Vaše internetové připojení je zpět. Aby vše fungovalo správně, klikněte pro přenačtení stránky.
Nejste připojeni k internetu. Zkontrolujte své připojení a zkuste to prosím znovu.

chevron_left Zrnková káva

Země doručení
SIMPLE_FILTERS_OFFER_TYPES
SIMPLE_FILTERS_OFFER_PARAMS
Značka
Doba dodání (od obdržení platby)

Nejlepší Zrnková káva

65 nabídek
keyboard_arrow_down
:
done
:
done
done
:
done
done
:
done
done
:
done
done
favorite
65 nabídek
12 chevron_right chevron_right

Zrnkovou kávu ocení ti, kteří si chtějí užít intenzivní a čerstvou chuť kávy. Můžete si vybrat intenzitu pražení kávy a kávu si namlít tak, aby odpovídala metodě přípravy, kterou se chystáte použít.

zrnková kávazrnková káva

Arabica

Ačkoliv se jedná o nejpěstovanější druh kávy na světě, její pěstitelské podmínky jsou celkem náročné. Rostlina plodí až po 6 letech. Celkově tvoří zhruba 75 % celosvětové produkce kávy. Její chuť lze popsat jako kyselou s ovocnými a květinovými tóny. Obsahuje 2–3 krát méně kofeinu než robusta. 


Robusta

Rostlina kávovník statný má svůj původ ve střední Africe, v současné době se však nejvíce pěstuje v Asii. V celkové produkci kávy zastupuje 24 %. Rostlina je nenáročná, odolná a první sklizně se pěstitel dočká již po dvou letech. Chuť kávy robusta je nezaměnitelná a nahořklá


Pražení zrnkové kávy

Celkem rozdělujeme tři stupně pražení kávy. S pražením dochází k potlačení kyselé chuti a vyniká hořká chuť s jemnými tóny oříšků.

  • Nepražená káva – Káva má silnou kyselou chuť. 
  • Středně pražená káva – Zrna se středně hnědou barvou ztrácí kyselou chuť a získávají chuť plnou a rozmanitou. 
  • Tmavě pražená káva – Pražením dochází ke vzniku olejového povrchu na zrnech. Chuť je unikátní a silná.
méně keyboard_arrow_up