🌱 JARO JE TADY! Vše pro vaši zahradu >> 🌱

chevron_left Kuchyňské hrnce

Parametry zrušit filtry Země doručení
Typ nabídky
Stav zboží
Cena (Kč)
Lokalita
Do vzdálenosti km
Parametry nabídky
Na varnou desku
Materiál těla hrnce Doba dodání (od obdržení platby)
Vystavené před
Končící za méně než

Kuchyňské hrnce

Kategorie
V mém okolí

Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.

Našli jsme vám celkem 468 nabídek O výsledcích
Seřadit podle:Relevance, nejlepší shodakeyboard_arrow_down
Relevance:
done nejlepší shoda
Cena:
done nejlevnější
done nejdražší
Cena včetně přepravy:
done nejlevnější
done nejdražší
Počet kupujících:
done nejméně
done nejvíce
Čas:
done právě končící
done nejnovější
favorite Hlídat podobné nabídky
Našli jsme vám celkem 468 nabídek O výsledcích
Seznam doporučených nabídek
Seznam nabídek
Populární nabídky
123456 chevron_right chevron_right

Patříte k těm, kteří svůj čas v kuchyni tráví nejen ohříváním jídla v mikrovlnce nebo pečením, ale také vařením? Tak to by ve vaší základní kuchyňské výbavě neměly chybět ani hrnce a kastroly různých typů, tvarů i velikostí. Na Aukru najdete jak sady hrnců, tak tlakové hrnce a rýžovary, římské hrnce i multifunkční hrnce.

Hrnce pro vaše vaření

Váháte, zda si vybrat hrnec, nebo kastrol? Nemusíte. Při vaření určitě využijete oba typy:

  • Hrnec bývá zpravidla vyšší a má menší průměr. Pohodlně se tak vejde na menší plotýnku a vhod přijde hlavně při vaření brambor, zeleniny či těstovin (pokud si ovšem nepořídíte speciální hrnec na špagety).
  • Kastrol je oproti hrnci nižší a širší. Proto je ideální k přípravě omáček a rovnoměrnému ohřívání pokrmů.

Co se týče tvaru, tak můžete narazit na hrnce:

  • kruhové,
  • oválné,
  • čtvercové,
  • obdélníkové,
  • atypické.

Dle velikosti lze hrnce rozdělit na:

  • malé – objem do 5 litrů,
  • střední – objem 5 až 10 litrů,
  • velké – objem nad 10 litrů.

Mezi nejběžnější materiály, ze kterých se hrnce a kastroly vyrábějí, patří nerez, smalt, titan, litina, teflon, keramika, kamenina, měď, hliník, ale setkat se můžete také se skládacími silikonovými hrnci. Hrnce s nepřilnavým povrchem je možné použít na vaření bez tuku, jejich údržba je snadná. Keramický povrch je odolný vůči vysokým teplotám a jídlo v nich jen tak nevystydne. Nevýhodou je ale snadné poškození. Nejlevnější variantou jsou hrnce s nerezovým povrchem. Jsou odolné vůči vysokým teplotám a vhodné na mytí v myčce.

Pomalý hrnec

Máte nejraději pokrmy, které se vaří samy? Pořiďte si pomalý hrnec – je ideální pro přípravu polévek, gulášů i dalších jídel z jednoho hrnce. Vše, co pro vaření v pomalém hrnci musíte udělat, je, že do něj vložíte ingredience, nastavíte časovač, přikryjete a při teplotě 95 °C ho necháte 4 až 8 hodin vařit.

Tlakový hrnec

Jestli ale naopak potřebujete vaření trochu urychlit, pomůže tlakový hrnec, papiňák, který čas přípravy pokrmů sníží zhruba na polovinu. Snadno v něm připravíte jak exkluzivní svíčkovou, tak luštěniny nebo rýži.

Multifunkční hrnec

Málo místa v kuchyni, žádná plotýnka, a přesto chcete vařit? Kupte si elektrický multifunkční hrnec. Kromě vaření v něm můžete grilovat, péct i smažit a určitě oceníte také další extra funkce jako udržování teploty uvařeného pokrmu, odložení startu přípravy jídla nebo možnost automatického vypnutí.

Zavařovací hrnec

Mysleli jste si, že hrnce určené k zavařování zeleniny, ovoce a hotových jídel k žádnému jinému účelu v kuchyni nevyužijete? Přesvědčíme vás o opaku. V moderním a plně automatizovaném elektrickém zavařovacím hrnci totiž bez problému připravíte i vydatnou polévku, sirup nebo dětskou přesnídávku.

Rýžovar

Potrpí si členové vaší domácnosti na dokonale uvařenou rýži? Sežeňte si rýžovar. A protože funguje na principu páry, můžete v něm připravovat také další typy obilnin, luštěniny, dušené maso či jídla jako rizoto nebo pilaf.

Hrnec na indukci

Jestli bychom u vás doma našli indukční varnou desku, pak určitě víte, že s jiným než s kastrolem nebo hrncem na indukci ve své kuchyni nepochodíte. Nutnost pořizovat si kvůli indukčnímu vařiči speciální nádobí se sice může jevit jako nevýhoda, ale pravdou zůstává, že „indukce“ má i velké výhody. Mezi ně patří nejen výrazná úspora peněz za elektřinu, ale také velmi rychlé vaření a rovnoměrný ohřev pokrmů.

Ostatní hrnce

Očekáváte od svého hrnce vlastnosti nebo funkce navíc, kterými ten klasický nedisponuje? Pořiďte si:

  • rendlík,
  • mlékovar,
  • džezvu,
  • hrnec na chřest,
  • hrnec na špagety,
  • odšťavňovací hrnec,
  • parní hrnec,
  • sous-vide hrnec,
  • římský hrnec,
  • tajine hrnec,
  • papilote hrnec známý také jako papillote hrnec,
  • kokotku
  • nebo mrkněte na sady hrnců.

Příslušenství k hrncům a kastrolům

Kromě samotných hrnců ve své kuchyni určitě rádi uvítáte i praktické příslušenství jako:

  • poklice a pokličky,
  • pařáčky a napařovače,
  • podložky pod hrnce.
Zobrazit méně keyboard_arrow_up