chevron_left Kytary

Často hledané

Často hledané

Parametry zrušit filtry Země doručení
Typ nabídky
Stav zboží
Cena (Kč)
Lokalita
Do vzdálenosti km
Parametry nabídky
Materiál těla
Doba dodání (od obdržení platby)
Vystavené před
Končící za méně než

Kytary

Kategorie
V mém okolí

Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.

Našli jsme vám celkem 447 nabídek O výsledcích
Seřadit podle:Relevance, nejlepší shodakeyboard_arrow_down
Relevance:
done nejlepší shoda
Cena:
done nejlevnější
done nejdražší
Cena včetně přepravy:
done nejlevnější
done nejdražší
Počet kupujících:
done nejméně
done nejvíce
Čas:
done právě končící
done nejnovější
favorite Hlídat podobné nabídky
Našli jsme vám celkem 447 nabídek O výsledcích
Seznam doporučených nabídek
Populární nabídky
Seznam nabídek
123456 chevron_right chevron_right

Pokud se chystáte učit na hudební nástroj a vybrali jste si kytaru kvůli krásnému zvuku nebo třeba z jiného důvodu, pomůžeme vám s výběrem vhodného typu. Kytara a příslušenství je ideálním dárkem pro kytaristy. Podívejte se na naši aktuální nabídku.

Španělka čili klasická kytara

Hlavním poznávacím znakem kytar je oblé tělo a širší hmatník, v dnešním tvaru jsou tu již od 17. století. Mezi muzikanty se jim říká španělská kytara. Vznikla z loutny, vihuely a renesanční pětistrunné kytary. K nejznámějším českým výrobcům kytar patří společnost Strunal.

Klasická kytara
Akustická kytara

Akustická kytara

Kytary nepotřebují žádnou elektřinu, speciální efekty a další moderní technologie. Akustické kytary mají kovové struny a duté tělo z dřeva, které má výborné akustické vlastnosti. Hrají pouze tak dobře, jak to umí sám kytarista.

Elektrická kytara

Oproti akustickým kytarám je možné elektrickou kytaru díky elektrickým obvodům připojit do aparatury, které vám pomohou s efekty při hraní na kytaru. Tělo kytary se vyrábí z rezonančních dřevin. U elektrických kytar si můžete vybrat barevný vzhled, což je výhoda oproti akustickým a klasickým kytarám. Nejdražší a nejlepší elektrické kytary jsou Gibson Les Paul, které se prodávají i za několik desítek milionů.

Elektrická kytara
Elektroakustická kytara

Elektroakustická kytara

Kytary pracují na principu elektrické kytary, ale jejich zvuk se nemění, stejně jako u akustické kytary. Elektroakustické kytary nemusíte zapojit do elektřiny pro hraní, což je jejich hlavní výhodou. Na rozdíl od akustických kytar mají aktivní snímač, který bývá často vybaven ekvalizérem nebo i ladičkou. Velká většina kytar vycházela z výrobků značky Gibson.

Jak vybrat kytaru pro začátečníky i pokročilé

Je důležité promyslet, kde chcete hrát na kytaru, jestli u táboráku, doma nebo v kapele. Podle tohoto rozdělení zvolíte správný typ kytary. Vhodná velikost závisí na délce ruky (napnutá ruka až ke středu hrudníku) tak, aby při správném držení dosáhla na hlavu kytary. Klasická kytara má 6 strun a 20 až 24 pražců. Kytary se rozdělují i podle určení pro leváky a praváky. Kytary s rovnou kobylkou mohou při otočení strun používat i leváci. Zešikmená kobylka je výhradně určena pravákům nebo levákům. Pro objemnější a kulatější zvuk vybírejte kytary z mahagonu, palisandru, ebenu. Pokud chcete zvonivější, ostřejší a průzračnější zvuk, jsou vhodnější měkčí dřeva, které jsou například javor, smrk a cedr. Klasické kytary se skládají z hlavy, krku, korpusu, kobylky a snímače, který naleznete u elektrických kytar na korpusu kytary.

Ladička na kytaru a další příslušenství

Ke kytaře existuje spousta příslušenství, jedny z nejdůležitějších jsou trsátka na kytaru a náhradní struny. Dále můžete koupit stojan, obal a popruhy na kytaru.

Dětská kytara

Kytara pro děti je vhodným dárkem pro začínající muzikanty. Podle žánru, který bude dítě na kytaru hrát, se můžete rozhodnout, jaký typ kytary koupíte (akustickou, klasickou, elektrickou kytaru). Některé kytary se prodávají i v setu s dalším příslušenstvím, například s kytarovým kombem nebo pouzdrem.

Zobrazit méně keyboard_arrow_up