Paprička Chilli Jalapeňo Mild (čtěte Chalapeňo) je nejpopulárnější mexická paprička, pojmenovaná podle města mexického státu Veracruz Jalapa. Konzumuje se převážně v zeleném stavu, v technické zralosti. Plody jsou velmi chutné, mírně pálivé 2 500 - 6000 SHU. Výborné jsou zvláště na nakládání, ale i k tepelnému zpracování jako přísada do pokrmů.
Výška rostliny
Je plně závislá od prostředí ve kterém ji pěstujete a od podmínek, které ji poskytnete. Pohybuje se v rozmezí 30 - 80 cm.
Plod
Plodem je špičatý, mírně pálivý lusk s tupou špičkou pravidelného tvaru, v plné zralosti tmavě červené barvy, dosahující velikosti cca 5 - 8 cm. Stěna plodu je silná 2 - 3 mm.
Nároky
Rostlina vyžaduje teplé slunné stanoviště, humózní substrát, dobře zásobený živinami častým přihnojením. Malé rostliny přihnojte hnojivem s vyšším obsahem dusíku, například Kristalon Start, ledek atd. V době, kdy rostlina nasazuje na květ použijte hnojiva s vyšším obsahem draslíku a fosforu např. Kristalon Plod a Květ. Sazenice je vhodné vysazovat vždy po dvou těsně vedle sebe. Při pěstování za oknem je možný celoroční výsev, při venkovním pěstování vyséváme již v lednu až únoru.
Výsev a klíčení
Před samotným klíčením namočte semena na 24 hodin do vlažné vody. Pro dosažení nejvyšší klíčivosti použijte drcené kokosové vlákno, které je běžně dostupné. Semena s vlhkým kokosovým vláknem vložte do menšího zip sáčku. Klíčíme při teplotě okolo 30 °C. Takto velmi urychlíte klíčení semen, které začínají klíčit již po několika dnech. Klíčící semena vysaďte do květináče s kokosovým vláknem. Po zesílení rostlin (narostení 2 - 4 pravých lístků) vysaďte do výživného substrátu. Při klasickém výsevu klíčení trvá podstatně delší dobu. Uvedený způsob klíčení semen Vám zajistí vyšší procento vyklíčených semen.
Prémiový odznak TOP Seller označuje spolehlivé prodejce, kteří nabízejí extra garance a poskytují kvalitní zákaznickou péči. Buďte si jistí, že jste si vybrali to nejlepší na Aukru.