chevron_left Starožitnosti

Často hledané

Často hledané

Parametry zrušit filtry Země doručení
Typ nabídky
Stav zboží
Cena (Kč)
Lokalita
Do vzdálenosti km
Parametry nabídky
Štítky
Období
Doba dodání (od obdržení platby)
Vystavené před
Končící za méně než

Starožitnosti

Populární nabídky
Kategorie
V mém okolí

Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.

Našli jsme vám celkem 91 337 nabídek O výsledcích
Seřadit podle:Relevance, nejlepší shodakeyboard_arrow_down
Relevance:
done nejlepší shoda
Cena:
done nejlevnější
done nejdražší
Cena včetně přepravy:
done nejlevnější
done nejdražší
Počet kupujících:
done nejméně
done nejvíce
Čas:
done právě končící
done nejnovější
favorite Hlídat podobné nabídky
Našli jsme vám celkem 91 337 nabídek O výsledcích
Seznam doporučených nabídek
Populární nabídky
123456 chevron_right chevron_right

Vítejte v kategorii “Starožitnosti”. Najdete zde vše, z rozmanitého sortimentu starožitností a sběratelství. Starožitnosti a krásné umělecké předměty se těší velké oblibě už od dob renesance. Stejně tak populární je sběratelství i v dnešní době. Sběratelů přibývá i mezi mladými generacemi, které mimo jiné propadli i kouzlu dobré investice. Aukro nabízí možnosti nákupu či prodeje všech starožitností z různých kategorií.

Víte jaký je rozdíl mezi antikem a antikvariátem? Pokud si nejste tak úplně jistí, přečtěte si náš článek a udělejte si jednou pro vždy jasno.


Sběratelství starožitností

Sběratelský zájem o starožitnosti zahrnuje předměty z různých oborů od výtvarného umění přes průmyslový design až po techniku. Můžete být sběratelem prakticky čehokoliv. V současnosti je ale velmi oblíbeným sběratelským trendem design 20. století, především český kubismus, art deco, poválečný design nebo české sklo. Mezi vyhledávané sklářské velmoci patří rozhodně karlovarský Moser. Ale také mnoho dalšího.

Starožitná pudřenka
Starožitné kapesní hodinky

Starožitné hodinky

Nejvyhledávanější značkou u sběratelů hodinek jsou v zásadě hodinky české značky Prim. Mezi nejznámější modely této legendární klasiky patří Prim Sport, Prim Diplomat, Prim letecké Automatic, nebo Prim Orlík. Opomenout nemůžeme ani světové unikáty hodinek značek Omega, Rolex, Tissot nebo Patek Philippe. Svůj význam mají i kapesní hodinky, někdy zvané také jako cibule. Dříve představovaly jakousi společenskou reprezentaci a prestiž. Dnes své uplatnění mají především mezi sběrateli jako výstavní kusy do sbírky. Kapesních hodinek je mnoho druhů. Zlaté kapesní hodinky, stříbrné kapesní hodinky nebo smaltované kapesní hodinky. Mezi nejvzácnější kapesní hodinky patří takzvané špindlovky. Populární jsou však i kapesní hodinky jeptišky a klíčovky.

Starožitný nábytek

Nábytek v historii českého designu tvoří velmi významnou část. Česká nábytkářská firma Thonet se u nás v tuzemsku zapsala především díky produkci křesel a židlí. A kdo by neznal také ikonické komody a křesla halabala, které díky Jindřichu Halabalovi patří ke skvostům českého interiérového designu. Ten má na svědomí i legendární obývací stěnu. Všeobecně nejvyhledávanější mezi retro nábytkem jsou pak křesla v bruselském stylu.

Halabala křeslo
Nástolec Moser

Starožitné sklo a porcelán

Starožitné sklo je mezi sběrateli velmi oblíbené. Mezi nejvyhledávanější patří secesní sklo a to ze sklárny Lötz. Svou přízeň ale mají také skleničky nebo poháry skláren Moser a sklenice ve stylu Biedermeier. Své nadšence umí přilákat také Borské sklo ze sklárny Exbor nebo Škrdlovické sklo. I starožitný porcelán může mít v dnešní době vysokou hodnotu. Do svých sbírek si sběratelé pořizují různorodé poklady, mezi které patří třeba šálek Míšeňského (nebo také Meissen) porcelánu, soška Royal Dux, váza Rosenthal, mísa Loket, čajový servis Pirken Hammer nebo figurka Volkstedt.

Starožitné šperky

Kdo by neznal legendární české granáty. Ty se staly ozdobou především šperků vyrobených z tombaku. Jedná se o pevnou slitinu kovů mědi a zinku. Svoji hodnotu mají však i zlaté starožitné šperky. Obohatit sbírky či šperkovnice mohou i například zlaté prsteny, zlaté náramky a řetízky, zlaté náušnice nebo přívěsky. Zlato a stříbro jsou navíc uchovatelem hodnoty a dobrou investicí.

Brož s českými granáty
Starožitné panenky

Starožitné hračky

Starožitné hračky s sebou nesou nejen kus historie, ale především mnoho vzpomínek na naše dětství. A každá hračka může mít svoji cenu. Mezi sběrateli nejvyhledávanější jsou hlavně porcelánové panenky, plyšoví medvídci, cínoví vojáčci, auta a autodráhy ITES, auta Igra a KDN nebo také stavebnice Merkur. A pro mladší generace jsou to také hračky z kinder vajíček, především ty ze série vydané před rokem 1990.

Starožitné rádia a technika

Starožitné gramofony a rádia, to je nestárnoucí hudební klasika. Ať už to je rádio Tesla, rádio Philips, nebo legendární magnetofon, vše si může najít znovu své uplatnění. Ceněné jsou však i starožitné telefony, projektory či psací stroje.

Starožitný gramofon
Zobrazit méně keyboard_arrow_up