chevron_left Výtvarné umění

Často hledané

Často hledané

Parametry zrušit filtry Země doručení
Typ nabídky
Stav zboží
Cena (Kč)
Lokalita
Do vzdálenosti km
Parametry nabídky
Období
Technika
Doba vzniku Doba dodání (od obdržení platby)
Vystavené před
Končící za méně než

Výtvarné umění

Populární nabídky
Kategorie
V mém okolí

Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.

Našli jsme vám celkem 23 818 nabídek O výsledcích
Seřadit podle:Relevance, nejlepší shodakeyboard_arrow_down
Relevance:
done nejlepší shoda
Cena:
done nejlevnější
done nejdražší
Cena včetně přepravy:
done nejlevnější
done nejdražší
Počet kupujících:
done nejméně
done nejvíce
Čas:
done právě končící
done nejnovější
favorite Hlídat podobné nabídky
Našli jsme vám celkem 23 818 nabídek O výsledcích
Seznam doporučených nabídek
Populární nabídky
123456 chevron_right chevron_right

V kategorii Výtvarné umění najdete na Aukru vše, co se týká výtvarného umění a uměleckých děl. V aukcích se objevují unikátní kousky známých i méně známých umělců. Aukro sběratelům nabízí široké možnosti nákupu, výkupu a prodeje výtvarného umění.

Výtvarné umění

V dnešní době je velkým trendem pořizovat si strojově tištěný obraz v řetězcích s nábytkem za nemalé částky. Přitom koupit si pěknou originální malbu či grafiku, byť třeba od málo známého umělce, může být mnohdy cenově výhodnější. A s ohledem do budoucna i dobrou investicí. Navíc to sebou nese originalitu a příběh.

Na Aukru se velmi často objevují i unikátní a originální díla slavných autorů české moderny jako byl například Jan Zrzavý, Kamil Lhoták, Josef Čapek nebo Emil Filla. Obrazy těchto autorů jsou velmi vzácným a ceněným artiklem.

Existuje mnoho výtvarných technik, které si autoři při tvorbě díla volí. Mezi ty nejběžnější výtvarné techniky patří především olejomalba, akvarel, kresba či kombinovaná technika.

Výtvarné umění akrylu

Akrylové techniky se hojně rozmohly především v polovině 20. století a s rozvojem realismu a hyperrealismu v malbě se postupně stal akryl mezi umělci oblíbeným. Akrylová technika také tvoří důležitou část takzvaného pop-art umění, které proslavil hlavně Andy Warhol. Ten kombinoval akrylové barvy s uměleckým sítotiskem.

Akvarelové malby

Akvarelová technika se objevila už v dobách starého egypta. U nás si ji osvojli například český malíř Václav Špála, jehož malby zátiší jsou velmi vyhledávané. Akvarel si třeba oblíbil i neméně známý malíř Jindřich Bubeníček, který rád maloval českou krajinu a města.

Olejomalba

Z hlediska české moderny techniku olejomalby u nás zvýraznili malíři jako Oldřich Blažíček, František Kaván, Oldřich Zezula, August Piepenhagen, Antonín Chittussi a třeba i česko-francouzská malířka Toyen. Zabrousíme-li do historie umění, techniku olejomalby používal i slavný Jan van Eyck, Rembrandt, Rubens a z českých umělců Karel Škréta či Petr Brandl.

Kombinovaná technika

Malíři často výtvarné techniky kombinují, aby dosáhli lepšího výsledku. Mezi proslulé české malíře, kteří své malby tvoří kombinovanou technikou, patří třeba Josef Hlinomaz a malíř a grafik František Kupka.

Kresba

Technik a způsobů kresby je mnoho. Mnoho českých umělců touto technikou namalovalo významné díla. Ale snad každý z nás zná ilustrace v knížkách a na pohlednicích malíře Josef Lada. I jeho obrazy mají dnes velkou sběratelskou hodnotu.

Ostatní výtvarné techniky

Rozšířenou výtvarnou technikou je i umělecká grafika, při které je vytvořeno umělcem pouze několik kusů a řemeslným způsobem jsou vyrobeny buď pomocí tisku z hloubky, výšky či plochy. Zajímavá je i technika kvaš, kterou například zastával umělec Zdeněk Burian či Josef Navrátil, jehož alpské motivy jsou oblíbené mezi sběrateli.

Častá technika je litografie, kde se setkáváme s lepem, suchou jehlou, akvatintou, mezzotintou či dřevořezem, výjmečněji pak s mědirytinou či ocelorytinou. Českým umělcem litografie můžeme nazvat například Maxe Švabinského, Alfonse Muchu, Josefa Čapka, Adolfa Borna, či Josefa Mánese.

Moderní technika je v současné době sítotisk či počítačová reprodukci.

Chcete prodávat umění a nevíte jak na to? Základní informace, rady a tipy najdete na naší stránce Jak správně prodat obraz?

Jan Zrzavý - Záliv - pastel Františk Kupka - litografie František Kaván - Vítenov - olejomalba
Zobrazit méně keyboard_arrow_up