně výkonnou grafickou kartou, která dokáže obraz plynule vykreslit.

Zobrazit méně keyboard_arrow_up