chevron_left Starožitné předměty z kovů

Často hledané

Často hledané

Parametry zrušit filtry Země doručení
Typ nabídky
Stav zboží
Cena (Kč)
Lokalita
Do vzdálenosti km
Parametry nabídky
Období
Materiál Doba dodání (od obdržení platby)
Vystavené před
Končící za méně než

Starožitné předměty z kovů

Populární nabídky
Kategorie
V mém okolí

Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.

Našli jsme vám celkem 7 335 nabídek O výsledcích
Seřadit podle:Relevance, nejlepší shodakeyboard_arrow_down
Relevance:
done nejlepší shoda
Cena:
done nejlevnější
done nejdražší
Cena včetně přepravy:
done nejlevnější
done nejdražší
Počet kupujících:
done nejméně
done nejvíce
Čas:
done právě končící
done nejnovější
favorite Hlídat podobné nabídky
Našli jsme vám celkem 7 335 nabídek O výsledcích
Seznam doporučených nabídek
Populární nabídky
123456 chevron_right chevron_right

Život člověka se zásadně změnil, když se naučil zpracovávat kov. Kov je totiž jeden z nejdůležitějších materiálů. Výrobky z kovu jsou vysoce umělecká díla, ale i předměty denní potřeby či kuchyňského náčiní. Kolem roku 4 200 př. n. l. se stala prvním průmyslovým kovem, ze kterého byly vyráběny nástroje, měď. Ovšem trvala celá staletí, než lidé zdokonalili techniku výroby. Dalším významným mezníkem byl objev slitiny mědi a jiných kovů, kdy vznikl bronz. Předměty z kovu nás provázejí celý život, mají své kouzlo a vydrží celá staletí. Vyberte si u nás starožitný kovový exemplář i vy. 

Kovářství jako umělecké řemeslo

Základem uměleckého kovářství jsou mříže. Kovářské prvky se začaly objevovat na zábradlí v parcích, na balkonech, nádvoří, kolem krbu a tak dále. V každém období bychom našli typické specifikace tehdejší módy. Barokní a rokoková architektura využívala kovářství na maximum. Výrazným prvkem je rokaj a další ornamentální zdobnost. V klasicismu bylo zdobení jednoduché, opakovaly se prvky rostlinné a geometrické. V druhé polovině 19. století existovala řada stylů, ve kterých se umělecké kovářství jen těžko prosazovalo, proto postupně nastal úpadek. Stejný scénář nastal i po 2. světové válce, kdy se začínají vyrábět spíše předměty funkční a praktické, bez ohledu na umělecké zpracování. Umělecké kovářství zažívá svou renesanci opět v 70. letech 20. století, kdy se ruční a umělecká práce stává znovu ceněnou. 


Talíř jako dekorace 

Věřte nebo ne, ale i talíř a zvláště například porcelánový nebo kovový vám krásně poslouží i jako dekorace. Cínový talíř může být po obvodu zdobený plastickým dekorem, jindy je zas střed talíře malovaný. Závěsný talíř dodá holé zdi šmrnc a celému pokoji nevšední atmosféru.


Stylové formičky na cukroví 

Z kovu se vyráběly i všemožné formy na pečení, od bábovek přes velikonoční beránky a samozřejmě také všechny druhy vánočního cukroví. Ty vrátí do dětství nejednoho z nás. Formičky ve tvaru kapra, hvězdiček, zajíčků anebo formu na vanilkové rohlíčky, ty jsme vídali v předvánočním čase u svých babiček. Ale věřte že udělají radost i mladým hospodyňkám, jde totiž o krásný retro dárek.


V této kategorii naleznete spoustu dalších skvělých předmětů vyrobených z kovů. Podívejte se do našich podkategorií a vyberte si kousek, který vám padne do oka.

Zobrazit méně keyboard_arrow_up