přesnost: největší

seznam nabídek

  • 60
  • 120
  • 180
  • nabídek na stránce

rnPlechy na pečení jsou užitečné ve chvíli, kdy chceme v troubě připravovat například domácí tyčinky, buchtičky nebo pizzu. Pravděpodobně většina domácností nějaký ten plech má, nebo o jeho koupi uvažuje, protože se jedná o jeden ze základních kousků pro domácí kuchtíky. Jak bychom ale měli pečící plech vybírat? Je důležitější velikosti? Cenovka? Nebo spíše hloubka či zvlnění plechu? Pro každého bude každý parametr jinak podstatný, ale obecně doporučujeme srovnávat všechny hlavní najednou, protože tak vybereme plech, jaký se bude hodit právě pro naše pečící účely.rn

rnVětšina z nás si možná vybaví, že spousta plechů má zvýšené okraje, nicméně tomu tak nemusí být vždy. Někteří lidé preferují pelechy bez zvýšených okrajů, protože z těch se připravované buchtičky nebo cukroví mnohem lépe sundávají. Na druhou stranu jsou pokrmy, při jejichž pečení se zvýšený okraj hodí, například když pečeme velkou buchtu po celé ploše našeho plechu. A některé plechy mají také speciální antiadhezní povlak, což je trochu jiný výraz pro upravený povrch zabraňující připálení chystaného jídla.rn

rnVýhodou plechů je to, že se hodí prakticky do všech dnes používaných trub na pečení, a to sice do plynových, elektrických i horkovzdušných. Některé plechy je také možné omývat v myčce, což nám ušetří námahu ručního mytí. A ještě bychom měli zmínit, že vybírat plechy můžeme i podle jejich velikosti. Obvykle sice není problém mít plech větší a péct na něm menší množství jídla, nicméně naopak to není příliš praktické, a tak pokud chceme péct pro více lidí najednou, doporučujeme zvážit nákup většího plechu.rn

rnPři vybírání plechu se nemusíme obávat nijak přehnaně vysokých cen, zpravidla tu narazíme na položky pohybující se okolo stokoruny, až několika málo stokorun. Na druhou stranu je tu možné potkat i kousky začínající od koruny, a pokud nás v takové aukci nikdo nepřehodí, získáme plech za skutečně výhodnou částku.rn