Vaše internetové připojení je zpět. Aby vše fungovalo správně, klikněte pro přenačtení stránky.
Nejste připojeni k internetu. Zkontrolujte své připojení a zkuste to prosím znovu.

chevron_left Minerály a drahokamy

Země doručení
SIMPLE_FILTERS_OFFER_TYPES
SIMPLE_FILTERS_OFFER_PARAMS
Lokalita
Doba dodání (od obdržení platby)

Minerály a drahokamy

12 941 nabídek
keyboard_arrow_down
:
done
:
done
done
:
done
done
:
done
done
:
done
done
favorite
12 941 nabídek
Populární nabídky
123456 chevron_right chevron_right

Každým rokem je objeveno kolem 50 nových minerálů k stávajícím téměř čtyř tisícům již objevených. Co je to vlastně ten minerál, nebo chcete-li nerost? Jde o anorganickou stejnorodou přírodninu, jejíž složení lze vyjádřit chemickým vzorcem. Do minerálů spadají ale i některé organické látky jako je například jantar. V další řadě jde o překrásné a jedinečné kousky, které mohou na první pohled vypadat jako obyčejný kámen, ale uvnitř skrývají jedinečnou barvu a energii. Ať už se zabýváte mineralogií, jste sběratel anebo si zkrátka jen chcete udělat radost něčím pěkným, prozkoumejte široký výběr opracovných i přírodních minerálů. 

Pokud přemýšlíte nad investicí do drahých kamenů přečtěte si náš článek Diamanty jako šperk i investice.

Minerály jako sběratelská vášeň

Minerály svou krásou a zajímavostí učarovaly spoustě sběratelů. Navíc se jedná i o nevšední investici. V široké nabídce na Aukru najdete nerosty ze zahraničních lokalit, ale i s nalezištěm v České republice, jako je azurit, beryl, epidot, ale třeba vás zaujmou i krásné vltavíny se zajímavou historií. Ležet schované v etui nebo ve vitríně ale není zdaleka jediný úděl minerálů. Využívají se i v řadě dalších oborů.

AzuritOranžový granát Citrín

Minerály a jejich blahodárné účinky

Minerály se hojně využívají v biologii a lékařství, ale také v módním průmyslu, kdy jsou zpracovávány do šperku. Další důležitou roli hrají v esoterice, kde jim jsou přisuzovány léčivé schopnosti a vyjímečná energie. Například pestrobarevný achát je považován za nejstarší léčitelský kámen. Své blahodárné účinky má také ametyst, který podporuje například duševní sílu. V různých kulturách se věří, že amulety vyrobeny z minerálů mohou pomoci při léčbě migrén, vysokého krevního tlaku, zlepšení spánku anebo přivolat štěstí a lásku.

Čaroit Ametyst Ametyst

Minerály podle znamení zvěrokruhu

Pokud i vy věříte v blahodárné účinky minerálů, podpořte jeho sílu tím, že si vyberete konkrétní kámen nejen podle jeho vzhledu, ale i podle vašeho znamení. Znamení zvěrokruhu je úzce spojeno s přírodními živly, ale také s minerály a polodrahokamy. Ke každé osobnosti se tak může hodit trošku jiný kámen, díky správnému výběru podpoříte jeho energii a sílu. Například pro jedince narozené ve znamení Ryb je vhodný ametyst, který jim dodá odvahu a odhodlání. Pro lidi ve znamení Panny se zase skvěle hodí Lapis Lazuli, který jim dodá pocit jistoty a bezpečí.

méně keyboard_arrow_up