Vaše internetové připojení je zpět. Aby vše fungovalo správně, klikněte pro přenačtení stránky.
Nejste připojeni k internetu. Zkontrolujte své připojení a zkuste to prosím znovu.

chevron_left Vína

Parametry zrušit filtry Země doručení
Typ nabídky
Cena (Kč)
Lokalita
Do vzdálenosti km
Parametry nabídky
Doba dodání (od obdržení platby)
Vystavené před
Končící za méně než

Vína

Kategorie
V mém okolí

Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.

Našli jsme vám celkem 101 nabídek O výsledcích
Seřadit podle:Relevance, nejlepší shodakeyboard_arrow_down
Relevance:
done nejlepší shoda
Cena:
done nejlevnější
done nejdražší
Cena včetně přepravy:
done nejlevnější
done nejdražší
Počet kupujících:
done nejméně
done nejvíce
Čas:
done právě končící
done nejnovější
favorite Hlídat podobné nabídky
Našli jsme vám celkem 101 nabídek O výsledcích
Seznam doporučených nabídek
12 chevron_right chevron_right nabídek na stránce
12 chevron_right chevron_right

Víno je ideálním společníkem u dobrého jídla i při posezení s přáteli. Výroba tohoto nápoje vyžaduje dodržování přesných postupů, které dají vzniknout určitému typu vína. Ty se od sebe liší nejen barvou, ale i chutí a obsahem alkoholu. Aukro přináší širokou nabídku kvalitních vín.

Bílá vína

Na výrobu bílého vína se mohou použít bílé, růžové, červené nebo modré hrozny vinné révy, které jsou zbaveny slupky.  Hrozny mají vliv na postup výroby vína a na jeho výslednou cukernatost.

bílé víno
červené víno

Červená vína

K výrobě červeného vína se používají celé hrozny tmavých odrůd vinné révy. Červené víno dělá společnost lidem už tisíce let. Víno se vyznačuje vysokým obsahem třísloviny. Mezi nejznámější odrůdy červeného vína patří Frankovka, Merlot, Pinot noir nebo Cabernet Sauvignon.

Růžová vína

Růžová vína jsou lehká, svěží a jejich konzumace se doporučuje do dvou let od sklizně – k archivaci nejsou vhodná. Vznikají z odrůd modrých hroznů jako je Frankovka či Cabernet Sauvignon. Postup výroby růžového vína je náročný a jakákoliv chyba má vliv na jeho výslednou chuť.

růžové víno

Další druhy vína

Výše jsme si představili nejběžnější druhy vína, se kterými se setkal asi každý z nás. Existuje jich však mnohem více.


Oranžová vína  

Oranžové víno je považováno za nejstarší víno, a to díky postupu jeho přípravy. Používají se starobylé gruzínské technologie, kdy rmut z bílých odrůd vinné révy zraje společně se slupkami.


Šumivá vína

Vznikají prvotním nebo druhotným alkoholovým kvašením čerstvého vína, vína nebo hroznového moštu. Kvašením dochází ke vzniku oxidu uhličitého, kdy uzavřená nádoba musí vykazovat přetlak nejméně 3 bary. Oxid uhličitý může být do šumivého vína přidán uměle, ale tato informace musí být uvedena na etiketě


Dezertní vína

Dezertní vína jsou velmi těžká a sladká. Hodí se jako aperitiv nebo k dezertu. Mezi dezertní vína řadíme portské, ledové a slámové víno.


Fortifikovaná vína

Fortifikovaná vína vás okouzlí svou sladkou a jemnou chutí. Řadí se mezi ně sherry, vermuty a víno Madeira.

Jak skladovat a podávat víno?

Špatným skladováním a podáváním vína může dojít k zhoršení jeho kvality a chuti. Víno nesmí projít tepelným šokem, a je proto důležité u každého vína dodržovat správné teploty skladování i podávání. A jak je to tedy správně?


  • Bílá vína Podávají se vychlazená na 8–12 ℃, teplota při konzumaci by měla být do 14 ℃.
  • Červená vína – U červeného vína panuje velký mýtus – podávat ho při pokojové teplotě. I u červeného vína je důležité ho zchladit na 12–15 ℃. Po otevření lahve nechte víno alespoň hodinu vydýchat. 
  • Růžová vína – Podávají se nejvychlazenější, a to na 7 ℃, při konzumaci je ideální teplota do 11 ℃.
Zobrazit méně keyboard_arrow_up