chevron_left Umění

Často hledané

Často hledané

Parametry zrušit filtry Země doručení
Typ nabídky
Stav zboží
Cena (Kč)
Lokalita
Do vzdálenosti km
Parametry nabídky
Období
Doba dodání (od obdržení platby)
Vystavené před
Končící za méně než

Umění

Populární nabídky
Kategorie
V mém okolí

Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.

Našli jsme vám celkem 27 961 nabídek O výsledcích
Seřadit podle:Relevance, nejlepší shodakeyboard_arrow_down
Relevance:
done nejlepší shoda
Cena:
done nejlevnější
done nejdražší
Cena včetně přepravy:
done nejlevnější
done nejdražší
Počet kupujících:
done nejméně
done nejvíce
Čas:
done právě končící
done nejnovější
favorite Hlídat podobné nabídky
Našli jsme vám celkem 27 961 nabídek O výsledcích
Seznam doporučených nabídek
Populární nabídky
123456 chevron_right chevron_right

Umění, to je vášeň a estetický požitek z krásných předmětů užitého umění, kterými se člověk odjakživa rád obklopoval. Umění je staré jako lidstvo samo. Od jeskynních maleb přes renesanci, kdy také vznikly první galerie a započal trend sběratelství, až po moderní umění dnešní doby. Pohled na sochy nebo obrazy nás dělají šťastnými a tvoří příjemnou atmosféru našeho domova. Vyberte si na Aukru originální autorská díla, která vaši sbírku odliší. Koukněte se na sochy, sklo a keramiku nebo třeba malířské potřeby.

Investování do umění se v posledních letech stává velkým trendem. Pokud se chystáte zakoupit dílo za nemalou částku, nenechte si uniknout náš článek o znaleckých posudcích a certifikátech.

Proč je výhodné investovat do umění?

V současnosti se spousta lidí zaměřuje na uložení peněz do akcií nebo dluhopisů, ty však poslední dobou vykazují známky pádu hodnoty peněz vlivem inflace nebo stagnace společnosti na trhu. Bezpečnější volbou je proto uložení peněz do umění. Hned několik respektovaných zdrojů potvrzuje, že hodnota této investice v letech 1985–2018 dosahovala průměrného ročního výnosu mezi 5,3–⁠10,6 %. V současnosti tento trend neustupuje. Pokud nepatříte mezi znalce uměleckých děl, nezoufejte a dejte na rady odborníků. Také je důležité promyslet, jestli chcete investovat do díla od zavedeného umělce, u kterého je snazší určit tržní cenu, nebo do díla začínajícího umělce, kde může být větší riziko návratnosti investice.

Druhy umění

Umění každý člověk může vnímat individuálně. To, co pro jednoho je uměním, druhému to nemusí říkat nic. Obecně ale můžeme říct, že umění dělíme na výtvarné umění a muzické umění. Mezi výtvarné umění se řadí malířství, sochařství, architektura, lidové umění a umělecké řemeslo. Zatímco do muzického umění patří hudba, divadlo nebo tanec. Umění se také stává nástrojem reklamy a propagandy, například plakáty, fotografie nebo filmy.

U vás doma jako v galerii umění

Pokud si přejete doladit váš domov k dokonalosti a rádi byste si pořídili nějaký pěkný umělecký kousek, obraz nebo socha je ideálním řešením. Navíc investujete do něčeho, co má smysl a svou hodnotu neztrácí. V této kategorii si vybere opravdu každý, pokud jste fanouškem starších krajinomaleb, portrétů anebo dáváte přednost modernímu umění a reprodukcím, mohla by vás zaujmout tvorba a dílo Pasty Onera.

Obraz Pasta Oner Grafika, František Kupka

Krajinomalba

Krajinomalba, jak už sám název napovídá, je druh malířství, kde hlavní roli hraje krajina. Malíře, který se zabývá malbou krajiny označujeme za krajináře. Krajinomalba se rozmohla na počátku 17. století, kdy někteří malíři chtěli ustoupit od malování náboženských motivů a věnovat se ztvárnění realistické krajiny. Jeden ze zakladatelů krajinomalby je holandský malíř Esaias van de Velde. V 19. století, kdy se rozvíjí realismus, se malíři přesouvali z ateliéru přímo do plenéru, to znamená, že malovali přímo v krajině, po vzoru představitelů Barbizonské školy. To byla skupina francouzských malířů, krajinářů, kteří se v první polovině 19. století usídlili blízko vesnice Barbizon. Krajinomalby nesou kouzlo zachycení okamžiku a mají své věrné příznivce, pokud k nim patříte i vy, na Aukru jistě najdete krajinomalbu, která doplní vaši sbírku.

Krajinomalba Malba krajiny

Miniatury a portréty

Oblíbené jsou také miniatury, malé obrázky převážně znázorňující portrét. Většina portrétových miniatur je malovaná na porcelánu nebo slonové kosti a jsou zasazeny do olověného rámečku, který je dále vsazen do dřevěného nebo kostěného rámu. Sběratelé také jistě ocení nabídku drážďanských miniatur, takzvaných “ drážďanek”, které často znázorňují šlechtice, urozené dámy nebo vojevůdce.

Miniatura Miniatura

Abstraktní umění

Abstraktní dílo poznáme tak, že znázorňuje nekonkrétní a nefigurální výjev. Abstraktní umění přichází ve 20. století a volně vychází z kubismu, kterým se inspiruje. Drží se barvy, světla, obrysu a linky. Abstraktní umění se prolíná i do dalších výtvarných stylů jako je konstruktivismus, minimalismus nebo abstraktní expresionismus. Mezi významné představitele abstrakce patří ruský malíř Vasilij Kandinskij, Kazimir Malevič nebo nizozemec Piet Mondrian.

Moderní umění

Výraz “moderní umění” nezahrnuje umění 21. století, jak by se chybně mohlo zdát. Do moderního umění spadá nespočet stylů od konce 19. století až po 70. léta 20. století. Tendence moderního umění je individualismus a snaha vymezit se starším tradicím. Opírá se o nové ekonomické a společenské rozložení rozvíjejícího se moderního světa.

Zobrazit méně keyboard_arrow_up