Vaše internetové připojení je zpět. Aby vše fungovalo správně, klikněte pro přenačtení stránky.
Nejste připojeni k internetu. Zkontrolujte své připojení a zkuste to prosím znovu.

chevron_left Kancelářské židle

Často hledané

Často hledané

Parametry zrušit filtry Země doručení
Typ nabídky
Stav zboží
Cena (Kč)
Lokalita
Do vzdálenosti km
Parametry nabídky
Barva Styl
Funkce
Povrch
Materiál
Doba dodání (od obdržení platby)
Vystavené před
Končící za méně než

Kancelářské židle

V mém okolí

Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.

Našli jsme vám celkem 437 nabídek O výsledcích
Seřadit podle:Relevance, nejlepší shodakeyboard_arrow_down
Relevance:
done nejlepší shoda
Cena:
done nejlevnější
done nejdražší
Cena včetně přepravy:
done nejlevnější
done nejdražší
Počet kupujících:
done nejméně
done nejvíce
Čas:
done právě končící
done nejnovější
favorite Hlídat podobné nabídky
Našli jsme vám celkem 437 nabídek O výsledcích
Seznam doporučených nabídek
Populární nabídky
Seznam nabídek
123456 chevron_right chevron_right

Jestli své aktuální kancelářské křeslo potřebujete nebo chcete vyměnit za nové, jste na správném místě. Možná, že vás láká vybírat si židli k PC podle ceny, jenže to by se vám pak mohlo stát, že levnější kousek zcela nenaplní vaše očekávání, anebo si pořídíte zbytečně drahou kancelářskou židli, jejíž potenciál nikdy nevyužijete naplno. Namísto cenovky se proto raději zamyslete nad tím, jak dlouho a jak často na pracovní židli hodláte sedět a zda je pro vás podstatné, že u té, kterou jste si vybrali, lze nastavit nejen výšku, ale například také bederní opěrku.

Jak rozeznat kancelářské křeslo od kancelářské židle

Určitě jste si všimli, jak ve filmech a seriálech v kancelářích majitelů velkých firem vždy stojí robustní stůl a za ním masivní kožené kancelářské křeslo. Přesně takové je ideální pro chvíle, kdy chcete zapůsobit na své hosty a klienty. Ale má to háček. Většina z nich se pro zdlouhavou práci na počítači moc nehodí. Proč?

  • U většiny z nich nejde nastavit úhel mezi sedákem a opěrákem, který je navíc spíš v záklonu, takže by vás po 8hodinové práci na PC pěkně bolelo za krkem.
  • Mnohdy nedisponují synchronní mechanikou, která umožňuje dynamické sezení – jakmile se během práce nakloníte, opěrák se nakloní spolu s vámi a vašim zádům tak dopřeje dokonalou oporu po celou dobu sezení na židli.

Pokud vás ale i přesto láká spíš designové křeslo než ergonomická židle kancelářská, nemusíte si vůbec zoufat. Pokrok jde dopředu i co se kancelářských křesel týče, takže mezi těmi moderními určitě najdete i světlé výjimky. Sice nejspíš budete muset chvíli hledat, ale nakonec to své vysněné a zároveň polohovatelné určitě najdete.

Které vlastnosti by ergonomická židle měla mít

Židli k počítači vybírejte nejen podle designu, ale především podle toho, kolik hodin na ní budete každý den sedět. Pak totiž mnohem snadněji rozeznáte, které vlastnosti by vaše kancelářská židle měla mít a od jakých můžete upustit.

Kancelářská židle pro práci do 4 hodin denně

U pracovní židle pro občasné posezení vám úplně postačí, když bude mít synchronní mechaniku. Jestli ale řešíte nějaké problémy se zády, tak si ji trochu vylepšete a pořiďte si například ergonomický podsedák na židli nebo bederní opěrku, která vašim zádům uleví.

Židle k počítači při 8hodinové pracovní době

Abyste na své pracovní židli vydrželi s drobnými přestávkami a pauzou na oběd celých 8 hodin, tak se poohlédněte po židli k PC, která má kromě synchronní mechaniky i tyto vlastnosti:

  • polohovatelný a ergonomicky tvarovaný opěrák,
  • nastavitelnou bederní opěrku,
  • a ideálně taky nastavitelnou opěrku rukou.

Víc než 8 hodin? Řešením je zdravotní kancelářská židle a herní židle k PC

Jedete jako ďasi a vaše pracovní doba často přesáhne běžný limit 8 hodin? Pak hledejte královnu mezi kancelářskými židlemi, co splňuje všechna kritéria dvou předchozích typů židlí a má i něco navíc. Tedy ideálně zdravotní křeslo k počítači nebo herní PC židli. Jedině ty totiž disponují:

  • stabilní konstrukcí z odolného materiálu,
  • optimálně tvarovaným sedákem,
  • oporou krku,
  • mechanikou pro úpravu hloubky i sklonu sedáku.

Nicméně není výjimkou, že některé kancelářské židle mají i další nadstandardní funkce, které vám pracovní čas ještě více zpříjemní. A pokud byste namísto na židli u práce seděli raději na gymnastickém míči, tak i ty na Aukru najdete. Nezapomínejte však ani na svoje ratolesti. Vždyť proč by si dělaly domácí úkoly, zatímco sedí na rozvrzané dřevěné židli, když jim dětská kancelářská židle poskytne mnohem více pohodlí?

Nastavení židle k počítači

I když si pořídíte tu nejlepší ergonomickou židli, tak se bez jejího správného nastavení neobejdete. A jak poznáte, že je vaše pracovní židle špatně nastavená? Poměrně snadno. Už po pár týdnech nesprávného sezení se může dostavit bolest hlavy, krku, páteře, a dokonce i brnění rukou. Při nastavení kancelářské židle proto myslete na tato pravidla:

  • Sedák židle k PC by měl být nastaven tak, aby vaše oči byly ve výšce horní hrany monitoru, který by od nich měl být vzdálen 40 až 75 cm.
  • Hlídejte si, aby se vaše záda opěráku dotýkala po celé jeho délce.
  • Opěrku rukou nastavte tak, aby váš loket svíral přibližně pravý úhel a při práci na klávesnici byly vaše lokty ve stejné výšce jako zápěstí.
  • Stejný úhel by při sezení měla tvořit i vaše kolena. Pokud tomu tak není, pořiďte si praktickou podpěrku chodidel.

Už se vám pohodlně sedí, ale svou pracovnu byste chtěli obohatit i o další kousky? Máme pro vás nejen psací nebo počítačové stoly, ale také celé sestavy a další kancelářské vybavení.

Zobrazit méně keyboard_arrow_up