Vaše internetové připojení je zpět. Aby vše fungovalo správně, klikněte pro přenačtení stránky.
Nejste připojeni k internetu. Zkontrolujte své připojení a zkuste to prosím znovu.

chevron_left Pekáče

Parametry zrušit filtry Země doručení
Typ nabídky
Stav zboží
Cena (Kč)
Lokalita
Do vzdálenosti km
Parametry nabídky
Poklice
Materiál pekáče
Doba dodání (od obdržení platby)
Vystavené před
Končící za méně než

Pekáče

V mém okolí

Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.

Našli jsme vám celkem 71 nabídek O výsledcích
Seřadit podle:Relevance, nejlepší shodakeyboard_arrow_down
Relevance:
done nejlepší shoda
Cena:
done nejlevnější
done nejdražší
Cena včetně přepravy:
done nejlevnější
done nejdražší
Počet kupujících:
done nejméně
done nejvíce
Čas:
done právě končící
done nejnovější
favorite Hlídat podobné nabídky
Našli jsme vám celkem 71 nabídek O výsledcích
Seznam nabídek
12 chevron_right chevron_right nabídek na stránce
Populární nabídky
12 chevron_right chevron_right

Velkou výhodou pekáčů a pekáčků oproti plechům na pečení je ta, že dokážou udržet stabilní teplotu připravovaného pokrmu a rovnoměrně ho upéct. Navíc jsou pekáče poměrně všestranné. Kromě malých a velkých kusů masa v nich lze péct zeleninu, kynuté buchty či litý perník a zapékat těstoviny i brambory.

Litinový pekáč do trouby, nebo jiný?

U pekáče, který si hodláte pořídit, se především zaměřte na jeho velikost a hloubku. Jestli často pečete pro hodně lidí či drůbež jako krůtu, měl by mít váš pekáč adekvátní objem. Na malé pečení pro jednu až dvě osoby si zase vystačíte s drobnějším pekáčkem. Nejčastějšími materiály, ze kterých se pekáče vyrábějí, jsou smalt, sklo, keramika, terakota, porcelán, nerez, litina, titan, měď, silikon, žáruvzdorný plast a hliník s teflonovým povrchem.

  • Smaltované pekáče do trouby jsou klasikou, kterou běžně používaly naše babičky a pro své kvality jsou oblíbené dodnes. Jsou lehké, ustojí vysoké teploty a dají se mýt v myčce.
  • Skleněné pekáčky se snadno udržují. Navíc lze díky nim pokrm v troubě kontrolovat bez toho, abyste museli odklápět poklici. Jsou ale velmi křehké a často mívají drobná ucha, která se (zvlášť s chňapkami na rukách) obtížně drží.
  • Keramické, terakotové a porcelánové pekáče mají podobné vlastnosti. Dobře izolují teplotu, nicméně jsou velmi náchylné na vysoké výkyvy teplot.
  • Nerezové pekáčky jsou velmi odolné a lehké. Nevýhodou je, že se na ně pokrmy často přichytávají.
  • Litinové, titanové a měděné pekáče jsou těmi nejdražšími a zároveň nejodolnějšími, jaké si můžete pořídit. Jejich další velkou výhodou je, že se snadno udržují.
  • Silikonové pekáčky jsou hodně oblíbené, protože jsou skladné, lehoučké, nepřilnavé a měkké.
  • Plastové pekáče jsou lehké, levné a vydrží teploty do 230 °C.

Teflonové pekáče mají stejné vlastnosti jako teflonové pánve. Jsou sice nepřilnavé, ale zato náchylné na mechanické poškození. Proto při jejich používání zapomeňte na kovové vidlice a obracečky.

oboustranný pekáč
pekáč na drůbež

Pekáč na husu a další drůbež

Speciální pekáč na drůbež má většinou oválnou nebo srdcovitou formu s velkoryse vypouklým víkem. Díky tomuto tvaru bude opeřenec po upečení nádherně křehký, šťavnatý a s luxusně vypečenou kůrčičkou.

Pekáč na maso a ostatní typy pekáčů

Maso lze připravovat v pekáči jakéhokoliv tvaru. Je ale pravda, že hranatý obdélníkový či čtvercový pekáč je ideální pro zapékané pokrmy. Kulatý pekáček se hodí pro pečení zeleniny (pokud je dostatečně hluboký, tak i kachny a kuřete) a oválný by ve své kuchyni měli mít všichni milovníci pečených ryb. Praktický je také pekáč s roštem, díky kterému budete mít jistotu, že se pečené maso nepřichytí ke dnu. Při pečení se vám dále bude hodit vidlice na maso a kuchyňský teploměr.

pekáč s roštem
pekáč s poklicí

Proč si pořídit pekáč s poklicí

Chcete péct zcela bez tuku? Pak si ke svému pekáči kupte poklici nebo rovnou sadu pekáče s poklicí. K mání jsou k pekáčkům i speciální perforovaná grilovací víka či plastová víka, která se ovšem na pekáč připevňují až ve chvíli, kdy je pokrm hotový a pekáček vychladlý.

Zobrazit méně keyboard_arrow_up