chevron_left Tablety

Často hledané

Často hledané

Parametry zrušit filtry Země doručení
Typ nabídky
Stav zboží Cena (Kč)
Lokalita
Do vzdálenosti km
Parametry nabídky
Doba dodání (od obdržení platby)
Úhlopříčka displeje
Operační systém
Operační paměť
Velikost vnitřní paměti
Vlastnosti Značka Vystavené před
Končící za méně než

Tablety

Populární nabídky
Značka
V mém okolí

Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.

Našli jsme vám celkem 395 nabídek O výsledcích
Seřadit podle:Relevance, nejlepší shodakeyboard_arrow_down
Relevance:
done nejlepší shoda
Cena:
done nejlevnější
done nejdražší
Cena včetně přepravy:
done nejlevnější
done nejdražší
Počet kupujících:
done nejméně
done nejvíce
Čas:
done právě končící
done nejnovější
favorite Hlídat podobné nabídky
Našli jsme vám celkem 395 nabídek O výsledcích
Seznam doporučených nabídek
Populární nabídky
123456 chevron_right chevron_right

Tablety jsou oblíbená zařízení pro svou kompaktnost a širokou škálu využití. Na trhu najdete tablety za pár tisíc, ale i výkonná zařízení pro grafiky za desítky tisíc korun. Velmi oblíbeným zařízením poslední doby je tablet PC, které v sobě dokonale propojuje výhody těchto dvou technologií. Na Aukru najdete širokou nabídku tabletů a my vám navíc poradíme, jak si vybrat ten pravý.

Herní tablety

U herních tabletů je kladen důraz zejména na vysoký výkon a dostatečné úložiště. Velkou roli u těchto tabletů hraje operační systém. Tablety Apple s operačním systémem iOS jsou navrženy tak, aby podporovaly i ty nejnáročnější hry. Myslet u nich musíte ovšem na velikost úložiště, jelikož jej není možné rozšířit pomocí SD karty.  

MaxPad l11

Tablety s klávesnicí

Dokonalé skloubení notebooku a tabletu – to je tablet PC. Zařízení si můžete nastavit tak, jak vám bude zrovna v danou chvíli vyhovovat. Nepotřebujete v tuto chvíli používat klávesnici? Využijte ji jako stojánek, který vám usnadní ovládání dotykové obrazovky. Tablet PC běží na operačním systému Windows


Grafické tablety

Grafické tablety jsou vhodné pro výtvarně nadané jedince, kteří chtějí své umění přenést do digitální podoby. Na výběr máte ze dvou typů grafických tabletů – bez displeje a s displejem. Grafický tablet bez displeje musíte zapojit k počítači. Přesného kreslení docílíte za pomoci stylusu. 

iPad Air

iPad

Tablety společnosti Apple se řadí mezi ty nejlepší, co můžete na trhu nalézt. V řadě iPad naleznete iPad, iPad Mini, iPad Pro a iPad Air. Pokud jste vlastníky jiného zařízení Apple, můžete se spolehnout na snadnou synchronizaci. Rádi si zapisujete poznámky rukou, nebo chcete nakreslit digitální obraz? Potom vám k tabletu nesmí chybět Apple pencil, která je kompatibilní se všemi druhy zařízení iPad.  

Jak vybrat tablet

Chcete si pořídit toto chytré zařízení, ale nevíte jaké je pro vás to pravé a na jaké parametry se zaměřit? Připravili jsme si pro vás pár dobrých rad, které vám při výběru tabletu určitě pomůžou.


Využití 

Prvním krokem při výběru tabletu by mělo být určení toho, k čemu se chystáte tablet používat. Pro občasné brouzdání po internetu vám bude stačit levnější zařízení, profesionální uživatelé a vášniví hráči by neměli šetřit na kvalitě. 


Operační systém

Pro někoho toto nemusí být těžká volba, jelikož je zastáncem daného operačního systému, nicméně se jedná o důležitý parametr. U tabletů máte na výběr ze tří operačních systému Android, iOS a Windows. Pojďme si shrnout jejich výhody a nevýhody.

  • Android – Velkou výhodou zařízení s operačním systémem Android je jejich rozmanitost. Na výběr máte z levných zařízení i vlajkových lodí jednotlivých společností. Další výhodou je široká nabídka aplikací a možnost stahovat aplikace i mimo obchod. To je zároveň i nevýhoda zařízení s Androidem, jelikož hrozí stáhnutí nechtěných virů. U mnoha tabletů nedochází k podpoře operačního systému, vy se tak musíte spokojit s tou verzí, se kterou jste zařízení pořizovali.
  • iOS Tablety společnosti Apple jsou oblíbené pro svou dobrou optimalizaci a pravidelnou aktualizaci systému. Zároveň nabízejí mnoho aplikací, které jsou určeny pro užívání na tabletu. Nevýhodou operačního systému iOS je jeho celková uzavřenost a zařízení s ním se pohybují ve vyšší cenové kategorii
  • Windows – Operační systém Windows využívají tablet PC, ale najdete je i v běžných tabletech. Prostředí je velmi podobné tomu, na které jsme zvyklí u klasických počítačů. Velkou nevýhodou je náročnost aplikací, která způsobuje menší výdrž baterie. Mnoho aplikací navíc není přizpůsobeno spuštění na tabletu.


Displej

Rozlišení displeje by mělo vždy jít ruku v ruce s jeho velikostí. U tabletů s velikostí obrazovky do osmi palců si vystačíte s rozlišením HD, u větších se poohlížejte po rozlišení Full HD. Důležitou vlastností je i použitá technologie displeje. U většiny modelů se setkáte s IPS, některé modely využívají AMOLED displej.   


Baterie

Nesporně důležitým parametrem je výdrž baterie. Každý uživatel tabletu chce využívat bezdrátové výhody zařízení a využívat jej na cestách co nejdéle. Kapacita baterie by měla zvládnout udržet tablet při životě alespoň osm hodin. Při výběru proto nestačí koukat pouze na kapacitu baterie, ale i na technologie, které tablet nabízí. Ty mohou celkovou výdrž výrazně zkrátit. Chcete mít svůj tablet rychle nabitý? U některých zařízení se lze setkat s podporou rychlonabíjení


Operační paměť

Operační paměť slouží k dočasnému ukládání spuštěných aplikací a programů. V parametrech se také můžete setkat s označením RAM. Dostatečná paměť RAM zaručí hladký chod zařízení. Vybírat byste měli z tabletů o operační paměti alespoň 3 GB.


Uživatelská paměť

Tato paměť slouží k uložení všech dat, která chcete na tabletu mít. Její velikost je proto potřeba přizpůsobit vašim požadavkům. Důležité je počítat s tím, že podstatnou část paměti zabere systém a jednotlivé aplikace. Uživatelskou paměť lze rozšířit pomocí SD karty, tuto možnost musí však tablet podporovat.

Zobrazit méně keyboard_arrow_up