🌱 JARO JE TADY! Vše pro vaši zahradu >> 🌱

chevron_left Ptáci a potřeby pro chov

Parametry zrušit filtry Země doručení
Typ nabídky
Stav zboží
Cena (Kč)
Lokalita
Do vzdálenosti km
Parametry nabídky
Vystavené před
Končící za méně než

Ptáci a potřeby pro chov

Kategorie
V mém okolí

Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.

Našli jsme vám celkem 101 nabídek O výsledcích
Seřadit podle:Relevance, nejlepší shodakeyboard_arrow_down
Relevance:
done nejlepší shoda
Cena:
done nejlevnější
done nejdražší
Cena včetně přepravy:
done nejlevnější
done nejdražší
Počet kupujících:
done nejméně
done nejvíce
Čas:
done právě končící
done nejnovější
favorite Hlídat podobné nabídky
Našli jsme vám celkem 101 nabídek O výsledcích
Seznam doporučených nabídek
12 chevron_right chevron_right nabídek na stránce
Seznam nabídek
Populární nabídky
12 chevron_right chevron_right

Ptáci se stali oblíbenými lidskými společníky pro svůj nádherný vzhled a zpěv. Skvěle se snášejí s jinými mazlíčky v domácnosti a dají se poměrně snadno ochočit. V osamělých chvílích dokáží rozveselit a zazpívat oblíbenou melodii. Ať už jste se rozhodli pro malou andulku, nebo velkou Aru, na Aukru najdete vše potřebné, aby se ptáčkům u vás dobře a spokojeně žilo.

Voliéry a klece pro ptáky

Klec nebo voliéru umístěte tak, aby váš opeřenec měl dostatečný rozhled po místnosti a zároveň nebyl v průvanu. Co se týká velikosti klece nebo voliéry, tu musíte vždy přizpůsobit druhu ptáka, kterého jste se rozhodli chovat. Pojďte se s námi podívat na nejčastěji chované druhy ptáků a jejich požadavky na klec.

Klec pro andulky a korely

Tyto ptáčky lze chovat samostatně, proto nevyžadují přiliš velikou klec. Velikost zvolte tak, aby bylo možné pohodlné protažení křídel. Nezapomínejte jim umožnit dostatečný pohyb a prolet.

Žako Kongo, Ara a Kakadu

Všichni tito zástupci patří k velkému ptactvu, které vyžaduje voliéru. Voliéru je vhodné doplnit o bidýlko, aby měli dostatečný rozhled. Pokud máte opeřence dostatečně ochočeného, nechte mu ve vaší přítomnosti voliéru otevřenou, aby měl volnost pohybu.

Agaponisové a Papoušek senegalský

Tito opeřenci se vyznačují velmi silným zobáčkem, který rádi používají. Klec volte spíše prostornější se silnými mřížemi a vybavení volte nerezové. Při použití plastového vybavení, by mohlo dojít ke snadnému zničení.

Chůvičky, kanárci a zebřičky

Jedná se o nejoblíbenější ptactvo, které je velmi společenské. Klec volte s hustým mřížováním, jelikož se jedná o drobné opeřence, kteří by se mohli snadno protáhnout. Chovejte je minimálně v páru, ideálně ve skupině čítající 6 a více kusů. Zvolenému počtu přizpůsobte i velikost klece.

Krmení pro ptáčky

Ptáci bývají často velmi mlsní, proto je důležité hlídat, zda ve stravě přijímají vše potřebné. Pokud váš opeřenec patří k těmto mlsným jedincům, sáhněte po granulovaném krmivu. Granule obsahují vše, co váš ptáček potřebuje a nemůže si vybírat, že mu něco nechutná. Jestli nemáte tento problém, můžete sáhnout po krmných směsích. Vždy vybírejte takovou, která je určena pro vámi chovaného opeřence. Při zvolení špatné stravy může váš ptáček jíst příliš tučnou stravu, nebo naopak může strádat. Stravu můžete zpestřit čerstvým ovocem, oříšky a luštěninami. Nezapomínejte ptáčkovi dopřát i nezbytné minerální doplňky.

Bidýlko

V kleci vašeho opeřence by nemělo chybět několik bidýlek. Každé by mělo být jiné velikosti a jiného průměru. Volte bidýlka z přírodních materiálů, kterými neriskujete zdravotní potíže ptáčka. Pro doplnění minerálních látek, můžete ptáčkovi koupit minerální bidýlko, o které si zároveň obrousí drápky a zobáček.

Pítko pro ptáky

Napáječku vybírejte opět podle velikosti vašeho opeřence a způsobu, jakým chcete napáječku připevnit ke kleci. Ptáčkům měňte vodu v napáječce každý den, abyste zabránili nechtěnému hnití vody. Do vody můžete přidat dvakrát týdně vitamíny pro kvalitnější peří. Další možností, jak vašemu opeřenci dodat vodu, je pomocí misky. Někteří chovatelé se přiklánějí k této variantě, jelikož se ptáček může ve vodě opláchnout stejně jako ve volné přírodě.

Ptačí budka

Zapomínat bychom neměli ani na venkovní ptactvo, které ocení zejména v chladných dnech naši pomoc a možnost schovat se a nakrmit v ptačí budce. Pokud chcete, aby vám ptactvo dělalo společnost na zahradě, dejte si záležet na tom, kam budku umístíte. V první řadě by budka měla být pověšena dostatečně vysoko, aby opeřenci byli ochráněni před predátory. Budku umístěte na podzim, aby stačila splynout s okolím a nebyla z ní cítit novota. Zároveň myslete na to, aby ptáci měli dostatečný prostor pro volný vzlet.

Zobrazit méně keyboard_arrow_up