chevron_left Šachy

Parametry zrušit filtry Země doručení
Typ nabídky
Stav zboží
Cena (Kč)
Lokalita
Do vzdálenosti km
Parametry nabídky
Doba dodání (od obdržení platby)
Vystavené před
Končící za méně než

Šachy

V mém okolí

Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.

Našli jsme vám celkem 207 nabídek O výsledcích
Seřadit podle:Relevance, nejlepší shodakeyboard_arrow_down
Relevance:
done nejlepší shoda
Cena:
done nejlevnější
done nejdražší
Cena včetně přepravy:
done nejlevnější
done nejdražší
Počet kupujících:
done nejméně
done nejvíce
Čas:
done právě končící
done nejnovější
favorite Hlídat podobné nabídky
Našli jsme vám celkem 207 nabídek O výsledcích
Seznam doporučených nabídek
Seznam nabídek
Populární nabídky
1234 chevron_right chevron_right

Chtěli byste si zahrát hru králů? V tom případě máme pro vás šachy. Tato hra vznikla již v Číně ve 2. století před naším letopočtem. K nejznámějším šachistům patří v České republice David Navara a na celém světě ruský šachista Garri Kimovič Kasparov. Prozradíme vám, z jakých materiálů můžete koupit šachy. Podívejte se na naši aktuální nabídku.

Dřevěné šachy

Šachy ze dřeva patří mezi nejběžnější a zároveň nejprodávanější variantu. Šachy vynikají na rozdíl od skleněných šachů větší odolností. Nejvyšší figurkou v šachách je král, který může být až 10 centimetrů vysoký. Samotná šachovnice může mít různé rozměry, například 40 × 40 nebo 60 × 60 centimetrů.

dřevěné šachy
skleněné šachy

Skleněné šachy

Pokud hledáte luxusní šachy, doporučujeme pořídit skleněné šachy, které i vhodně doplní interiér místnosti. Jsou vyrobeny ze dvou druhů skla a jsou vhodné i když hrajete často, jelikož nedochází k opotřebení figurek. Figurky jsou vybaveny ve spodní části ochranou vrstvou.

Cestovní šachy

Cestovní šachy vynikají nízkou hmotností a malými rozměry. Pokud chcete hrát šachy například při cestě autobusem nebo ve vlaku, doporučujeme koupit magnetické cestovní šachy, které z hrací plochy nepadají i při prudkém brždění.

cestovní šachy

Jak hrát šachy?

Šachy jsou určeny pro dva hráče, kde cílem je vyřadit soupeřova krále. Hra začíná rozestavením figurek na pole, v první řadě stojí od kraje vždy věž, kůň, střelec, král a dáma, která musí stát na políčku své barvy. V druhé řadě stojí pěšáci. Hru vždy začíná hráč s bílými nebo světlejšími figurkami. Každý hráč může hrát pouze na volné místo nebo na místo, kde má figurku soupeř. Pakliže vaší figurkou zaberete místo soupeřově figurce, tím ji vyřadíte ze hry. Kromě koně figurky nemohou přeskakovat vlastní ani soupeřovy figurky. Při vašem tahu můžete posunout pouze jednou figurkou, kromě rošády (výměna věže s králem). Každá z figurek se na hrací ploše může pohybovat vlastním způsobem: Věž se pohybuje po vodorovných a svislých řadách, střelec se může posouvat po šikmých úhlopříčkách vlastní barvy, kůň se může pohybovat do písmene L, král se může posunout vždy o jedno místo okolo sebe, dáma se může pohybovat jako střelec a věž zároveň, pěšáci se vždy mohou posunout o jedno místo vpřed, pokud nejsou na základním místě tj. v druhé řadě. Pěšáci mohou brát soupeřovi figurky, které jsou o jedno místo šikmo před ním. Pokud se dostane na druhou stranu hracího pole, můžete pěšáka vyměnit za jakoukoliv jinou figurku (nejčastěji za dámu). Pakliže jeden z hráčů přímo útočí na krále, musí říct slovo ŠACH a soupeř je povinen chránit jakýmkoliv způsobem svého krále. Pokud nemá možnost chránit krále, hra končí a řekne se slovo MAT.

Zobrazit méně keyboard_arrow_up