chevron_left Sušičky potravin

Parametry zrušit filtry Země doručení
Typ nabídky
Stav zboží
Cena (Kč)
Lokalita
Do vzdálenosti km
Parametry nabídky
Značka
Počet sušících plat
Vlastnosti
Příkon
Doba dodání (od obdržení platby)
Vystavené před
Končící za méně než

Levné Sušičky potravin

Značka
V mém okolí

Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.

Našli jsme vám celkem 33 nabídek O výsledcích
Seřadit podle:Cena, nejlevnějšíkeyboard_arrow_down
Relevance:
done nejlepší shoda
Cena:
done nejlevnější
done nejdražší
Cena včetně přepravy:
done nejlevnější
done nejdražší
Počet kupujících:
done nejméně
done nejvíce
Čas:
done právě končící
done nejnovější
favorite Hlídat podobné nabídky
Našli jsme vám celkem 33 nabídek O výsledcích
Seznam doporučených nabídek
1 nabídek na stránce
Seznam nabídek
1

Houbová omáčka se neobejde bez poctivě usušených hříbků a sušené ovoce nebo jerky jsou zase skvělou a zdravou svačinkou. Jenže pokud si všechny tyto sušené dobroty pravidelně kupujete už hotové, docela vám provětrají peněženku. Možná, že by tedy bylo lepší pořídit si sušičku potravin a usušit v ní zásoby na zimu z vlastnoručně vypěstované zeleniny, která se vám urodila na zahradě. Třeba zahradu nemáte, ale to vůbec nevadí. Žampiony, shitake, rajčata, bazalku i čili papričky můžete bez problému pěstovat i u sebe doma (nebo si potravinu, kterou chcete sušit, prostě a jednoduše koupíte v obchodě).

sušička potravin

Domácí sušení potravin usnadní sušička ovoce

Hlavní výhodou sušení čerstvých potravin (které je mimochodem nejstarší metodou uchovávání jídla) je to, že se stanou trvanlivými. Pokud je po usušení budete skladovat v suchu a při pokojové teplotě, vydrží vám až 2 roky. Navíc si uchovají většinu vitaminů a minerálů. Zároveň se díky domácímu sušení vyhnete konzumaci konzervantů a nadbytečného cukru, které kupované a velmi často proslazované sušené lahůdky obsahují.


Náš tip: Dalšími skvělými způsoby, jak uchovávat potraviny po delší dobu, je jejich zamražení a vakuování.

Základní parametry sušičky na maso a další suroviny

Sušičky potravin se vyrábějí s plastovou nebo nerezovou základnou a její jednotlivá síta mohou být jak plastová, tak kovová. Dalšími vlastnostmi sušiček, které je dobré neopominout, jsou:

  • Tvar – Co se týče tvaru, tak existují sušičky potravin kulaté a hranaté.
  • Příkon – Výkonnost a spotřeba energie sušiček na ovoce se pohybuje na škále od 250 W do 1 000 W. Ty nejslabší jsou jako dělané pro houbaře, kteří si jednou dvakrát za rok zajdou do lesa. Nejvýkonnější sušičky zase oceníte, pokud si doma děláte vlastní sušené maso a jíte ho opravdu ve velkém.
  • Rozměry – Velikost sušiček se velmi různí stejně jako počet pater, kterými disponuje (a které se k některým sušičkám dají i přikoupit). Většinou si vystačíte se sušičkou ovoce, která má okolo 5 plat, pro větší sušení už by měla mít alespoň 7 sít. Jestli chcete sušenými pamlsky zásobovat celou rodinu, poohlédněte se po sušičce s minimálně 15 patry.
  • Hlučnost – Mnoho lidí nechává svou sušičku běžet přes noc, takže pokud budete spát nedaleko, orientujte se při výběru i podle její hlučnosti.

Sušička potravin s regulací teploty a další nadstandardní funkce

Sice neexistuje speciální sušička na houby nebo sušička na bylinky, ale termostat se postará, aby se každá surovina usušila přesně tak, jak má. Bylinkám stačí 35 °C, ovoci a zelenině okolo 55 °C, zato jerky potřebuje přibližně 68 °C. Dále jsou k dostání sušičky s časovačem, automatickým vypnutím či displejem, na kterém přesně uvidíte čas, po jaký sušička ještě poběží.

sušička na potraviny
Zobrazit méně keyboard_arrow_up