Červená vína
Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.
Červené víno je vyráběno z modrých a červených odrůd vinné révy. Do jeho chuti se výrazně promítá chuť třísloviny, kterou mu dodávají slupky hroznů. Červená vína se mohou konzumovat mladá, existuje však mnoho vín, která jsou určena k archivaci.
Oblíbené odrůdy červeného vína
Merlot
Tradiční červená odrůda Merlot původem z Bordeaux se hodí k lehkým pokrmům, zvěřině a italské kuchyni. Chuť vína je díky nižšímu obsahu třísloviny jemná.
Pinot Noir
Modrá odrůda Pinot noir, kterou můžete znát pod názvem Rulandské modré, je původem z Burgundska. Jedná se o jednu ze tří povolených odrůd na výrobu šumivých vín z oblasti Champagne. Hrozny se také používají k výrobě růžového vína.
Frankovka
Vína ze starobylé modré odrůdy révy vinné patří v České republice k nejkonzumovanějším. Při pití vína můžete cítit lesní ovoce, proto se víno hodí k masu a sýrům.
Sangiovese
Z italské červené odrůdy Sangiovese se vyrábějí vína, která nechávají vyniknout kyselost hroznů. Konzumovat je můžete s italskou kuchyní a výraznými kořeněnými jídly.
Svatovavřinecké
Odrůda Svatovavřinecké vznikla křížením odrůdy Pinot Noir a neznámé odrůdy. Vína z této odrůdy jsou v České republice velmi oblíbená. Kombinovat je můžete s kořeněným masem nebo sýry.
Cabernet Sauvignon
Francouzská odrůda Cabernet Sauvignon z oblasti Bordeaux se řadí mezi čtyři celosvětově nejoblíbenější červená vína. Víno je vhodné k archivaci a vychutnat si ho můžete s masitými jídly.
Postup výroby červeného vína
Celé bobule se rozemelou na rmut, který se nechá kvasit 5 až 30 dní. Během toho se ze slupek uvolňuje barvivo, tříslovina a aroma. Po lisování rmutu přichází na řadu stáčení, čiření a filtrace. Víno je skladováno v nerezových nádobách nebo sudech.