Vaše internetové připojení je zpět. Aby vše fungovalo správně, klikněte pro přenačtení stránky.
Nejste připojeni k internetu. Zkontrolujte své připojení a zkuste to prosím znovu.

chevron_left Chůvičky, monitory dechu

Parametry zrušit filtry Země doručení
Typ nabídky
Stav zboží
Cena (Kč)
Lokalita
Do vzdálenosti km
Parametry nabídky
Doba dodání (od obdržení platby)
Vystavené před
Končící za méně než

Chůvičky, monitory dechu

V mém okolí

Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.

Našli jsme vám celkem 105 nabídek O výsledcích
Seřadit podle:Relevance, nejlepší shodakeyboard_arrow_down
Relevance:
done nejlepší shoda
Cena:
done nejlevnější
done nejdražší
Cena včetně přepravy:
done nejlevnější
done nejdražší
Počet kupujících:
done nejméně
done nejvíce
Čas:
done právě končící
done nejnovější
favorite Hlídat podobné nabídky
Našli jsme vám celkem 105 nabídek O výsledcích
Seznam doporučených nabídek
12 chevron_right chevron_right nabídek na stránce
Seznam nabídek
Populární nabídky
12 chevron_right chevron_right

Děti jsou obrovským požehnáním a každý rodič chce své dítko udržet v bezpečí. S tímto nelehkým úkolem vám mohou pomoci dvě vychytávky – chůvička a monitor dechu. Chůvička vám umožní dělat nutné domácí práce, či si jen dopřát chvíli pro sebe a zároveň mít neustále přehled o tom, co dítko zrovna dělá v postýlce. Monitor dechu je určen k ochraně dítěte před nenadálou zástavou dechu.

video chůvičkaaudio chůvička

Jak vybrat chůvičku?

Při výběru dětské chůvičky byste se měli položit několik otázek, které vám pomohou vybrat tu ideální chůvičku pro vás a vaše dítko. 


Audio vs. video chůvička

Na trhu se vyskytují vlastně jen dva typy chůviček – audio a video. Audio chůvička je levnější a skladnější variantou, která přenáší pouze zvuk. Video chůvička vám navíc nabízí možnost mít neustálý přehled o tom, co vaše dítko zrovna dělá. Pokud se rozhodnete pro video chůvičku, doporučujeme zakoupit tu s nočním viděním. Oba typy chůviček mohou dále disponovat uspávacím režimem či senzorem teploty.


Způsob přenášení zvuku

Dětské chůvičky nabízí tři technologie přenosu zvuku:

  • Analogové chůvičky Pracují s nižší frekvencí a menším počtem kanálů. Vhodné jsou do rodinných domků a méně zastavěných oblastí.
  • Digitální chůvičky Vyšší frekvence a větší počet kanálů má za následek nižší dosah chůvičky. Vhodné jsou proto do bytových a panelových domů. 
  • Smart chůvičky Signál chůvičky je přenášen pomocí internetu, což má za následek vyšší dosah chůvičky. 


Dosah signálu

V parametrech chůvičky vždy naleznete údaj, který udává dosah chůvičky. Výrobci ovšem tento údaj uvádějí v ideálních podmínkách a ve volném prostoru. Každá překážka v domě dosah chůvičky snižuje a je tedy nutné počítat s tím, že dosah chůvičky bude nižší.


Napájení

Napájení chůvičky může být na baterie, ze sítě nebo kombinované. Chůvičku na baterie ocení všichni ti, kteří se chystají často cestovat a nemají možnost využít napájení ze sítě. Při výběru se ujistěte, že rodičovská i dětská jednotka mají stejný způsob napájení.


Funkce

Dětská chůvička může být opatřena funkcemi, které vám zpříjemní její užívání a mohou vám pomoci například s uspáváním miminka. Mezi oblíbené funkce patří:

  • Oboustranný přenos Dítě nemusíte pouze poslouchat, ale můžete na něj i mluvit a uklidnit ho na dálku.
  • Senzor teploty Hlídání teploty v místnosti, kde dítě spí je zejména v prvních měsících jeho života velmi důležité. 
  • Regulace hlasitosti – Hlasitost chůvičky si můžete přizpůsobit aktuálním zvukovým podmínkám.
  • Noční světlo – Malé děti se mohou bát usínat v naprosté tmě, proto je vhodné nechat jim v místnosti rozsvícené noční světlo. U některých modelů chůviček se s tímto světlem můžete setkat.
  • Pouštění hudby a ukolébavek Je prokázáno, že hudba děti uklidňuje a pomáhá jim v usínání. 
  • VOX funkce Přenos signálu se aktivuje až s hlasem dítěte, čímž dochází k nižší spotřebě energie.

Co je monitor dechu?

Monitor dechu je zařízení, které kontroluje, zda miminko správně dýchá. U dětí do jednoho roku může dojít k náhlé zástavě dechu. Tento jev bývá označován jako syndrom náhlého úmrtí kojence. Ve chvíli, kdy dojde ke snížení frekvence či úplné zástavě dechu, monitor spustí velmi hlasitý alarm. Rodičům navíc poskytuje možnost dopřát si klidný spánek. Na trhu se můžete setkat se třemi typy monitorů dechu:

  • Deskový monitor dechu – Monitor má tvar desky, která se umístí pod matraci v dětské postýlce. Deska je připojena pomocí kabelu k vyhodnocovací jednotce. Tento typ monitoru lze použít také do kočárku. Pokud se rozhodnete pro tento typ monitoru, doporučujeme zakoupit tenčí matraci bez pružin
  • Monitor dechu na plenku – Malý monitor se umístí na plenku v oblasti pupíku, kdy se musí dotýkat bříška. Tento typ monitoru je vhodný pro menší a méně aktivní děti.  
  • Kombinovaný monitor dechu – Monitor má opět tvar desky, která je připojena k chůvičce. Vy tak máte kompletní přehled o vašem dítěti, i když jste v jiné místnosti.  
monitor dechu

Co dělat, když začne houkat monitor dechu?

Ve chvíli, kdy uslyšíte houkání monitoru, je velice důležité zachovat klidnou hlavu. Víme, že je to velice těžké, obzvláště pokud vás houkání vytrhne z nočního spánku. Monitor vypněte a podívejte se, zda se dítě pouze nedostalo mimo monitor. Některé typy monitorů jsou velice citlivé a malé posunutí dítěte může spustit poplach. Pokud se tomu tak nestalo, zvedněte dítě z postýlky a začněte ho jemně plácat po zádech. Jestli se ani po tomto dítě neprobudí a nenadechne, urychleně vytočte 155 nebo 112, kde vám zdravotníci poradí, jak dále postupovat a zařídí příjezd záchranky. Mezi doporučení, kterých se vám může dostat, bude jistě patřit zkontrolování dutiny ústní, zda mu v nich něco neuvízlo a zahájení umělého dýchání či celkové resuscitace.

Zobrazit méně keyboard_arrow_up