chevron_left Šperky

Často hledané

Často hledané

Parametry zrušit filtry Země doručení
Typ nabídky
Stav zboží
Cena (Kč)
Lokalita
Do vzdálenosti km
Parametry nabídky
Ryzosti zlata
Technika/materiál Ryzosti stříbra
Doba dodání (od obdržení platby)
Vystavené před
Končící za méně než

Šperky

Populární nabídky
Kategorie
V mém okolí

Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.

Našli jsme vám celkem 14 515 nabídek O výsledcích
Seřadit podle:Relevance, nejlepší shodakeyboard_arrow_down
Relevance:
done nejlepší shoda
Cena:
done nejlevnější
done nejdražší
Cena včetně přepravy:
done nejlevnější
done nejdražší
Počet kupujících:
done nejméně
done nejvíce
Čas:
done právě končící
done nejnovější
favorite Hlídat podobné nabídky
Našli jsme vám celkem 14 515 nabídek O výsledcích
Seznam doporučených nabídek
Populární nabídky
123456 chevron_right chevron_right

Šperk, který vás bude zdobit, vystihovat, reprezentovat a především dělat vám radost. Šperk, který pro vás bude něco znamenat, připomínat vám maminku, babičku nebo vzpomínky na léto. Není to ale už dávno jen doména žen, zdobit se překrásnými náušnicemi s drahými kameny, náramky nebo amuletyZlaté, stříbrné i šperky vyrobené z chirurgické oceli mohou bez problému nosit i muži. Při koupi šperku je dobré být pozorný a zaměřit se na několik aspektů, jako je certifikát nebo punc – více se dočtete níže. Pojďte se podívat na velké množství nabídek a vyberte si ještě dnes svého nového miláčka.


Na co si dát pozor při koupi šperku?

Při koupi šperků z drahých kovů je dobré myslet na několik věcí, abyste se vyvarovali zklamání a špatnému obchodu. U šperků je dobré zkoumat punc, ryzost a v případě, že je šperk zdoben drahými přírodními kameny, chtít po prodejci certifikát pravosti. Více o certifikátech se dočtete v našem článku. Často se totiž může stát, že je šperk zdobený sklem nebo syntetickým kamenem místo přírodního. Každá země má jiné puncovní značky. Punc je značka, která zaručuje dohodnutou čistotu kovu. Podrobnější informace o této problematice najdete na stránkách Puncovního úřadu, který má vše pod taktovkou. Mimo punců, které jsou platné v současnosti, se můžete setkat i s puncem na starožitném zboží. I takový punc je platný, pokud byl používán na území Československa a není označen nižší ryzostí, než nejnižší možnou ryzostí pro drahý kov podle puncovního zákona. Ryzost materiálu potom udává množství drahého kovu, ze kterého je šperk vyroben. Můžete se tedy například setkat se značkou 585/1000 (14karátové zlato), 750/1000 (18karátové zlato) nebo stříbro 925/1000 a další.

Více o tom, jak vybrat správný šperk a přitom neprohloupit se dočtete v našem článku.

Zlaté šperky s drahými kameny 

V případě, že byste sobě nebo někomu blízkému rádi pořídili zlatý šperk s drahým kamenem, nejedná se v žádném případě o levnou investici. Drahokamy jako diamant, safír, smaragd a rubín jsou celosvětově oblíbené a investiční kameny, brousí se do překrásných atraktivních brusů tak, aby vynikl jejich třpyt a jas. Takové šperky se hodí na slavnostní události. Zlatý prsten s briliantem je zase ideální v případě, že hledáte zásnubní prsten. Takový prsten se solitérním diamantem je totiž naprostá klasika, se kterou nešlápnete vedle.

Zlatý prsten se safírem Zlatý prsten s rubínem a diamanty Prsten se smaragdem a diamanty

Stříbrné šperky na každodenní nošení 

Lidé se většinou dělí na dva tábory. Jedni nedají dopustit na zlato, pro druhé je jedinou volbou stříbro. Pokud i vy preferujete stříbro, tak u nás na Aukru najdete nepřeberné množství celostříbrných i postříbřených kousků. Do stříbra se od nepaměti zasazují také krásné opály, růženíny nebo lapis lazuli.

Stříbrný prsten s růženínem Stříbrné náušnice s lapis lazuli Stříbrný prsten s opálem

Jak vyčistit stříbrné šperky? 

Máte dvě možnosti. V prvním případě můžete šperk odnést do zlatnictví, kde šperk naloží do ultrazvukové lázně, ve které pustí všechny nečistoty. Anebo si šperk můžete vyčistit sami doma za pomoci speciální vaty, kterou zakoupíte v drogerii. Další možnost je čistit šperk starým kartáčkem na zuby, teplou vodou a mýdlem. Více si o tom můžete přečíst v našem článku Jak vyčistit stříbro.

Šperky z chirurgické oceli pro ženy i muže

Čím dál populárnější jsou i šperky z chirurgické oceli, která je navíc vhodná i pro alergiky. Alergie na kovy se obecně projevuje zarudnutím a svěděním v místě nošení šperku. Chirurgická ocel je navíc velmi pevná, má antikorozní vlastnosti a nemění barvu, navíc je i cenově dostupnější než například šperky ze zlata.

Náušnice z chirurgické oceli Pánský řetěz z chirurgické oceli

Starožitné šperky s historií

Moderní šperky vám nic neříkají? Chcete šperk, který je ověřený vkusem řady generací žen a nese v sobě kus historie? V tom případě se rozhodně podívejte na nabídky starožitných šperků. Najdete tam secesní prsteny, art deco náušnice i šperky z konce 19. století zdobené českými granáty.

Náušnice s českými granáty Art deco prsten Secesní diamantové náušnice
Zobrazit méně keyboard_arrow_up