SMOLKA: N-Č A Č-N SLOVNÍK PRO MASNOU VÝROBU
KAREL SMOLKA:
NĚMECKO-ČESKÝ A ČESKO-NĚMECKÝ SLOVNÍK PRO MASNOU VÝROBU
A5, 224 stran, šitá vazba v laminovaných kartonových deskách.
ISBN 978-80-86659-14-5, 1. vydání, 2009. Vydalo nakladatelství OSSIS Tábor.
Specializovaný slovník zaměřený na technologii zpracování masa a související gastronomickou problematiku. Autor Mgr. Karel Smolka rozdělil slovník na dva oddíly:
lexikální, obsahující přes 4 tisíce odborných výrazů v každé části (německo-české, česko-německé) a mapující odbornou terminologii zejména v Německu a Rakousku, ovšem i s poukazem na regionální zvláštnosti a výrazy typické pro švýcarskou německy mluvící oblast,
a přílohový, jehož textová část zahrnuje seznam látek s E číslem povolených v ČR, masné výrobky v německé oblasti, uzenářské výrobky v německy mluvících zemích (abecední seznam), hotová masová jídla (gastronomie), dělení jatečných zvířat, drůbeže a zvěřiny, obchodní dělení masa i etiketování masa v EU. Obrazová část přílohového oddílu na 53 stranách předvádí dělení masa (hovězího, telecího, vepřového, skopového, jehněčího, koňského, kuřecího, krůtího, králičího i zvěřiny) v Německu a Rakousku.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Při zakoupení dvou a více položek Vám výši poštovného sdělím e-mailem, závisí na hmotnosti a velikosti zásilky.
Platbu za zboží (cenu zboží + poštovné) poukažte na účet č. 2300243417/2010. Variabilní symbol = číslo aukce, do zprávy pro příjemce uveďte svůj nick.
PRODEJCE
Ing. Václav Šedivý – OSSIS, Klokotská 115, 390 01 Tábor
IČO: 45058113, e-mail: sedivy@ossis.cz, http://www.ossis.cz