Rychlosůl, praganda, nakládací sůl bez jódu (1kg)
Dusitanová nakládací sůl bez JÓDU (1kg)
Označována také jako, rychlosůl, praganda nebo nakládací sůl
Chrání masné výrobky před oxidaci tuků, má konzervační účinky. Zlepšuje chuť a vůni výrobků, přispívá k zbarvení masa do růžova.
Vzhled a barva: bílá krystalická látka
Doporučené dávkování: 20 - 22g na 1kg díla (masa), příp. dle receptury. Na výrobu láku pro nakladání masa cca 100g na 1 L vody příp. dle receptury.
Návod na použití pro maso na uzení: Vychlazené a nasolené maso zalijeme lákem a necháme ležet 5-7 dnů v chladu, maso se doporučuje překládat cca co 2 dny.
Návod na použití pro maso na výrobu klobás: Maso na výrobu klobás promícháme se solí a necháme ležet 1-2 dny. Po proležená přídáme ostatní přísady jako koření apod., následně promícháme a plníme do střev.
Složení: jedlá sůl vakuová, E250 dusitan sodný 0,5 – 0,6 %, E 535 hexakyanoželeznatan sodný protispékavá látka
Použití: Pro nasolení masa, výrobu láku k naložení před uzením, výrobu klobás, salámů, sekané, konzerv a polokonzer.
Potravinářská sůl s rychlým konzervačním účinkem používaná v masném a uzenářském průmyslu na úpravu a konzervaci masa a masných výrobků. Vakuová sůl s obsahem dusitanu sodného ke zpracování masných výrobků a uzenin.
Více na: www.rostliny-prozdravi.cz