chevron_left Starožitnosti Orient – exotika

Často hledané

Často hledané

Parametry zrušit filtry Země doručení
Typ nabídky
Cena (Kč)
Lokalita
Do vzdálenosti km
Parametry nabídky
Štítky
Období Druh starožitnosti Doba dodání (od obdržení platby)
Vystavené před
Končící za méně než

Starožitnosti Orient – exotika

V mém okolí

Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.

Našli jsme vám celkem 1 149 nabídek O výsledcích
Seřadit podle:Relevance, nejlepší shodakeyboard_arrow_down
Relevance:
done nejlepší shoda
Cena:
done nejlevnější
done nejdražší
Cena včetně přepravy:
done nejlevnější
done nejdražší
Počet kupujících:
done nejméně
done nejvíce
Čas:
done právě končící
done nejnovější
favorite Hlídat podobné nabídky
Našli jsme vám celkem 1 149 nabídek O výsledcích
Seznam doporučených nabídek
Seznam nabídek
Populární nabídky
123456 chevron_right chevron_right

Pokud jste milovníkem asiatiky, lákají vás nevšední ornamenty a materiály jako je slonovina, jadeit, malachit a další, anebo chcete svou sbírku rozšířit například o necuke, jste tady správně. V naší kategorii zaměřené na orientální starožitnosti si jistě vyberete. 

Čínský porcelán – nejušlechtilejší keramická hmota

Čína je kolébkou porcelánu, který tam byl vyráběn od 7. století př. n. l. Díky největším nalezištím kaolínu je také Čína světový výrobce porcelánu, který má nálepku luxusního zboží. Sortiment nabízí celou řadu překrásných kousků. Porcelánové vázy, dózy, svícny a v neposlední řadě čínské čajové sady, které nechyběly v každé čínské domácnosti. Podle charakteristické malby a zdobení poznáte asijský porcelán na první pohled. Oblíbené jsou motivy květin, japonské sakury, ptáčči nebo gejša s vějířem. Podle technologie a barvy ho můžeme pak také rozdělit do několik skupin:

  • biskvit – matný porcelán bez glazury,
  • kostní porcelán – bílý a dokonale průhledný,
  • seladon – jde o porcelán s glazurou jadeitově zelené barvy. 




Netsuke a Okimono 

Jedná se o vyhledávané předměty mezi sběrateli. Výraz “okimono” znamená umělecký dekorativní předmět, nejčastěji soška. Jeho velikost může být různá, na rozdíl od necuke, které je zpravidla menších rozměrů, protože jde o knoflík hojně používaný u tradičního japonského oděvu, který nemá kapsy. Díky necuke se ale daly některé nezbytnosti připevnit k opasku. Tyto sošky se vyráběly z různých materiálů vhodných k řezbě, oblíbená byla slonovina nebo dřevo. 




Buddha – symbol moudrosti a blahobytu

Buddha, vlastním jménem Siddhártha Guatama, je zakladatelem buddhismu. Žil někdy mezi 6.–4. stoletím př. n. l. na území dnešní Indie. Pro buddhisty představuje učitele. Jeho jméno “Buddha” znamená probuzený a osvícený. Proto není žádným překvapením, že se sošky s jeho vyobrazením hojně vyráběly, a to ze všech možných materiálů jako je dřevo, porcelán, mramor, jadeit, malachit nebo jiný kámen. Soška Buddhy vnese do místnosti svou pozitivní energii a klid. Oceníte ji nejen při meditacích, ale i jako vkusný a stylový doplněk interiéru. Symbolizuje moudrost, laskavost, soucit a blahobyt. 




Slon indický – symbol štěstí a harmonie

Dalším oblíbeným talismanem na území Asie je bezpochyby slon, který je nositelem štěstí a hojnosti. Vyjadřoval symbol královské moci, pevnosti a síly. Soška slona s chobotem dolů představuje dlouhověkost, naopak slon s chobotem nahoru vám přinese sílu, nové příležitosti a odvahu.  




Hinduistický bůh Ganéša

Je jeden z nejpopulárnějších hinduistických bohů, vyobrazovaný se sloní hlavou. Ganéša je bohem moudrosti, úspěchů, literatury, ale také výtvarného umění. Sochy a sošky Ganéšy jsou krásným dekorativním předmětem, ale slouží i k náboženským účelům. Vyráběny jsou z různých materiálů od dřeva až po vysoce kvalitní kámen. 




Dekorační africké masky

Masky mohou představovat obličeje bohů, duchů nebo předků. Vyrobeny bývají většinou ze dřeva a jsou rituálně malované a zdobené, i když se jejich stylizace liší podle místa vzniku. Nesou v sobě dědictví rodin i celých kmenů. Pokud si přejete pořídit opravdu nevšední exotický kousek, pak dekorativní nástěnná maska je správná volba.

Zobrazit méně keyboard_arrow_up