Refraktometr na mošt cukr brix - moštoměr cukroměr 5 stupnic
Optický přístroj pracující na principu lomu světla určený k rychlému zjištění cukernatosi.
V tomto případě ke zjištění cukernatosti vinného moštu z dozrávajících hroznů. Přístroj má zabudovanou automatickou teplotní kompenzaci, proto při mírné změně teploty jej není potřeba seřizovat.
Má 4 stupnice:
-Stupnice %VOL - lze odečíst přirozený (potenciální) obsah alkoholu ve šťávě z vinných hroznů(5 - 22 %VOL)
-Československý normalizovaný moštoměr °ČNM (též °NM)(10 - 37 °ČNM)
-Klosterneuburská °KMW (Babo) - používaná na území Rakouska(0 - 30 °KMW)
-Oechsleho °Oe - používaná na území Švýcarska a Německa(0 - 150 °Oe)
-Stupnice Brix %mas Sasch - na území amerického kontinentu(0 - 35 °Bx)
V balení je i šroubovák na případnou kalibraci přístroje, pipeta na odebrání vzorku z kvasu a český návod
Osobní předání je možné v Brně.
Pokud máte nějaké dotazy, napište na email sojuzsvitry2@seznam.cz nebo na telefon 775 070 239