Wok pánve
Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.
Je vaší vášní vaření a konzumování asijské kuchyně? Křehké grilované maso, nudle, zelenina anebo houby? V tom případě je pro vás pánev wok ideálním pomocníkem. Wok se do Evropy a do celého světa rozšířil z Asie, kde na něm vaří dennodenně. Díky svému typickému tvaru se teplo rozlévá po celém povrchu pánve a jídlo se tak připravuje velmi rychle a zdravě. Navíc s wok pánví můžete kouzlit nejen doma v kuchyni, ale klidně i venku v přírodě na ohni.
Jak vybrat pánev wok?
Wok pánev seženete ve dvou provedeních, a to s plochým nebo kulatým dnem. Ploché dno je ideální do kuchyně, to kulaté zase na oheň. Vnější průměr wok pánví se pohybuje mezi 25–32 cm. Takový průměr je ideální na promíchání nudlí se zeleninou nebo masem. Co se týče materiálu, volit můžete mezi keramikou, hliníkem nebo mramorem. Každý materiál má svou výhodu. Na keramické wok pánvi se připravuje pokrm pomaleji, zato zdravě. Na hliníku zase o něco rychleji a navíc je pánev velmi lehká a přesto odolná. Oblíbené jsou také nerezové wok pánve, a to hlavně pro svou snadnou údržbu a vysokou odolnost.
Jak se vaří ve woku?
Jedním slovem velmi snadno. Základem je si wok dobře rozpálit a nalít kapku oleje. Připravené suroviny si předem nakrájíme, abychom je mohli vložit do pánve a následně promíchat s dalšími ingrediencemi. Pak už stačí pouze chvíli míchat a pokrm je připravený k servírování.