Chmelařství - Zima František, Zázvorka Václav
Více informací.
Důvodem znovuvydání (reprintu) již v roce 1938 vydané publikace bylo to, že v ČR bylo publikováno již několik i novějších odborných publikací (poslední v roce 1980) na téma pěstování chmele. Kniha z roku 1938 je nejstručnější (má jen 135 stránek), maximálně přehledná a lze v ní rychle dohledat základy technologie výroby chmele, biologické vlastnosti a další, dnes třeba jen již historické zajímavosti.
Je samozřejmě poplatná své době a tehdejším poznatkům a v mnohém je tak dnes již překonána, což je nutné přiznat. Z dalšího pohledu se však jedná o knihu nadčasovou, ke které se každý, koho z jakéhokoliv důvodu zajímá pěstování chmele bude velmi rád vracet, tak jako se to stávalo a stává i nám. Protože se tato publikace v antikvariátech a knihovnách již jen obtížně shání a je spíše nedostupná, rozhodli jsme se pro její reedici a zpřístupnění nejen příznivcům pěstování chmele, ale všem kteří se zajímají o historii chmelařství v Československu.
rozsah 135 stran, pevná vazba
Více informací o knize zde.