Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.
Na světě existuje několik způsobů, jak konzumovat jídlo – rukama, hůlkami, či různými druhy příborů. V našich končinách se právě využívají příbory a ačkoliv by se mohlo zdát, že existuje pouze jeden typ příboru, opak je pravdou. Historicky se kvalitní příbory vyráběly ze stříbra, které se po vyleštění nádherně lesklo. Stříbro patřilo k dostupným materiálům a navíc se příbory z něj snadno udržovaly. Za paradox lze považovat období první poloviny devatenáctého století, kdy se na scéně objevil čistý hliník. Luxusní a neobvyklý materiál se těšil velké oblibě zejména u šlechty. Dnes již víme, že hliníkové příbory patří k těm nejméně kvalitním a navíc se spekuluje o jejich zdravotní nezávadnosti. V současné době se nejvíce setkáváme s příbory z nerezové oceli, která je dostupná v pěti stupních kvality. Pojďme si společně představit jednotlivé typy příborů.