Plechy
Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.
Pokud plánujete přípravu batátových hranolek, sušenek, vánočního cukroví či jiné pečené lahůdky, budete samozřejmě potřebovat troubu. A také jeden nebo více plechů na pečení. Nevíte, jestli zvolit pečicí plech s vysokými či nízkými okraji, a tak trochu si lámete hlavu i s výběrem vhodného materiálu? Poradíme.
Pečicí plech do trouby vs. pekáč
Je pravda, že určité typy buchet zvládnete připravit také v pekáči. Když byste v něm ale chtěli udělat například dokonale křupavé americké brambory, museli byste je péct ve velmi malém množství. A cookies? Do většího pekáče by se vám vešly s trochou dobré vůle dvě. Proto se na pečení krekrů i perníčků více hodí plech. Ten dobrotám nabízí dostatek místa, aby získaly chrupavou kůrčičku a uvnitř zůstaly nádherně vláčné.
Jak vybrat plech na pečení
Rozměr plechu by se měl vždy odvíjet od velikosti vaší pečicí trouby. Příliš velký plech by byl problém, ale menší můžete bez obav položit na rošt. Co se týče materiálu, tak jsou k mání klasické smaltované, hliníkové, teflonové, silikonové a vysoce odolné plechy z uhlíkové oceli. Mnoho trub je plechy sice opatřeno už při koupi, ale jestli se vám nějaký ztratil, poničil nebo chcete péct medovník, který má spoustu tenkých vrstev korpusu, budou se vám hodit plechy navíc. A když už jsme u medovníku, tak na přípravu medových plátů vybírejte mělké plechy na pečení, které jsou skvělé i pro pečení korpusu na roládu. Snadno na nich upečete také krokety, granolu nebo nasucho opražíte kaštany, ořechy i dýňová a slunečnicová semínka. Hluboký pečicí plech zase využijete při pečení bublaniny nebo žebírek, která je třeba průběžně podlévat. Dále existují speciální kulaté plechy na pizzu.
Sháníte kromě plechů také jiné vybavení do kuchyně? Prohlédněte si naši nabídku hrnců, pánví, příborů, misek, sklenic, dóz na potraviny a kuchyňských pomůcek.