Růžová vína
Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.
Růžová vína, která můžete znát pod pojmem rosé, jsou lehká a svěží vína. Vychutnat si je můžete u dobrého dezertu, kvalitních těstovin nebo u exotických plodů moře. Jejich konzumace se doporučuje do dvou let od sklizně, proto nejsou vhodná k archivaci. Chuť se nejlépe rozvíjí při teplotě 10–13 ℃.
Výroba růžového vína
Výroba růžového vína začíná stejně jako výroba bílého nebo červeného vína. Bobule modrých odrůd jako je Frankovka, Cabernet Sauvignon nebo Svatovavřinecké se oddělí od třapin, rozemelou se a vyrobí se rmut. Slupky hroznů se nechají ve rmutu louhovat 4 až 6 hodin, kdy dochází k uvolnění červeného barviva. Následně se rmut vylisuje a dojde ke vzniku moštu. Jeho kvalita ovlivňuje kvalitu růžového vína.