přesnost: největší

seznam nabídek

  • 60
  • 120
  • 180
  • nabídek na stránce
  • 1
  • z
  • 1

rnMají v dnešních domácnostech porcelánové omáčníky ještě vůbec místo? V době, kdy spolu údajně jí stále méně lidí a příprava jídla se většinou omezuje na nezbytně nutnou rychlou přípravu? Podle nás je odpověď ano, a to přesně z tohoto důvodu. Poslední léta začínal převládat trend, kdy se celé rodiny nají v průběhu dne kdekoliv jinde, než doma, a u stolu se nesejdou pomalu ani o víkendu. Ovšem možná právě proto je potřeba některé tradice obnovovat. Mnoho rodin si zase začalo dělat čas na své bližní, a pokud se sejdou všichni pod jednou střechou, dají si jídlo zase spolu. A k takovým příležitostem se omáčník, polívkáč nebo jakkoliv tomuto nádobí budeme říkat, může velmi hodit. rn

rnDo tohoto porcelánového nádobí se totiž vejde spousta jídla, především jsou tedy určeny pro různé omáčky nebo polívky, jak název napovídá. Jsou to velké misky, ze kterých je snadné servírovat pokrm postupně několika jedlíkům, a proto se hodí především pro příležitosti, kdy se sejde více lidí najednou. Ale u těchto kousků to nekončí. rn

rnMůžeme si také pořídit nádobí zvané terina, které se tak jmenuje po francouzském pokrmu stejného názvu. Co že to ta terina vlastně je? Jedná se o složeninu několika surovin, která se upeče a následně nám vznikne jakási buchta nebo roláda, chcete-li. Výborné na tom je, že si můžeme do této mísy dát jakékoliv suroviny chceme: sýry, maso, těsto, zeleninu, záleží pouze na nás. Výsledná krmě se krájí podobně jako klasická buchta. rn

rnA protože se nacházíme v oblasti porcelánových kousků nádobí, můžeme se dočkat krásně zdobených omáčníků, terin i polívkových mís. Tento materiál je k tomu hojně používaný a výjimkou nejsou zdobení v podobě zlacených okrajů nebo různých obrázků. Cenově nás tyto kousky porcelánu vyjdou řádově na stokoruny. Záleží především na jejich velikosti a množství ozdobení, stejně tak na místě, kde si je kupujeme. rn