chevron_left Rohové sedací soupravy

Parametry zrušit filtry Země doručení
Typ nabídky
Stav zboží
Cena (Kč)
Lokalita
Do vzdálenosti km
Parametry nabídky
Povrch
Funkce
Barva Styl
Materiál
Sedací soupravy
Doba dodání (od obdržení platby)
Vystavené před
Končící za méně než

Rohové sedací soupravy

V mém okolí

Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.

Našli jsme vám celkem 177 nabídek O výsledcích
Seřadit podle:Relevance, nejlepší shodakeyboard_arrow_down
Relevance:
done nejlepší shoda
Cena:
done nejlevnější
done nejdražší
Cena včetně přepravy:
done nejlevnější
done nejdražší
Počet kupujících:
done nejméně
done nejvíce
Čas:
done právě končící
done nejnovější
favorite Hlídat podobné nabídky
Našli jsme vám celkem 177 nabídek O výsledcích
Seznam doporučených nabídek
Seznam nabídek
Populární nabídky
123 chevron_right chevron_right

Rohová sedací souprava – vhodný kus nábytku do většího obývacího pokoje spojeného s jídelnou či kuchyní. Optické oddělení těchto dvou částí vytvoří útulný koutek, kde se můžete v klidu ponořit do své oblíbené knihy, nebo trávit čas se svými blízkými. Jelikož je sedací souprava hlavní hvězdou obývacího pokoje, neměli byste její výběr brát na lehkou váhu. Nevíte, na co se zaměřit? V následujících řádcích se to dozvíte.

Rozkládací rohové soupravy

Snadné rozložení, pohodlný spánek a ještě snazší složení – to vše je rohová rozkládací souprava. Skvěle poslouží v menších bytech, kde je obývací pokoj zároveň ložnicí. Návštěva také jistě ocení, že nemusí složit hlavu na zemi.

Sedací soupravy do U

Máte velký obývací pokoj a chcete z něj vykouzlit útulné místo pro vaši rodinu? Majestátní sedací souprava do U je tou pravou volbou a navíc už nehrozí nepříjemné mačkání a hledání způsobu, jak se pohodlně usadit.

sedací souprava do u

Jak vybrat rohovou sedací soupravu?

Sedací souprava není záležitostí na pár měsíců. Je to hrdě stojící prvek v místnosti, který by vám měl věrně sloužit minimálně několik let. Barva, materiál a tvar – vlastnosti, které vás na první pohled trknou do očí. Mnohem důležitější jsou však prvky očím neviditelné – komfort sezení, konstrukce sedací soupravy a její celková odolnost. Pojďme si společně projít tyto faktory ovlivňující vaši koupi.


Velikost obývacího pokoje

Ještě před samotným výběrem sedací soupravy byste si měli ujasnit, jak velký prostor chcete, aby v obývacím pokoji zabírala. Určitě se řiďte zlatým pravidlem – dvakrát měř a jednou řež. Nezapomeňte při měření počítat s konferenčním stolkem, taburety a prostorem, aby se vám k sedací soupravě pohodlně dostávalo.    


Konstrukce a odolnost sedací soupravy

Pevná kovová konstrukce s sebou nese vyšší pořizovací náklady, odmění se vám však dlouhou a věrnou službou. Levnější sedací soupravy disponují konstrukcí ze dřeva či dřevotřísky


Komfort při sezení

Tvrdá, středně tvrdá a měkká, která je ta nejpohodlnější? Stejně jako design je to vlastnost, která je velice individuální, každému zkrátka vyhovuje něco jiného. Obecně však lze říct, že příliš měkké sedačky netvoří dostatečnou oporu vašich zad a mohou tak způsobit nepříjemné bolesti. Vhodnější je tak vybrat tvrdší sedací soupravu, kterou lze doplnit různými polštářky.


Materiál

Potah a výplň sedací soupravy má vliv na její životnost a cenu. Potah by měl zvládat tempo a povahu vaší domácnosti. Máte děti a domácí mazlíčky? Jistě oceníte odolný, snadno omyvatelný povrch, nebo snímatelný potah. Impregnace sedací soupravy ji navíc pokryje ochrannou vrstvou, která učiní údržbu sedačky ještě snazší. Pojďme si představit nejběžnější materiály používané na sedací soupravy:

  • Mikrovlákno – Snadno udržitelný a navíc luxusně vypadající materiál.
  • Bavlna – Patří k nejméně využívaným materiálům pro svou nestálost barvy a vlastností. Najdete ji na sedacích soupravách nižší cenové kategorie. 
  • Kůže – Přírodní materiál vhodný pro alergiky pro svou snadnou omyvatelnost. Kůže se svým věkem získává na kvalitě, avšak byste ji neměli zapomenout impregnovat. 
  • Umělá useň – Také ji můžete najít pod označením eko kůže. Opět je to materiál vhodný pro alergiky. 
  • Žinylka Příjemná na dotek i pohled. Nevýhoda tohoto materiálu je náchylnost k zašpinění a následné náročné čištění.
  • Mikroplyš – Nejpoužívanější materiál se těší oblibě díky propojení všech pozitivních vlastností – přijatelná cena, pohodlí a snadná údržba. 
  • Koženka – Éra koženky pomalu, ale jistě končí. Výrobci i uživatelé došli k zjištění, že koženka nepatří mezi kvalitní materiály, navíc není odolná vůči soli, kterou potíme. Pokud chcete kožený vzhled sedací soupravy, doporučujeme investovat do pravé kůže, která se vám odmění svými vlastnostmi. Věřte, že nic nevypadá hůře než rozpadající se koženková sedačka.


Opomenout bychom neměli také materiál použitý na výplň sedací soupravy. Ten ovlivňuje nejen její pohodlí, ale i dobu, za kterou se sedačka prosedí. Levné sedací soupravy disponují výplní z molitanu, který je náchylný na prosezení. Kvalitní sedací soupravy jsou vyplněny latexem a paměťovou pěnou. Tyto materiály jsou nejen pohodlné, ale navíc napomáhají správnému držení těla během sezení či ležení. 


Design

Pro každého slovo “vkusné” znamená něco jiného a je to zcela v pořádku. Sto lidí, sto chutí. Proto nelze říci, jaká sedačka je designem pro vás ta pravá. Avšak je důležité řídit se jednoduchým pravidlem. Sedací souprava by měla korespondovat s dalším vybavením obývacího pokoje


Cena

Cena sedačky jde většinou ruku v ruce s kvalitou konstrukce a použitými materiály. Mnohdy má na cenu vliv i to, zda je sedací souprava navržena známým bytovým designérem. Jednou z možností, jak ušetřit na sedačce pár tisíc korun, je pořízení z druhé ruky.

Jak poznat roh u sedačky?

Levá, pravá, seno, sláma…Jaká strana je ta pravá? Při výběru sedací soupravy se můžete setkat s pojmy “pravý roh” a “levý roh”. Ty určují, kde má sedačka umístěné zahnutí, které je při výběru velmi zásadní. A zde i většinou přichází kámen úrazu. Orientace rohu se určuje z pohledu osoby stojící před sedací soupravou, nikoli za. Mnohdy proto dochází k nedorozumění mezi prodávajícím a nakupujícím.

Zobrazit méně keyboard_arrow_up