Výčepní zařízení
Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.
Zařízení vám pomůže dostat alkoholické nebo nealkoholické nápoje z velkoobjemových nádob (nejčastěji sudů) do sklenic, džbánů nebo PET lahví. Výčepnímu zařízení se lidově říká pípa. Prozradíme vám rozdíly mezi jednotlivými typy. Podívejte se na naši aktuální nabídku.
Výčepní zařízení s kompresorem
Zařízení vhání do nádoby s nápojem vzduch, kterým vytváří tlak a s pomocí tlaku nápoj prochází zařízením. Ovládání zařízení je velice jednoduché a zařízení je užitečné na každém večírku nebo v domácnosti. Jelikož je v zařízení kompresor, nemusíte tahat těžké plynové bomby.
Profesionální chlazení na pivo
Pro restaurační zařízení jsou vhodné profesionální chlazení piva, při kterém se tlak v nádobě tvoří pomocí plynu (potravinářským dusíkem, oxidem uhličitým nebo biogonem). Zařízení je vhodné pro větší množství vyčepovaných nápojů. Výsledný nápoj je pak podáván v lepší kvalitě.
Kolik kohoutů může mít výčepní zařízení?
Při výběru počtu kohoutů na výčepním zařízení je potřeba promyslet, kolik druhů piv a nealkoholických nápojů čepujete najednou. Domácí výčepní zařízení mají maximálně dva kohouty, profesionální zařízení mohou mít osm a více kohoutů pro uspokojení všech potřeb zákazníka.