chevron_left Sporáky

Parametry zrušit filtry Země doručení
Typ nabídky
Stav zboží
Cena (Kč)
Lokalita
Do vzdálenosti km
Parametry nabídky
Typ sporáku
Energetická třída
Značka Počet plotýnek/hořáků
Objem trouby
Maximální příkon
Vlastnosti Doba dodání (od obdržení platby)
Vystavené před
Končící za méně než

Sporáky

V mém okolí

Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.

Našli jsme vám celkem 146 nabídek O výsledcích
Seřadit podle:Relevance, nejlepší shodakeyboard_arrow_down
Relevance:
done nejlepší shoda
Cena:
done nejlevnější
done nejdražší
Cena včetně přepravy:
done nejlevnější
done nejdražší
Počet kupujících:
done nejméně
done nejvíce
Čas:
done právě končící
done nejnovější
favorite Hlídat podobné nabídky
Našli jsme vám celkem 146 nabídek O výsledcích
Seznam doporučených nabídek
Seznam nabídek
Populární nabídky
123 chevron_right chevron_right

Kombinovaný, elektrický, plynový nebo indukční? Nevíte si rady? Seznámíme vás s několika typy sporáků a usnadníme vám výběr. Věděli jste, že první sporák vynalezl Benjamin Franklin v roce 1740? Sloužil pouze pro ohřev jídla, nikoliv vaření. Až Benjamin Thompson postavil okolo roku 1800 sporák, který umožňoval i vaření jídla. Podívejte se na naši aktuální nabídku.

Kombinovaný sporák

Kombinované sporáky jsou nejoblíbenější, a to z důvodu kombinace elektrické trouby na pečení a plynové varné desky. Pečení v troubě můžete nastavit na přesnou hodnotu a ovlivňovat plamen hořáku na sporáku pomocí knoflíku. Kombinované sporáky vám navíc poskytnou i další funkce a programy.

Kombinovaný sporák
Elektrický sporák

Elektrický sporák

K elektrickým sporákům nepotřebujete mít přivedenou přípojku plynu, ale vyžadují připojení k rozvodné síti 380 V, u některých modelů však stačí běžná zásuvka s 220 V. Rozdělují se podle typu na indukční, litinové a sklokeramické varné desky. Výhodami jsou jednoduché ovládání a snadná údržba.

Plynový sporák

Plynové sporáky jsou vhodné především pro lidi, kteří více vaří a méně pečou. Při vaření na sporáku můžete ovlivnit velikost plamene, další výhodami jsou okamžitý ohřev a jednoduché ovládání. Nevýhodou plynových sporáků je nerovnoměrné šíření tepla v plynové pečicí troubě.

Plynový sporák
Indukční sporák

Indukční sporák

Indukční varné desky potřebují speciální hrnce a pánve pro správné fungování. Sporáky pracují na principu elektromagnetické indukce. Na rozdíl od ostatních sporáků neprodukují žádné zbytkové teplo a nabídnou vám i další funkce a nastavení, které ostatní sporáky neumožňují.

Jak zapojit sporák?

Zapojení spotřebiče je závislé podle varianty, kterou jste zvolili. Pokud chcete zapojit plynový sporák s elektrickou troubou, lze troubu zapojit do elektrické zásuvky na 230 V. Celoelektrický spotřebič by měl zapojovat odborník a potvrdit správné zapojení do záručního listu, jelikož sporák s troubou potřebují speciální jistič na 380 V nebo přefázování na 230 V. Plynové sporáky nebo trouby musí pokaždé zapojovat oprávněná osoba nebo plynař, který vám po připojení předá certifikát o odborném zapojení.

Jak vyčistit sporák?

Plynové sporáky se nejčastěji čistí jarem na houbičce nebo drátěnkou, ale existuje i jednodušší postup pro čištění, a tím nemusí ani dojít k případnému poškrábání sporáku. Pokud ještě vaříte a vidíte vyprsklý olej nebo omáčku, můžete zkusit posypat místo solí a po vaření zkusit jen setřít. Pokud tento postup nezabral připravte si ocet a jedlou sodu, na zasažená místa nalijte neředěný ocet a posypte jedlou sodou a nechte působit. Na místech se vytvoří pěna a vy pak houbičkou s jarem nebo jen vodou snadno odstraníte nečistoty.

Zobrazit méně keyboard_arrow_up